< Tilbake til oversikten

Er matfløte dårlig fløte?

#1

Photobscura sa for siden:

Jeg mener å ha lest det et sted, men jeg finner ingen relevant info når jeg søker. Nå bruker jeg lite fløte, men jeg liker at matfløten blir litt tykk når man koker den. Men er den mindre god enn kremfløte? Og i tilfelle hvorfor?
Jeg klarer ikke å bruke johannesbrødkjernemel i fløtesauser og supper, for den blir liksom så slimy ...


#2

sma sa for siden:

Hm, skulle ikke tro at det var noe særlig forskjell på smaken..
Men hvorfor bruker du ikke bare vanlig fløte i sausen da? :)


#3

Photobscura sa for siden:

Det er ikke smaken det er snakk om, men om kremfløte er SUNNERE enn matfløte. Kremfløte tykner ikke når det koker. DET er problemet!


#4

Alyssa sa for siden:

Det som gjør meg mest skeptisk til matfløte (og kaffefløte for den sakens skyld) er at den er ultrapasteurisert og homogenisert. Kremfløte er bare pasteurisert.


#5

Photobscura sa for siden:

Aha! Noen som kan fortelle meg litt om hva det gjør med fløten?



#7

Photobscura sa for siden:

Haha, ser dere i den første tråden der, så stiller jeg omtrent akkurat det samme spørsmålet som her...!! Teflonhjerne ass! Men takk skal du ha :)


#8

Nille sa for siden:

Ehhh... tykner ikke kremfløte når den koker ? Det gjør kremfløten jeg bruker. Det er helt vanlig kremfløte fra Tine. .... :wacko:


#9

sma sa for siden:

Det gjør i alle fall min fløte. :rolleyes:
Det er nesten slik at den blir for tykk syns jeg. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.