< Tilbake til oversikten

Smør

#1

Oban sa for siden:

Er litt usikker på om det er viktig hvilket smør man bruker.
Hjemme hos oss sier vi smør - enten det er meierismør eller margarin. Det "smøret" vi oftest bruker heter Soft Ekstra (plantemargarin). Ellers bruker vi mye Melange til steking.
Hva sier dere - bør vi gå over til f.eks. Meierismør ?


#2

megselv sa for siden:

Meierismør er vel kanskje det med mest fett? Ser hvertfall mange her inne skriver om det.
Selv klarer jeg ikke meierismør på "brød"maten da det er så hardt og aldri tenker på å sette det ut før, så der bruker jeg soft.
Til steking og i sauser ol bruker jeg meierismør.


#3

Tuppen sa for siden:

jeg bruker tine meierismør til steking o.l og ellers bruker jeg kvitseidsmør til bordsmør ( men sjeldent jeg trenger det )


#4

Oban sa for siden:

Nettopp! Derfor har vi brukt Soft Ekstra, fordi det smaker som skikkelig smør, men er lett å smøre rett ut fra kjøleskapet.


#5

Iset sa for siden:

Margarin er gift, det tar jeg ikke inn i huset her. Et ekte godt gammeldags søppelprodukt. Det eneste som er smør er altså det det står SMØR på (setersmør, meierismør osv), samme hva folk kaller det. :p

Å bruke margarin (feks Melange) til steking er faktisk det VERSTE man kan gjøre for helsa ... Margarin blir enda mer skadelig ved oppvarming.

Jeg ville brukt smør eller ingenting. Absolutt aldri ALDRI margarin. Nei og nei. Vårt setersmør i bordpakke står alltid i brødboksen så det er smøremykt til enhver tid. Bruker allikevel så mye at det ikke harskner.


#6

Iset sa for siden:

www.matoghelse.no/index.php?cat=48966&id=338505


#7

Oban sa for siden:

OK, Iset. Da blir det ekte smør framover ;)


#8

Selma sa for siden:

Gjelder dette også for Lindberg-kost? Har litt problemer med å finne ut hva jeg skal steke mat i...Alle de sunne oljene tåler jo ikke sterk varme.


#9

Iset sa for siden:

Såvidt jeg vet anbefaler også Lindberg å steke i meierismør eller feks. rapsolje. Han anbefaler IKKE margarin! Heldigvis, mannen er da oppegående. :p


#10

SusieBlues sa for siden:

Meierismør til pålegg og i baking etc.
Cocosa til steking (den "billige" smaker ikke kokos)
Cocosa når man vil spise fett med skje (den "dyre" smaker deilig kokos)

Margarin er gift! :ja:


#11

Selma sa for siden:

Hehe...han har jo noen fornuftige tanker ja:D Men det er bra jeg kan fortsette med det. Er liksom blitt litt vant med det fra ketolyse. Så meierismøret blir fortsatt med:D


#12

Pusen sa for siden:

Hm.....der lærte jeg noe nytt igjen!!! Bruker alltid Melange, men heretter blir det kun Meierismår. Takk, takk kloke venner;)


#13

Liiiz sa for siden:

Hva med bremykt smør? :)


#14

Iset sa for siden:

Bremykt er iallfall bedre enn andre margariner siden det er 70 % smør, men jeg er usikker på hvilken kvalitet oljen er av. Bille absolutt holdt meg konsekvent til meierismør/setersmør. Det trenger jo ikke å stå i kjøleskapet.


#15

joggebukse-jenta sa for siden:

det viste jeg ikke... hmm.
da blir det det neste gang ja.


#16

Oban sa for siden:

Jeg ser nå at temaet om smør og smørtyper er diskutert flere ganger før her på forumet (kikket på "lignende tråder" under). Jeg prøvde først å søke etter eksisterende informasjon om temaet, men å søke på "smør" eller "margarin" gir jo en million treff her inne ;).

Men jeg registrerer at det er flere som heller ikke hadde fått med seg dette, så det var da godt for noe. :D


#17

energibunten sa for siden:

Jeg tror (ikke vet) at bremykt er greit som bordsmør. Det inneholder 70% melkefett og resten rapsolje. Raps inneholder mye enumettet fett som er helt greit bare det ikke er ødelagt i produksjon eller om man bruker det til steking.

Om noen vet noe om dårlig produksjon så si ifra. Raps kan utvinnes med varme og da er vi like langt med bremykt også.

En annen måte er å ha en tynn ostehøvel man høvler smør med før bruk. Legg på en tallerken og etter noen minutter kan det smøres...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.