Jeg har begynt å oppsøke kiwibutikker for å kjøpe brød. Min favoritt er Husmannsbrød. Husmannsbrød er laget hovedsakelig av helkorn rug, men inneholder også litt sammalt hvete og rug samt gjær. Dette brødet kan jeg spise uten at jeg går opp i vekt, faktisk går jeg litt ned. Brødet demper faktisk søtsuget. Det funker for meg:)
På Kiwi har de også ett brød som heter Vollkornbrot. Det inneholder kun tre ting og det er helkorn rug, salt og vann. Det er altså uten gjær. Jeg syns ikke det funket like godt for meg, har inntrykk av at det inneholder mye salt. :confused: Men dette brødet er nok bedre for de som er følsom overfor gjær.
Nå er det sikkert noen som vil hevde at brøda ikke er Atkinsmat men det er faktisk lov å spise hele korn på Atkins. Jeg har også prøvd forskjellige sorter fiberknekkebrød men det funker ikke for meg. I dag skal jeg sykle til nabokommunen og kjøpe brød for der har de Kiwibutikk.;)
Jeg kjøper et brød på Mega som inneholder bl.a bønner og linser, husker ikke hva det heter, men det funker kjempefint for meg! Det er lite, firkantet og veldig hardt, men det er i hvert fall brød! :) (Kjempedyrt da! 30kr. for ETT bittelite brød...) :eek:
Ellers baker jeg selv, Fedon Lindberg-brød (grovbrød, og fullkornbrød m/ solsikkekjerner) og tilsetter ekstra mye nøtter og frø.
Kjøper også innimellom disse "ferdipakkene" med melblanding, den som heter Dansk rugbrød m/ solsikker er knallgod og jeg "tåler" den :)
Det står på pakka, husker ikke nøyaktig men det var ganske mye. Både Vollkornbrot, husmannsbrød og pumpernikkelbrød er tyske brød så det kan godt hende at fiberet skal trekkes fra. Men bare en ikke tygger det for godt og drikker mye vann etterpå så går det tvers igjennom:p
Pumpernikkelbrød inneholder sirup så det har jeg ikke prøvd.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.