< Tilbake til oversikten

Tomatsuppe

#1

LilleVille sa for siden:

Tenkte jeg ville dele dagens middag med dere, siden det ble så inmari godt! :)

Blir litt overtid på meg denne uka, så jeg tenkte jeg skulle lage noe mat som er greit å ta med og varme opp når de andre spiser den ekle overtidspizzaen sin...

Derfor er dette en stor porsjon, 6 liter suppe. 0,5 liter var nok til å bli god og mett av (med ett harkokt egg oppi), så jeg vil si dette er 12 porsjoner:

800 g karbonadedeig
150 g finhakket løk (8 g kh)
2 fedd hvitløk (3 g kh)
1 rød chili (3 g kh)
4 bokser hele tomater (56 g kh)
1 glass barilla arrabbiata pastasaus (14 g kh)
1 dl flytende kyllingbuljong (6 g kh)
5 liter vann
2 dl kremfløte (7 g kh)

Brun finhakket løk, chili og hvitløk i smør, samme med karbonadedeigen. Så er det egentlig bare å helle alt i en stor kjele bortsett fra fløten, og la det koke på lav varme et par timer. Ha i fløten rett før den er ferdig (kan sløyfes også, smaker godt uten hvis man er lei av fløte-ting) Kan selvfølgelig smakes til med krydder, kommer an på buljongen du bruker osv. Min var helt perfekt uten noe mer enn dette :) Hvis ikke tomatene går nok i oppløsning under koking, ta en kjapp runde med stavmixer i kjelen før servering.

Totalt ca 97 g kh. Fordelt på 12 porsjoner av 0,5 l blir 8 g kh på en middag. Veldig godt med hardkokt egg oppi, legg til ca 1 g kh pr egg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.