Vet ikke helt om jeg kan gi deg noe som kvalifiserer til å kalles et ordentlig svar :p - men jeg kan jo prøve :lol:
Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse.
Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : www.funksjonellmat.no/hi-maize/Resistent%20stivelse.pdf
Hm, da lærte jeg sannelig noe nytt i dag også.
Takk for svar! :klem:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.