Leste her en plass at kroppen selv velger når man er "ferdig slanket"
men betyr det at man kan være i ketose uten at det har noe å si?
De siste kiloene skal vist være vanskelige å få bort, og nedgangen stopper selv om man er i ketose, og hvis det er for at kroppen er fornøyd, er det da farlig å fortsette å være i ketose?
Jeg klarer meg bra ennå, men lurer bare på hvor langt kroppen er villig til å gå ned, ser ikke ut som om jeg har problemer med å miste det jeg vil da,
bakgrunnen for spm er at jeg for noen år siden, etter skilsmisse gikk ned i vekt, var nesten for tynn, ikke bryst ikke rumpe..:p gikk ikke på ketolyse da, men ikke langt i fra, når jeg sammenligner nå.
Tenker egentlig på å "stoppe før det går for langt" hvis det er slik at man kan fortsette nedover og nedover...
Dette ble rart, men jeg lar det stå slik, for jeg har fundert på hvordan jeg skulle skrive, og finner ikke noen god måte å forklare dette på:rolleyes:
De fleste lavkrabodiettene anbefaler deg å trappe opp på sunne karber jo nærmere målet du er, men jeg ser det ikke helt sånn at å være i ketose er en dårlig ting, av flere grunner. Enkelte har et høyt ketogent nivå, opptil femti gram om dagen eller mer, og enkelte folkegrupper spiser sånn at de er i ketose i store deler av året (inuitter f.eks). Men du som har så lite igjen å ta av, kan godt trappe litt opp og tilnærme deg et mer Lindbergsk eller Atkins vedlikeholds-aktig kosthold. Jeg er fortsatt i ketose etter så lang tid, men det har mer med at jeg trives veldig med sånn jeg spiser nå, og har et forholdsvis høyt toleransenivå for ketosen.
Kroppen vil på et punkt ikke ha mer overflødig fett å forbrenne, og stabiliserer seg på et ideelt nivå. Hvor det ideelle nivået er er individuelt. Mer kan jeg egentlig ikke utdype:)
Så bra da! Jeg tror at hovedsaken er at man spiser på en måte man trives med, og så fremt man får i seg det man trenger av fett, proteiner, karbohydrater, mineraler, vitaminer og så videre, og ikke begynner å legge på seg igjen, så har man funnet oppskriften til suksess :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.