< Tilbake til oversikten

Hvordan løser dere måltidsfordelingen i familien?

#1

Summer sa for siden:

Hvor mange er dere i husholdningen, og hvordan løser dere måltidsfordelingene? Spiser dere sammen? Og spiser dere den samme maten?


#2

Kanutten sa for siden:

Vi er tre... Jeg lager tre middager hver dag...

En til meg, en til den eldste som går på adhd medisin og trenger å spise seg opp, og en til minstemann :lol:


#3

nordlandsjenta sa for siden:

vi er bare to... jeg og min datter på 8år... spiser som regel d samme, men så koker jeg potet til henne... skal jeg ha noe hun ikke liker, så får hun pannekaker, eller grøt... :p


#4

Iset sa for siden:

Vi spiser det samme ja. Men tilbehøret varierer litt av og til. Jeg elsker blomkål, mens mannen ikke klaarer det, så da får han noe annet. Men stort sett spiser vi akkurat det samme alle mann. Vi er to voksne og en fireåring.


#5

Goggen sa for siden:

Vi forsøker å spise middag i fellesskap alle seks. Og det går stort sett bra. Men det blir to middager. Fire (ungene) spiser en middag og vi to voksne spiser en. Men ofte en variant over samme tema. Pasta og kjøttdeig til dem, og kjøttdeig/salat til oss. Fiskekaker og potet til dem, fiskekaker og grønnsaker til oss osv.

Ofte er det bare tilbehøret som er forskjellig. Men noen ganger blir det pannekaker og tilbehør til dem og da lager jeg/vi noe annet til oss. Men jeg lurspiser en liten tallerken ertersuppe...

Ofte steker jeg noen skiver bacon som alle kan spise, men det er jeg og minstemann som er baconspisere egentlig.

Men jeg forsøker ihvertfall å begrense antall retter sånn i hverdagen.

Når ungene spiser pizza på lørdag, tar vi f.eks fårikål eller annet enkelt.


#6

Max sa for siden:

Her lager jeg en basismiddag, for å si det slik. Har vi grønnsaker til, koker jeg med gulrøtter til mann og barn, i tillegg til potet. Jeg bruker selv ekstra smør og/eller rømme til. Orker ikke lage mange ulike middager, men det hender ungene får f.eks. spaghetti hvis de ikke vil ha fisk for 4.dag på rad. De er ikke noe glad i kjøttsaus, så kun ketchup på.. Skikkelig spennende :lol:


#7

Distrea sa for siden:

Vi er 2 og jeg lager som regel 2, men prøver også et det er litt samme tema. Prøver å spise middagen sammen, viktig å ha en tid på dagen å få prate litt. Se hverandre i øynene... hehe, ikke så mye av det når dem vokser til :p


#8

Nille sa for siden:

Nå er vi bare to. Lager bare en type mat. Mannen liker ikke så mye grønnsaker. Så han får potet (er nede på to små poteter nå) eller ris og litt grønnsaker til proteinkilden, jeg spiser mye grønnsaker til og ikke potet eller ris, men kanskje linser. (Har fått dilla på puy-linser). Han liker jukseris, så om jeg lager det spiser vi likt begge to.

Vi har en del gjester og da lager jeg ris, pasta eller potet i tillegg til det jeg ønsker å spise sjøl. Ofte forsvinner blomkålmosen eller jukserisen før jeg får forsynt meg.

Jeg har blir ganske flink til ovnsbakt/ovnsstekt mat - har en masse variasjoner med både fisk, kylling og kjøttretter, og da er det veldig lett med ovnsstekte poteter samtidig. Det er kjempelett - om ikke alltid så raskt !

Jeg har levd med dette kostholdet så lenge at jeg ikke tenker over det engang !


#9

Rattata sa for siden:

Vi er tre - meg og barna på 12 og 14.
Jeg lager bare én middag, så spiser de poteter/ris til mens vi alle spiser grønnsaker. Siden de spiser poteter m.m så begrenser jeg fettet i matlaginga og tar heller på ekstra til meg - smeltet smør, som regel (er ikke noe glad i rømme).


#10

Brumm sa for siden:

Lager som regel en middag. Samboer og barn får potet eller ris.
Men det hender de vil ha pannekaker eller spagetti, da lager jeg meg noe annet.


#11

Distrea sa for siden:

jeg er også mester på dette, og det fine er at det meste kan fryses. Lager ALLTID opp så jeg har i fryseren til late dager... de er der innimellom de, så det blir ikke gammelt :D


#12

Kanutten sa for siden:

Bruker leirgryta mi nesten hver dag jeg.... snaddermat!!!


