< Tilbake til oversikten

Gryterett

#1

Tess sa for siden:

Hei! Jeg er helt fersk, mitt første innlegg.. hjelp :)

Jeg er ikke så dyktig på å telle karbohydrater og plukke ut de absolutt riktige varene, men jeg forsøker så godt jeg kan.
Jeg laget en så god middag her om dagen, at jeg vil spre det glade budskap.
Jeg bruker aldri oppskrifter (bortsett fra i går, da prøvde jeg meg på noen i fra dette forumet), og elsker å eksperimentere på kjøkkenet.

Dere får den i cirkamål og den er veldig enkel: Tar like lang tid som å koke 1 pose boil-in-bag naturris (-fysj og føy).

Til to personer

400-500 g kjøttdeig
2-3 spiseskjeer naturris (kan droppes for fanatikerene:))
1 mellomstor squash
ca 5 store ferske sjampignoner
1 egg
1 boks knuste tomater
1 spiseskje hvisløkskrydder
1 spiseskje paprikakrydder
1 ts pepper/chili
1 ts salt

(smak deg fram til ønsket kryddermengde, jeg selv liker sterk mat, og det anbefales dessuten for forbrenningen, sant?)
du kan selvfølgelig bytte ut krydder med ferskvare, hvis du har god tid

dressing: 3 dl rømme evnt krydret med hvitløk og pepper etter smak

Sett på ris (barna i huset elsker som regel ris, og du kan dessuten plukke ut en porsjon kjøttdeig, før den blir for sterkt krydret)

Fres kjøttdeigen, spre litt av hvitløkkrydderet, litt salt og pepper allerede før den blir varm, og bland rundt.
Kutt opp skiver av squashen, ikke for tykke, hiv oppi i lag med kjøttdeigen. Deretter sopp i passe store biter. Legg et lokk på stekepannen (evnt gryte) et ca fire min, stek med god varme.
Bland i de knuste tomatene og resten av krydderet. Evnt ris. Rør egget fort inn i gryta helt til slutt.

Serveres glovarmt, med en stooor klatt rømmedressing ved siden av.

Håper noen prøver denne, og kan gi meg tilbakemelding, både på smak og karboinnhold.
Er den godkjent? :)

Forslag på navn til retten?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.