Etter masse prøving og feiling har jeg kommet fram til denne kombinasjonen...
brødene blir nydelige! Henger fint sammen og er kjempegode på smak.
Har du ikke investert i silikonbrødformer så løp og kjøp!! De er supre!!
200 g solsikkekjerner
100g kli
50g soyaflokker
100g valnøtter
4 toppede ss wey protein
4 ss glutenmel
4ss linfrø
50-100 g mandler
1toppet ss bakepulver
1 boks cottagecheese
1boks sæterrømme
150g revet jarlsbergost
12egg
mal halve mengden sosikkekjerner og mandlene til grovt mel...hakk valnøttene grovt...kjør cottagecheesen glatt m stavmixer i bakebollen sammen med eggene...tilsett alt det andre.
Ha i silikonformer...trenger ikke smøre lr noe
Jeg brukte to former, men de ble ganske så fulle!! Brødene hever faktisk ..Så tre er kanskje best.
Stek på 175 i 1t 20 min.
Jeg bruker ikke salt i ...jarlsbergosten gir den rette smaken og er mye bedre i deigen enn norwegia.
hele oppskrifta har ca 100karber om du velger det økologiske solsikkefrøet..
Glutenmel og soyflokker fåes i helsekosten
Jeg bakte mitt første brød etter oppskrift her inne i går. Det var lollipoppbrødet.(Tror jeg det kaltes). Ble godt og har kost meg med brød og masse pålegg i går kveld og til frokost i dag:). Har fri i helgen og lyst til å bake mer, brødet ditt høres også spennende ut, sikkert litt annen smak. Vet du om det kan fryses?
Kan du fortelle meg hva wey-protein er for noe:confused:. Tenkte jeg skulle ha en bakedag i dag, men er usikker på hva dette er og hvor jeg får tak i det. Brødet ditt høres så godt ut:)
det får du på helsekosten står formel 80+10 nøytral..tror jeg på boksen...smaker ikke no og nesten karbefritt...men du kan godt bruke soyaprotein også:)
Takk for svar:). Da skal jeg på kjøkkenet og bake brød, har soyaprotein i skapet så det vil bli brukt. Kjøpte inn resten av ingrediensene på lørdag, men oppfattet ikke dette wey greia da:p Gleder meg:D
Hei.
Må jo gi en tilbamelding på brødet ditt:). Nå kjørte jeg alt det tørre i blender, fikk ikke med meg at noe skulle være helt, men noe blir grovt uansett, . . . og til saken, brødet er kjempegodt:D, nydelig med og uten pålegg. Det hever bra, er saftig, henger sammen, blir definitivt bakt mer her i huset. Nå gjenstår det bare å se hvordan det er etter en tur i frys'n. Så tusen takk:spisesnak
Mangler noen ingredienser men denne ser knallgodt ut!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.