Hehe, tenkte på karbinnholdet, kan det variere så mye?
Kjøpte en pose på Rema for en stund siden og den inneholdt 8.7 g karber, kjøpte en på coop idag og den er det bare 4.5 g karber i:D
Ser helt like ut, men på denne fra coop står det søtmandel mandler.
Mandler er jo mandler, men står det spesifikt søtmandel kan det jo være en spesiell type. Slik som det finnes mange typer poteter f.eks. Men at den har mindre karber høres jo litt rart ut....
Standard karboinnhold på mandler er 8.7 gram pr 100 gram. Det er det som står i matvaretabellen også. Ville stolt på det jeg :D
hm, vil veldig gjerne stole på innholdet på posen, hehe :D
Synes det er rart de skriver nesten halvparten av hva som er normalt om det ikke stemmer. Kanskje prøve å sende de en mail og høre, så kanskje de har svar på hvorfor denne inneholder så lite.
Jeg spiser kun mandler om jeg skal lage ostekake, noe jeg fortsatt ikke har gjort, men smakte den hos Safir i helgen :D Og når det kommer en anledning for det, lager jeg den gjerne.
Det med variasjon i næringsinnhold er noe de fleste glemmer. Verdiene i tabellene er snittverdier, beregnet etter et visst antall prøver på et utvalg av produktet- det betyr ikke at karbohydratinnholdet i det eplet du har i hånden (eller hva som helst annet) er nøyaktig slik det står i tabellen! Karbohydratanalyser er heller ikke rett fram, siden karbohydrater er en så variert gruppe forbindelser.
Det blir jo litt vel avansert hvis man skal begynne å ta dette med i betraktning hele tiden ... :p Da blir jo lavkarbo virkelig en fulltidssjobb! Man får jo ikke akkurat målt innholdet av karbohydrater i akkurat den blomkålen man kjøpte på butikken før middagen! :)
Nei, det får man selvfølgelig ikke, men mitt poeng er at folk lurer seg selv dersom de tror at de har spist nøyaktig så og så mange gram karbohydrater (med opptil flere desimaler;)) ... så nøyaktig kan det dessverre ikke måles:)
Jeg ville uansett brukt det høyeste tallet. For Coop er ikke karbohydrater viktig. De MÅ bare merke varene sine med det. Så lenge matvaretabellen baserer seg på snitt verdier (som også stemmer med andre utenlanske program jeg har brukt) ville jeg ha fulgt tabellen og ikke en enkelt leverandør som gir så svevende svar.
[font=Comic Sans MS][/font]
Anbefaler også å runde opp til nærmeste hele karb uansett hva slags matvare man teller på. Etter min erfaring gir det det mest korrekte bildet ! :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.