Kan dere ikke være så snille å fortelle meg hva dere spiste i fase 1?
Hvor ofte og hva?
Jeg prøver famlende å sette sammen en middag her, men ikke så lett uten bok. Trodde først det var bare å spise (er ikke vant til å spise mye..) men skjønner nå at det er restriksjoner på mengder også?
Det er maxgrenser på fete ting som oljer, nøtter ol. Av en eller annen grunn jeg ikke har skjønt meningen med (og derfor driter i) er restriksjonen på tomat. En vanlig eller 10 cherry pr måltid. Ellers holder jeg meg til "normale porsjoner", hvilket betyr at jeg stopper når det hadde vært godt med "litt til, sånn for smakens skyld" :p.
Middagstips: Moussaka. Kjøttsaus, stek karbonade/kjøttdeig med hakket vanlig løk. Krydder: oregano, salt, pepper, hvitløk. Hell i en boks hakkete tomater. La småkoke til den sure tomatsmaken har dempet seg. Skjær aubergin på langs. Stek skivene i tørr panne. (dette hindrer at de blir soggy og smaker litt snørraktig). Lag "hvit saus" ved å kjøre en boks cottage cheese i stavmikseren sammen med litt youghurt til passe konsistens. Ha i litt malt muskat for å få bechamelsmaken. Legg lagvis i ildfast form (nesten all kjøttsausen, aubergin, resten av kjøttsausen og så til sist "hvitsusen". Ha på litt vanlig gulost og stek i ovnen ca 30 min på ca 200gr.
Kylling er aldri feil. ;) Server med blomkålmos, lissomris av blomkål (Du finner oppskrifter her på forumet) Broccoli, aspargesbønner, salat. Egentlig bare fantasisen som setter grenser.
Fisk i pakke. Fisk i bakepapir sammen med strimler av grønnsaker fra Ja-lista.
Wok. Nesten som vanlig, men uten risen.
Fylt squash. Kjøttsaus helles i en squash du har hult ut. Ost på og i stekeovnen til osten er gyllen og squashen mør.
Egentlig bare fantasien som setter grenser. Og SBmat er lett å og kjapt! å lage. Bruker mye kortere tid på å forberede middag nå.
Hei, jeg slenger meg på her.
Er ute etter mat som tar kort tid å lage, ihvertfall lunch retter? Noe som er raskt og enkelt å lage:)
Synes også det blir veldig dyrt å spise fisk, kjøtt eller kylling til middag/lunch hver dag.. Noen tips til en fattig student:):)
Hermetisk tunfisk og linser/bønner* må da være noe av det billigste du kan få tak i? Studerer du i f eks Oslo, sjekk utvalget av grønt på din lokale "innvandrersjappe" (Er det stuerent å bruke det ordet egentlig?)
*Forutsatt innvandrersjappe. Må du kjøpe det på helsekost eller velassortert matvareforretning, koster det en formue, dvs samme pris for 250g som for 2 kg i "sjappa":
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.