Oppskriften er basert på endel brødoppskrifter her inne.... aller sterkest inspirert av "Lollypopbrødet"
Jeg liker dog ikke den smaken eggene setter på baksten og har dermed funnet min egen vri som jeg lager knekkebrød av. Jeg synes dette blir S U P E R G O D T og det smaker utrolig godt med egg og bacon eller bare med en skive god og fet ost (som feks Ridderost)
Oppskriften er som følger:
200 gr Linfrø
50 gr sesamfrø
50 gr hasselnøtter
50 gr mandler
50 gr kruskakli
50 gr smør
1 dl kremfløte
6 egg
1 bx cottage cheese
2 ss kanel
2 ts bakepulver
litt splenda (et par ts)
Knuser først linfrø (med stavmikseren) til mel. Knuser deretter sesamfrø, nøtter og mandler. Heller alt det tørre i en bakebolle. Tilsetter kanel og bakepulver og blander godt.
Smelt smør og bland i fløten. Kjører sammen eggene og cc til en helt klumpefri masse sammen med splendaen.
Blander først i fløte/smør blandingen i det tørre og til sist egg/cc blandingen.
Dytter blandingen utover i en brødform. Tar litt olje på hendene og lager en glatt overflate.
Steker brødet på 190 grader i ca 1 time og 20 min. Tar det ut og legger det rett på en rist. Lar det avkjøle litt før jeg skjærer det i tynne(!!) skiver. Legger skivene utover to stekeplater som jeg setter inn i ovnen igjen på 75 grader i 3 - 3 1/2 time. Husk et treredskap i døråpningen slik at døren står på gløtt. Da slippes nemlig fuktigheten ut av ovnen (Både steker og ettersteker forresten med varmluft)
Jeg har skivene liggende i en kakeboks på benken og det holder seg godt og sprøtt leeeeenge.
Har regnet ut at hver skive inneholder ca 1,1 gr karb. (Jeg får mellom 30 - 32 skiver av et brød)
Disse skivene gjør mitt liv på lavkarbo SÅ mye enklere. Jeg spiser 2 -3 slike skiver til frokost hver dag.
LOVE IT :D
:sikle: Det der så jo knallgodt ut... Har alt bortsett fra hasselnøtter... Men kan kanskje bare doble mengden mandler?
Har også bare en halv boks med cc, men er fristet til å halvere og prøve allikevel...
Det tror jeg går helt fint. Når sant skal sies så er det eneste helt faste av "frøtingene" linfrø for meg. De andre nøtte og frøtingene blander jeg slik at sammen med kruskaklien utgjør de tilsammen 200 gram.... Knøl til å forklare med du skjønte sikkert...hehe :o
(Hupst må visst inn å rette litt på overskriften også.... :p)
Kan helt sikkert bruke rømme for resten eller en kombi av det og et egg ekstra også.... Hvis du vil ha full brødform mener jeg (Jeg bruker forresten de store brødformene...)
Har bakt dette flere ganger og konsistensen på "deigen" er forskjellig for hver gang.... men smaken er like god ;)
Tror kanskje det er kanelen som er det som "kamuflerer" eggesmaken mest. Smaker ikke mye kanel av ferdigvaren altså... bare et hint av (heter det ikke det a'..? .... :cool:)
Ja altså !! HAr prøvd å knuse linfrø med stavmixser.Det eneste jeg oppnådde med det car å få linfrø over hele (absolutt HELE) kjøkkenet. Har nå funnet ut det selges ferdig malte linfrø på helsekosten. GENIALT synes nå jeg da!
hehe... sikkert enda mer praktisk med de ferdigknuste ja....
Jeg får det fint til uten søl jeg altså.... har sånn ganske høy og slank "plastbolle" som fulgte med stavmikseren. Knuser de i denne. Funker fint det:D
Sånn bolle har jeg (bare i et annet merke... Kenwood tror jeg kanskje...)
(den med helletut altså... ikke den med kniver i..)
Hei :)
Har laget disse kjempegode knekkebrødene. Men jeg gjorde en liten forandring andre gang jeg lagde de. Jeg smører røra utover 2 langpanner og steiker de i ca 20 min på samme temperatur. Så tar jeg de ut og deler de opp med pizzahjul, blir 32 knekkiser:D Legger de på rist og setter de inn i ovnen igjen som nå er blitt satt ned til ca 50 grader, legger noe mellom ovnen og døra slik at dampen går ut. Ettersteikingen ta 3-4 timer eller til brødene er tørre:rolleyes:
Lurer på om noen har prøvd å sspise dette som vanlig brød? Gikk veldig greit å skjøre til skiver i alle fall.
