Hei, og velkommen hit :)
[quote=sangjenta;406549]
får låne boka til ei venninne i morgen.
[/quote]
Hvilken bok skal du låne, og hvilken filosofi planlegger du å følge??
blir litt vanskelig når du ikke sier hvilken kostfilosofi du bruker.
Men her er litt som jeg bruker. jeg går på ketolyse.
Til frokost bruker jeg å, steke opp litt kjøttdeig, røre sammen 1-2 egg med en skvett fløte i å slå det over kjøttdeigen, å så røre det sammen slik at det blir en eggerøre. (sparer karboene til senere). Mengden kjøttdeig avhenger av hvor sulten jeg er. Varierer med forskjellige krydder.
Har også begynt å ha i litt grønnsaker. blir litt mer variasjon :)
1-2 hardkokteegg på ei Lollypopbrødskive med ei skje MCT olje til er også greit.
Anbefaler at du prøver ut et av de brødene du finner her. Kommer godt med og skaper variasjon.
Denne har jeg brukt mye. Husker ikke hvem som skrev den men det var en her på forumet. ”potetsalat (selv om det er blomkål biter i stedet for poteter)
Den kan man bruke til nesten alt. Kjempegod og godt med fett.
Jeg bruker en del kjøttdeig også. Bruker å lage opp en mengde kjøttkaker å ha i fryseren. Godt til middag og godt hvis man har lyst noe mellom måltider. Kjøttkaker/karbonader kan man variere mye. Steke opp bacon å ha i biter er kjempegodt. Ellers bruker jeg løk, paprika, forskjellige krydder med mer (godt med ”potetsalat” det også). Gjerne med salat til.
Jeg bruker å kjøpe inn en haug med Findus Gourme Laksestykker når de er på tillbud (godt med ”potetsalat” til). Jeg brukte å spise 2 stk men nå er det nok med et..
Kylling er blitt en vinner hos meg for tiden. Bruker å steke opp en 5-6 stk å dele opp i biter å hive i fryseren.
Min favoritt middag/kvelds for tiden er:
Kapper opp blomkål og brokkoli i skiver å hiver det i stekepannen (rå) med godt med meierismør. Hiver også oppi, varierer med asparges, spinat, sopp og rosenkål.
Og varierer med kylling, kjøttdeig eller laks (har fått smaken på grønn curry på glass, sterkt og godt :)).
Når alt er ferdig stekt tar jeg i 3-5 ss fløte eller CF eller rømme. Kjempegodt! (Lar panna stå i et par min.)
Jeg bruker å kjøpe inn mengder av de grønnsakene jeg bruker, dele det opp i biter å ha det i fryseren. Enkelt og greit tilgjenngelig når man ønsker det. 20 sec i microen gjør alt lett å bearbeide :p
Se på oppskrifter her på forumet. Masse gode tips der. Jeg kan virkelig annbefale Ziggys smørgrøt og vafler. Får ikke helt til de Polar lappene men de blir gode likevel. Flott med en brøderstatning.
Mama Lupes Tortillas (3 karb pr tortilla) er også kjempegod. Bruker dem til bunn på pizza også
På www.lavkarbo.no/ står "Den store Matvaretabellen"
Her finner du næringssammensetningen i de fleste norske matvarene.
Jeg har skrevet dem ut å har dem liggende på kjøkkenet sånn at det er lett å slå opp i.
jeg skal følge ketolysekuren.tenkte for eksempel og ha omelett til frokost,står i boka at en omelett kan deles opp og brukes til 2 måltid.
blir nok litt at jeg for eksempel tar kyllinglår kanskje til kvelds,og lager meg kyllingsalat elr lignende til middager,
wok går vel an også?
kjøpte meg ketostix på apoteket i dag,når må jeg begynne med dem ,mange dager etter jeg har begynt?det sto vel slik at når stixen blir rosa så begynner fettforbrenningen?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.