Hei.
Jeg sliter skikkelig med å få taket på dette lavkarbo opplegget. Middag går bra, men små måltider er verre. Har ikke tid til å stå å styre skikkelig lenge for å lage noe. Liker ikke å lage mat, så når jeg sier skikkelig lenge kan det defineres med 5-15 min... Det bør helst ta mindre enn det...
Det var en eller annen som sa til meg at havregryn skulle være så bra og at det var "bra" karbohydrater. Det finnes en havregrøt som kommer i porsjonspakker og som tar to min å lage i microbølgeovn. Har lagt min elsk på den. Er dette forenlig med lavkarbo kosthold eller er jeg helt ute på vidda? Må ha rask frokost:(
Jeg vil ikke si at det er en bra frokost, eller særlig lavkarbo, men du følger Lindberg, og da kommer jeg litt til kort. Men havregryn er i hvert fall bedre enn andre kornsorter.
Uansett bør man holde seg unna halvfabrikata, og havregrøt tar ikke lange tida å lage det heller.
Det du burde gjøre er å kjøpe boka til filosofien du vil følge (i ditt tilfelle blir vel det Fedons Metode). Skjønner det kan være vanskelig i starten, men om man har bestemt seg på forhånd at man ikke liker å lage mat, og at det er skikkelig pes, så gjør man jo det heller ikke særlig lett for seg selv :o . Ikke vondt ment altså!
Men, les boka!!
Ellers kan du jo begynne å lese litt her først for å få litt innføring i hva f.eks Fedon dreier seg om: forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=29
Uten å ha sett på instant-havregrøtsposene, ville jeg prinsipielt holdt meg unna dem. Ferdigmat har nesten alltid ugunstig GI. Dessuten er posene dyre. Får du ikke en hel pose ordentlige havregryn for to porsjoner av instantvarianten?
Vanlig havregrøt lages nesten like raskt som posegrøt: Vann og gryn røres sammen i dyp tallerken. I mikro på full styrke i et par minutter. Melk i til "passe tykkelse" og en knivsodd salt for å ta vannsmaken. Dette er grøten jeg har vokst opp på. ;)
Jeg er også avhengig av en rask frokost, så jeg spiser middagsrester fra kvelden før, som jeg varmer opp i mikroen. I dag var det kjøttdeig med muggostsaus og en salat. Nammis!
Som jeg har nevnt her inne før så ser folk rart på meg for at jeg spiser 'middag' til frokost, men det er deres problem og ikke mitt :D
-Stek to egg og litt vårløk.
-En halv avokado med smørost eller en salat oppi.
-En fiberrik med makrell i tomat/middagsrest/reker
-Grov havregrøt i mikro. Ha gjerne/helst i/på cottage cheese,nøtter og kanel
-Hardkok noen egg (om kvelden)som du kan ta når du har lyst, gjerne med en skive røkelaks til
Stek en eggeomelett om kvelden, som du kan ha til frokost og lunsj (kald eller varmet i mikro)
Middagsrester (fisk/kjøtt/karbonader)
Ikke noe av dette tar mer enn ett par minutter...Bare en vanesak.:)
Jeg vil absolutt anbefale deg de tipsene du får over her. Å bare spise karber til frokost er ikke noe gunstig.
Når vi lager havregrøt til poden, så koker vi på helmelk, og tilsetter eggeplomme og raspete walnøtter og olivenolje (og noen ganger cottage chese) for å få dekket proteinbiten og fettsyrene for å få et balansert måltid. Jeg vil anbefale deg å kjøpe en av bøkene til Lindberg, for det er mye lettere å få det til om en forstår hva en skal gjøre og hvorfor.
Mange gode svar her. Jeg tror det beste du kan gjøre (ved siden av å lese boka ordentlig) er å skrive ei liste med raske måltids-tips, gjerne fra denne tråden og fra de andre trådene her inne (frokost-tråden, lunsjtråden osv). Heng den feks. på kjøleskapet, så vet du jo alltid hva du skal spise. Legg bort endel av middagen hver dag slik at du har til frokost eller lunsj neste dag. Jeg gjør alltid det og sender med mannen fulle gode matbokser på jobb, med midagsrester i, er det mer igjen tar jeg litt selv til lunsj.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.