Har prøvd å bare Loppypopp brødet, men stekte det nok for lite, så jeg måtte kaste det. Men vil vel prøve det igjen. Kanskje med å knuse linfrøene som i knekkebrødet her.
Lurer på om noen har prøvd å spise dette som vanlig brød? Gikk veldig greit å skjøre til skiver i alle fall.
Har prøvd å bare Loppypopp brødet, men stekte det nok for lite, så jeg måtte kaste det. Men vil vel prøve det igjen. Kanskje med å knuse linfrøene som i knekkebrødet her.
Laga disse idag!
Ble en litt modifisert versjon, da jeg ikke hadde hasselnøtter eller CC. Erstatta hasselnøtter med mandler og CC med Cream Fresh. Måtte ha litt mere kruskakli da den ble litt for flytende sikkert pga Cream Fresh`en.
Ble kjempegode knekke brød ihvertfall.
Praktisk å ha stående på kjøkkenbenken for et "hurtigmåltid".
Hei,
Er det noen som har forsøkt å lage disse knekkebrøene med HELE linfrø?
Når linfrø knuses kan kroppen oppta karbohydratene, dermed økes karbohydratinnholdet fra 0 til 29 gram pr 100 gram.
Dersom denne oppskriften kan lages med hele linfrø vil karb-innholdet i hvert knekkebrø gå ned fra 2,5 til 0,7 så langt jeg klarer å regne, så det hadde vært veldig fint...
Hei:)
Disse var veldig gode og lette å lage. Jeg laget ett lite brød og smurte resten av deigen utover en bakeplate. De står i ovnen nå og tørker. Jeg lot brødet stå inne ca. 1 time i 190 grader før jeg tok det ut og skar det i tynne skiver. Nå ligger det og å tørker...
Jeg smakte på skalken og det var jo kjempegodt. Går det an å lage det som vanlig brød? Må kanskje ha annen varme, og såklart steke lenger. Etter en time var det jo ikke helt stekt, men kunne kanskje blitt det....
Gleder meg til knekkebrød, men om det går an som brød og noen vet om steketemperatur og tid så vil jeg gjerne vite det...
Hilsen Mona:)
Takk for svar Kitt, er kanskje en smule sen til å svare?:confused:
Er skikkelig forvirrende med disse linfrøene. I og med at fiber IKKE skal inkluderes i karbohydratene i EU/EØS, er det utrolig at det likevel gjør det på så mange produkter. Feks de linfrøene jeg har i skapet nå.
Jeg kjøpte inn kruskakli, sesamfrø, hasselnøtter og mandler i dag, og er litt bekymret for karboinnholdet:
Kruskakli = 18.5 g karbohydrater, hvorav 1 g er sukkerarter. (Per 100 g tørrvare)
Sesamfrø = 5 g karbohydrater, hvorav 1 g er sukkerarter. (Per 100 g)
Hasselnøtter = 7 g karbohydrater. (Per 100 g)
Mandler = 4.5 karbohydrater. (Per 100 g)
Blir ikke det da veldig mye karbohydrater per 100 gram knekkebrød? :confused: Eller telles ikke disse karbissene? Fikk ikke tak i linfrø så det får jeg kjøpe i morgen, men om jeg regner riktig blir jo det da 33 gram karbohydrater per 100 gram, med bare disse ingrediensene? Virker jo helt sprøtt, eller så har jeg kjøpt feil ting... :(
Og én ting til (dette er litt utenfor tema, men tenkte jeg kunne spørre når jeg først holdte på): kjøpte inn en pakke Splenda i dag, og da står det at det er 97.7 gram karbohydrater per 100 gram i det??? :eek:
Man bruker veeeeldig lite splenda (i vekt), så det utgjør ikke så mye likevel.
Og ang. knekkebrødene, så må du regne gjennomsnitt, ikke totalt. De varene du har ramset opp blir 35 gram kh pr. 400 gram, altså litt i underkant av 9 gram pr. 100 gram :)
Det er 4 ting listet på 100 gr hver. Da blir det 400 gram med totalt 35 gr karbs. Siden man skal finne ut hvor mange karbs i 100 gr må man dele med 4...ser slikt ut:
400 / 4 = 100
35 / 4 = 8,75 karbs pr 100 gr ;)
Skal prøve å lage brød av denne røra nå... Noen som vet hvor lenge det må steikes da?:confused:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.