Jeg kom over denne nettsiden og lurer på om noen har hørt om eller prøvd dette produktet? Steviva Blend er en blanding av Stevia og erythritol (Sukrin), som begge er to naturlige søtstoff:
Steviva Blend is a blend of the highest quality stevia extract and all natural grain extract, erythritol. Great for cooking and baking. Equal in sweetness, proportion and granular consistency to sugar ( 1 cup of blend = 1 cup of sugar).
Kunsten er jo å bruke lite nok av steviaen. Jeg bruker den litt i matlaging, og én klype er nok i en vaffelrøre, for eksempel. Da merker jeg ikke noen bismak. Men den er helt uegnet som strø på grøt, vafler mv.
Så rart?! :confused:
Både Stevia og Erythritol (produktet Sukrin i Norge) er begge anbefalt for lavkarbo og diabetikere. Jeg fant anbefalingen av produktet hos en ernærings- og trenings"guru" - Michael Geary - som anbefaler lavkarbo sammen med sitt styrketreningsopplegg. Jeg greier ikke venne meg til Steviasmaken selv, men jeg har ikke lyst til å bruke noe særlig "kunstig" søtstoff heller. Sukrin er ikke like søtt som sukker, så det blir dyrt i lengden. Derfor syntes jeg kombinasjonen av disse to hørtes genial ut.
Har kjøpt STEVIA i en Norsk nettbutikk, www.vita-min.no/topp_00.html svindyrt, men jeg fikk med 2 poser frø som jeg skal plante til våren.
Stevia påvirker IKKE blodsukkret. Faktisk det eneste søtningsmiddlet som er tillatt i Japan.Tilogmed Coca cola bruker det i sine produkt i Japan. I Norge er hvisst nok bare lov å bruke som dyrefor. Sukkerindustrien er for mektig.
I et forsøk ble rotter tvangsforet med steviablader tilsvarende 65% av kroppsvekta hver dag. Da ble det registrert nedsatt fruktbarhet. Ja skulle bare mangle, vil tro at en slik menge av vann også ville påvirke fruktbarhet.
Men det er kraftig. En ts tilsvarer 1 dl sukker. Og litt formye gir en dårlig smak.
Men det er en vanesak. (Synes pulverkaffe er phyton fremdeles)
Skal bli spennende med plantene, et blad i te-koppen skal være nok.
De selger bokser med Stevia-pulver på en Lifebutikk her i Lillestrøm. Men koster nesten 300 kroner for en boks, så jeg har ikke prøvd det ennå. Er meget fornøyd med Sukrin derimot.
Jeg var veldig heldig med min stevia. Jeg kjøpte Kal sin boks, og brukte litt i maten, og det fungerte veldig bra, hadde det i kaker og i smoothie, og iste og alt som jeg kunne komme på. Og så fikk jeg en venninne til å prøve, og hun kjøpte flytende, og det smakte bare vemmelig. Og så har en annen venninne prøvd en sånn pose med noe blanding, som var litt grønt, og det var ikke så mye søtsmak på den heller, helst mest en litt rar bismak.
Siden de ikke selger i Norge mer, så vil jeg egentlig anbefale å bare prøve seg litt frem for å finne en som er god. (Dere som bruker nå som synes det dere bruker er godt, -hvor kjøper dere?)
Visste dere forresten at Coca-Cola og Cargill sammen har fått patent på 24 produkter søtet med Stevia, som de nå skal i første omgang selge bl.a. i Asia, Brasil og andre steder hvor Stevia er tillatt?
Det amerikanske mattilsynet (FDA) og EUs vitenskapskomite for mattrygghet, EFSA skal nå vurdere Stevia på nytt - og jeg tror nok nettopp en påvirkning fra bl.a. Coca-Cola vil ha mye å si. Som vi vet er de ganske svake for lobbyisme også i disse instanser.
Stilig. :) Har du en lenke til hvor det står om dette?
