
Pelen sa for siden:
Kan noen forklare det for meg? Selvsagt under forutsetning at man får i seg lite karbiser og ekstra mye fett.
Pelen sa for siden:
Kan noen forklare det for meg? Selvsagt under forutsetning at man får i seg lite karbiser og ekstra mye fett.
Summer sa for siden:
Her finner du et veldig informativt innlegg. :)
Pelen sa for siden:
Fortsatt ingen som kan forklare hvorfor? Jeg har en her i huset som ikke helt tror på at man bør spise ganske mye fett og jeg vil gjerne overbevise. ;)Kula sa for siden:
Dette er utenfor mitt fagfelt, så jeg uttaler meg som legmann om dette.
Insulin er et hormon som er svært viktig for fettlagring. Ved høye insulinnivåer i kroppen ligger det til rette for en effektiv fettlagring. Ved lave insulinnivåer i kroppen er det vanskelig for kroppen å lagre fett.
Når du spiser karbohydratrik mat stiger insulinnivået i kroppen for å bryte ned karbohydratene (sukker). Når du spiser svært lite karbohydrater blir det også svært liten stigning i blodsukker og dermed stabilt lave nivåer av insulin.
Når du spiser svært lite karbohydrater, må du spise noe annet i stedet. Det er tre hovedgrupper av mat du kan spise; karbohydrater, protein og fett. Du må dermed spise mer protein og fett for å bli mett. Det å gå sulten setter kroppen i ”krisemodus” fordi den ”antar” at det er matmangel.
Svært mye protein er heller ikke gunstig fordi det kan omdannes i kroppen til glukose (karbohydrat) som igjen påvirker insulinnivået osv.
Det du da har igjen å spise i store nok mengder til å holde deg god og mett (= trygg kropp) er da fett. Fett påvirker ikke blodsukker/insulinnivå og en trygg kropp vil da kvitte seg med uhensiktsmessige fettlagre fordi du har omstilt kroppen til å bruke fett som drivstoff i stedet for karbohydrater.
Hvis du overspiser fett uten at det er insulin til stede for å lagre det skjer en av to ting; du kaster opp eller må finne en do svært raskt.
Dette er hormonstyrt vekttilpasning i praksis.
Sol sa for siden:
Veldig godt forklart! Kanskje lurt at legmenn forklarer legmenn noen ganger,- det kan bli klarere da, faktisk!
energibunten sa for siden:
Vi trenger proteiner jevnlig til vedlikehold av vev, organer, muskler, etc. Noe vev er mer livsviktig enn annet. Vi lagrer ikke proteiner som vi gjøre med blodsukker eller fett, så da må vi spise det jevnlig og komplett sammensatt for å gi nok protein for vedlikeholdet.
Dersom det er underskudd på protein tar kroppen proteinet fra mindre viktige steder. Muskler er ikke livsviktig og dermed kan muskelmasse reduseres når man inntar for lite protein, feks ved sult eller slanking på feil kost eller for dårlig inntak av protein etter trening.
Pelen sa for siden:
Stort takk! Da skjønner jeg det!
MorStine sa for siden:
Kan du ikke vise han bilder av oss som har trøkka fett i mange mnd og gått ned masse?:p
Pelen sa for siden:
Lurt! :DSunnhetMedSirrup sa for siden:
i boka " mat for bedre helse " av dr.F.L. sår det ( første setning ) : Fett er mest energitette næringstoffet og inneholder mer energi ( 9 kalorier ) enn noen av de andre makronæringstoffene. Det er blant annet en viktig kilde til de fettløslige vitaminene A, D, E og K. "
ja.. ? sa ikke det en del:) fett metter , gir fettløslige vitaminer , og uten akrbohydrater som blokerer veien for dem , går vell alt susende godt i forbrenningen kan jeg tenke meg :D :p
( anbefaler div. Fedon Lindberg bøker , veldig spendende , og nyttig informason om.. alt? ) :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.