Hadde tenkt å bake Ingisbollene i dag. Det viste seg at jeg manglet kruskakli, så jeg gjorde derfor noen forandringer. De ble veldig sconesaktige og kjempegode.
Sånn ble ingredienslista mi:
4 egg
3 ss Splenda
5 ss Creme fraish
100 gram Philadelphia smøreost
3 ss rapsolje
litt fløte
6 ss proteinpulver med vaniljesmak
2 ss hvetemel
2 ss soyaprotein
5 ss bakemiks
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
4 ts Johannesbrødkjernemel
1 ts kanel
Og slik ble resultatet:
Og slik gjorde jeg det:
Rørte Egg og Splenda godt. Tilsatte alle de våte ingrediensene etterpå og fortsatte å røre. Tilsatte så alle de tørre ingrediensene og rørte til røra så passelig ut. Det er mer røre enn deig dette. Tok 2 - 3 ss røre i hver muffinsform. Jeg fordelte det i 12 store former. De hever myyye under steking, får så å falle litt sammen igjen.
Gode rett fra formen, men jeg synes det ble fantastisk godt med litt sukkerfritt blåbærsyltetøy og en klatt krem på.
Jeg prøvde på disse i dag, men uten hvetemelet, og med mer soyaprotein og bakemix istedenfor proteinpulver med vaniljesmak..
I tillegg hadde jeg i vaniljeessens, frø fra vaniljestang og litt vaniljesukker...
NAMMIS!!!
Hadde litt Heistad blåbærsyltetøy opp noen av muffinsene før de gikk i ovnen, men her må man passe på, og IKKE røre syltetøyet/bærene nedi muffinsen..Da brenner de seg nemlig....
Kanskje det er en ide å erstatte den lille mengden hvetemel med speltmel? Karboinnholdet er omtrent det samme, men spelt har lavere GI og gir ikke så lett fordøyelsesplager som hvetemel. I tillegg inneholder det også mer vitaminer og mineraler.
Uten å ha finregnet på det vil jeg tro max 1 karbo pr stk hvis du lager 12 av denne røra. Skal se om jeg får lagt de inn i fitday en vakker dag. :snill:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.