Hei. Har noen spørsmål jeg håper dere kan svare meg på :p
Angående bearnaisesaus (er veldig glad i dette til kjøtt), hvordan lages dette hjemmelaget? Elsker Toro sin, men det blir vel mange karbs i den.
Er det greit å spise magert kjøtt? Eller vil en evt. vektnedgang stoppes opp om det blir for lite fett i kosten? Klarer ikke helt å få regnet ut dette selv. Men spiser ca. 200 - 300 gram kjøtt i målet 2 ganger i døgnet ca. + annnen mat som blomkål/broccoli, norvegia ost, kanskje litt fløte og litt rømme alt avhengig av. Er dette greit? Eller blir det for mye kjøtt til måltidene? Litt problem med å spise fettet i panna....
Angående krydder på maten, hører det er snakk om Masala krydder. Hvor får jeg kjøpt det? Og er det mye salt i det? Blir kjedelig i lengden og ikke bruke noe krydder. Synes jeg bare finner krydder med mye salt som ikke egner seg jeg.
Jeg spiser bare magert kjøtt for jeg takler ikke fett på kjøttet. Pøser heller på med fett tilbehør.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på i denne tråden, og Masala finner du i de aller fleste butikker, det er et helt vanlig lite krydderglass. :)
Mente jeg leste at vi ikke kunne bruke Fjordlands ferdige likevel her et sted jeg? Men finner det ikke igjen, mulig jeg virrer....:confused:
Men når det gjelder krydder så bruker jeg litt forskjellig egentlig jeg da, har faktisk ikke tenkt så mye over dette med saltinnhold i krydder - er det noe vi bør passe på altså.....?
Og når det gjelder fett i kosten er jo avocado og litt paranøtter en fin kilde :)
Takk for svarene. Men jeg vil også gjerne få høre fra dere om det jeg spiser. Er det greit med 200 - 300 gram kjøtt pr. måltid eller er det for mye? Det er rå vare, og stekt vare veier da litt mindre. Men likevel, er det for mye? Jeg går nemlig litt opp i vekt nå. Men det kan selvfølgelig være andre årsaker til det. Jeg drikker kanskje litt for lite vann, men jeg klarer ikke mer. Blir så kvalm. Drikker 1.5 liter vann, ca. 0,5 liter cola light pluss det vannet som kommer fra broccoli og blomkål på ca. 500 gram.
Står det noe i ketolyseboka om hva anbefalte måltider er? Tenker da på megde pr. måltid.
Ketolyseboka sier at du skal spise deg mett, men ikke stappmett. Men kan ikke huske at den sier noe om nøyaktig mengde kjøtt...Men et tips kan være å titte litt i journalene/bloggene til de som er her inne. Mange som skriver opp hva de spiser der. Jeg mener jeg leste et sted (tror det var i boka men har den ikke her akkurat nå )at dersom man spiser alt for mye proteiner så kunne "overskuddet" omdannes til karbohydrater...Men jeg er som sagt usikker på dette så ta det med en klype salt :confused:
Tror nok uansett det lureste er å lese boka dersom du har bestemt deg for å gå for Ketolyse :) Der får man svar på det meste, syns jeg ;)
Lykke til:heia:
Tror ikke du spiser for mye kjøtt hvis du spiser deg passe mett. Men jeg tror absolutt du spiser for lite fett. Du kan lage dressinger av rømme, creme fraiche, oljer ol. å ha over grønnsakene. Og du kan ta tilskudd av mct olje eller cocosa.
Fettet er det som får det til å "brenne" på denne kuren og som får deg til å føle deg mett lenger og derfor ikke spise så mye.:) Egg og bacon er f.eks en kjempefin start på dagen.
Du kan sikkert spise en del uten problem. Men om vekta står stille eller går opp bør du absolutt vurdere å kutte ned på porsjonene. Jeg har aldri klart å spise så mye som 300 gram kjøtt til et måltid. Perfekt porsjonsstørrelse ligger mellom 150 og 250 gram. Rundt 200 bør absolutt være nok. Spesielt om en spiser kjøtt to ganger til dagen. Når det gjelder fisk kan en godt spise mer, for det er lettere fordøyelig (man merker at man blir fortere sulten etter fisk...) Min personlig mening er at du spiser for mye protein.
Du skal heller ikke spise deg SÅ mett - for da er du allerede stappmett. Det tar tid for hjernen å oppdage at magen er mett ! MEN du skal spise til du IKKE ER SULTEN LENGER. Det er lettere forståelig. Da er du egentlig mett - bare at hjernen som sagt ikke ligger i magen og ikke oppfatter alt like fort (for å si det enkelt).
Det var vel kanskje litt å ta i med 300 gram da, men spiser vel ca. 200 gram i målet. Har holdt på med utprøving av dette ei uke nå, det har vært litt fram og tilbake. Vært veldig mye kjøtt, har litt lite fantasi :rolleyes: Men har funnet menge oppskrifter da så det gjelder bare å få satt i gang. Prøvde egg og bacon her en morgen, men hadde omtrent lyst til å spy fordi det ble for mye fett. Er ikke så glad i fett, men prøver å venne meg til det :D
Men nå har jeg tatt et standpunkt, og i morgen begynner jeg for fullt med dette tenker jeg. Skal prøve å få opprettet meg en blogg/journal for å fortelle hvordan det går, men har rimelig lite peiling på hvordan jeg gjør det. Noen som kan fortelle meg det?
Hei hei! Dette er et triks som funker ganske godt for oss som har mage med litt treig oppfatning:p
Jeg tar alltid litt mindre på fatet enn jeg tror jeg skal ha, spiser sakte, venter 5-10 min, og om jeg fortsatt er sulten da, tar jeg litt til. På denne måten unngår jeg å bli stappa mett, eller å fortsatt være sulten etter et måltid.
Når det gjelder vann, så kan du prøve å drikke litt utover hele dagen. Mange her har lagt sin elsk på vannflasker a 0,5-0,75, da er det lett å både holde oversikten, og få i seg mere vann når man drikker litt hele tiden og fyller opp. Jeg drikker 3-5 liter om dagen, noe annet hadde ødelagt meg da det tar på å spise ketogent om man skal være dehydrert i tillegg.
Og til slutt vil jeg anbefale deg å kjøpe boka til filosofien du skal følge, mange svar på ting du lurer på vil stå der :)
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.