Argh...:gaah: Akkurat nå er jeg inne i en periode hvor jeg er drittlei av å være husets kokk. Det er ALLTID meg som komponerer menyene og lager maten her i huset. Kunne ønske jeg kom til ferdig mat noen gang:mumle:
Måtte bare få ut litt frustrasjon og spørre dere andre hva dere gjør for å hente inspirasjon når matlagingen blir ett ork? Regner med at jeg ikke er den eneste som opplever dette innimellom?
Kjenner meg igjen nå. Jeg liker jo godt å lage mat, men jeg kjenner det begynner å bli litt slitsomt med en fireåring som tidligere spiste alt og som nå ikke liker ditt og datt, en mann som ikke liker blomkål og brokkoli (som hadde gjort middagene mye enklere) og en gravid teflonhjerne som ikke fungerer for øyeblikket! Sitter i timesvis på kveldene og prøver å komponere menyer, men det jeg har lyst på DEN dagen har jeg ikke lyst på en annen dag, og vesla er jo i "liker ikke"-perioden sin osv.
Dessuten må jeg tenke fremover når jeg lager middag, for mannen skal ha restene med seg på jobben dagen etter, så det må være noe som er godt i lunsjboksen også. Aaargh.
Nei jeg skal ikke klage, det er jo bare en fase, men de fasene er kjipe altså! Heldigvis er mannen flink på biff, så han lager ofte full lavkarbo biffmiddag i helgene. Greit med EN fridag fra grytene iallfall, hehe.
Jeg er også utnevnt til å være husets kokk, både til hverdags og til fest. Blir skikkelig lei innimellom. Samtidig liker jeg best å spise "min egen" mat, for da vet jeg hva jeg spiser. Så jeg vet ikke om jeg skal klage så mye.
Ungene mine (to er ganske voksne) har ingen forventninger når pappa skal lage mat. For noen år siden da jeg skull reise til venninne etpar dager utbrøt sønnen min lett fortvilet:"Mamma, da må du si til pappa at vi trenger litt ordentlig mat. Vi får bare Grandis (Grandiosa)av pappa."
Enten var guttungen skikkelig bortskjemt, eller han var med rette bekymret over neste dagers matservering.
Har ingen gode råd, jeg har innfunnet meg med min skjebne. Men jeg skjønner hvordan du har det!
Jeg er veldig glad i å kokkelere. Og når jeg virkelig er i siget så lager jeg opp masse retter som jeg fryser ned i aluformer. Da er det bare å sette i stekeovnen på dager det er travelt og dager jeg ikke har lyst å lage :ja:
Jeg er singel-mum og siden min eldstes sønns kokekunster består av hamburger, pannekaker og å varme pizza så er jeg alltid kokk.
Når jeg er i humør lager jeg en gigagryterett som basis og hiver i frysern i porsjoner. Når jeg da ikke orker tanken på mat så er middagen kun micro-minutter unna og om man allikevel blir inspirert så kan man utvide gryteretten, dog har man allerede basisen ferdig.
Ellers så er gourmet-hamburgere fast innhold i fryseren og kan stekes på få minutter, legg ved noen rå grønnsaker og hell olje over. Den som klager får lage middag neste dag :lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.