Jeg visste at de solge coca cola med stevia i Japan for noen år siden, men dette er jo gode nyheter! Håper flere andre produsenter kan gjøre det samme.
Ja, jeg skrev Steviva, for produktet jeg linket til heter Steviva . Men det er som nevnt foran en blanding av Stevia og Erythritol (Sukrin).
Jeg har ikke prøvd Steviva enda, men i dag gjorde jeg et lite eksperiment, siden jeg har både ren Stevia og Sukrin i skapet. Jeg laget Bibs krydderkake, og i stedet for 1 dl Splenda som det står i oppskriften, brukte jeg litt ren Stevia og resten Sukrin (kan ikke si nøyaktig mengde, men i desilitermålet dekket jeg bare bunnen med ren Stevia og fylte opp til 1 dl-streken med Sukrin).
Og det ble faktisk veldig godt! For første gang kjente jeg ikke bismak. Ikke av Stevia, ikke av Sukrin, og jeg slapp også smaken av det kunstige søtstoffet som jeg har brukt tidligere. Det smakte faktisk som om jeg hadde brukt vanlig sukker. Nå skal jeg prøve ut denne blandingen i annet bakverk også, og er det like vellykket har jeg funnet mitt "sukker"!:)
Det ser ut som Stevia helst bør blandes med et eller flere andre søtstoffer for å fungere best mulig.
Her er et utdrag fra en diskusjon om baking med stevia:
Combine the stevia with something else- at least one, ideally two
other sweeteners. When you combine certain sweeteners, a phenomenon
called 'synergy' occurs. With synergy, the sum is greater than the
parts. Here's an example. If you take a cup's sweetening equivalent
of stevia and combine it with a cup's equivalent of splenda, how much
sweetening do you have? Two cups? Nope. Because two sweeteners are
involved, the end result is closer to two and half cups sweetening
equivalent. This synergistic boost you get from combining sweeteners
allows you to use less of each. By using less, any aftertase is
mitigated. It's a win win situation. By using two sweeteners, you
spend less money and the quality of sweetness improves dramatically.
What to add? Well, the best tasting alternative sweetener on the market
today is splenda. Splenda has a great synergy with stevia. If splenda
doesn't float your boat, then I'd recommend one of the sugar alcohols,
preferably erythritol. Sugar alcohols have the distinct advantage of a
very long history of safe use. Their one disadvantage is that they can
be high GI and they can laxate you. The exception to this would be
erythritol. Erythritol is expensive and hard to find, but it's
extremely low calorie/low carb and works beautifully as a component of
a sweetening mix. Erythritol and stevia have an excellent synergy. The
last sweetener I'd recommend would be Ace K, which goes under the brand
Sweet One. Ace K is another high intensity sweetener that has
phenomenal synergy with splenda and stevia.
Regardless of what sweetener you choose, the bottom line is that
stevia, even the best brand, doesn't work by itself. In order to make
it more palatable, you have to combine it with something else.
Takk for info! Det stemmer helt med min erfaring (Stevia og Sukrin/Erythtitol).
Har ikke prøvd å blande Stevia og Splenda, men liker egentlig ikke å bruke kunstig søtstoff i det hele tatt - og nå slipper jeg det. :)
Ehm ... nå ble det Stevivia :lol: Ikke lett dette!
Jeg har faktisk hatt veldig gode resultater med å blande stevia med i utgangspunktet utålelig bismak, med rårørsukker/fullrørsukker. Har ikke skrevet det fordi det jo er litt å banne i kirka her ... Men når jeg bruker stevia i tillegg kan jeg halvere sukkermengden, og bismaken på steviaen forsvinner litt.
Hei Iset.
Jeg ville bare fotelle deg at jeg syns det er HELT FANTASTISK at du har gått ned 60 kilo. Håper jeg kan bli like flink. jeg er kjempeimponert!!!
Hvordan gikk det med huden i denne prosessen? Tørr? Slapp? Masse overflødig hud etter oppnådd matchvekt?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.