#13

nalana sa for siden:

Slik mat er ikke jeg så bevandret med, og jeg har en leirgryte som sikkert er 10 år og ubrukt. Ble nesten kastet under siste flytting, men jeg vil gjerne lære og tar veldig gjerne imot tips om leirgrytemat eller andre ovnsretter. Kanskje dere har lagt ut favorittene deres på oppskriftsforumet?:)


#14

Nille sa for siden:

Jeg bruker ikke leirgryte, men helt vanlige ildfast former.

Her er noen oppskrifter:

Jamies bakte torsk m/avocado, reker, fløte og ost (dagens middag !)
Jamies bakte torsk med cherry tomater, basilikum og mozzarella
Karen B's kylling med bacon, fløte og timian
Karen B's ovnsstekte kylling
Nilles Parmesan Kylling Fløtestekte nakkekoteletter
Kylling Fajita Form
Donalds Fantastiske Kylling
And eller kylling med vanilje ala La Rèunion
Fløtetrukket indrefilet m/ bacon ++
Bacon cheeseburger casserole


#15

Ruska sa for siden:

Vi er to og jeg prøver å lage en middag, men med forskjellig tilbehør. Men av og til blir det to middager, jeg skal jo ikke spise pannekaka, grøt osv - men jeg er opptatt av at han skal få sunn mat også med grønnsaker, men han må få pasta, ris eller potetmos til skal han bli skikkelig mett.

Nå som jeg er på Eurodiet blir det to middager. Men det er jo tidsbegrenset.:o


#16

nalana sa for siden:

Takk for maaange tips!:D


#17

Kanutten sa for siden:

I leirgryte blir maten myyyyyyyyyyyye bedre!

kan ikke sammelignes! Jeg har ørtogfjørti ildfastformer, men leirgryta tar kaka...


#18

nalana sa for siden:

Kom med noen tips du også da Kanutten :sikle og vente utålmodig:


#19

nellie sa for siden:

jeg er jo alene.. men når jeg lager mat på jobb (til to andre + meg) så lager jeg kjøttet+grønnsaker til meg også f.eks pasta, ris, ol ved siden av til de andre.
Forrige helg f.eks spiste jeg laksefileeter, blomkål/spinatmos, løk og rømme til meg også fikk de andre tagliatelle til.

Jeg er stor forkjemper for at folk rundt meg skal få i seg fett, selvom de ikke spiser lavkarbo selv. Skader ingen å spise fet mat innimellom. Men når man er en familie og skal spise sammen ofte så er jo selvfølgelig saken en annen:)


#20

nellie sa for siden:

:ja: jeg lager stortsett ALT i den ildfaste forma mi.. enten "løst" eller i folie. Brokkoli bakt i folie, sammen med smør er jo bare en drøm:sikle:
Det kunne jeg spist hver dag resten av livet, tror jeg.


#21

paprika sa for siden:

Vi er tre voksne og to barn (vi har Au Pair). Mor i huset har Cøliaki, så det passer forsåvidt fint at Mamma er på lavkarbodiett. Den er jo glutenfri i det store og det hele. Middagen er den samme for alle.


#22

Kanutten sa for siden:

ALT du lager i ildfastform kan du lage i leirgryte... :p

Men jeg lager wok(?) nesten hver dag i den...

masse grønnsaker, kjøtt og litt saus og div.. Det blir bare sååå saftig og godt..


#23

SusieBlues sa for siden:

Hvis vi voksne lager middag, blir det samme mat til alle. Dersom en av barna lager middag (de er 13 og 17), får de lov til å lage "vanlig mat", dvs tilbehør ala poteter, ris, pasta. Idag skal 17-åringen lage hjemmelagede kjøttkaker med saus, poteter og andre grønnsaker!


#24

Tuppen sa for siden:

både jeg og gubben går på lavkarbo så det blir ikke noe problem her ;)


#25

TattyTeddy sa for siden:

vi er 2 + en på 2 år..

Lager som regel det samme til alle, noen ganger koker jeg potet/pasta til de andre..


#26

Summer sa for siden:

På gode dager, så spiser storebror, pappa og lillebror det samme og jeg noe annet. Eller jeg og lillebror noe, og storebror og pappan noe annet. (Storebror er litt kresen, jeg har allergier/intoleranser i fleng, lillebror er bare ett år og har hittil spist mye moset mat, og pappan spiser lavkarbo stort sett.)

På dårlige dager spiser vi hver for oss. :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.