Dilly sa for siden:
Mos
1 blomkålhode renses og settes oppi gryta. Skjær det opp i alle fall i 4 biter. Hell på 4 dl vann og sett på plata + lokk. La det koke mens det andre ordnes. Ble det 30-40 min? Det er ikke så nøye.
Hell av vannet og mos godt med en mikser, stavmikser er greit. Ha oppi en klype salt, en klype muskat og litt pepper.
Scampi:
Rens scampi og mariner dem eller bare strø på krydder. Jeg brukte tacokrydder og pepper.
Stek dem i så lite fett som mulig.
Det gikk med 2-300 gram av blomkålmosen, 200 gram scampi, og litt pynt på tallerkenen (agurk, issalat og litt rød paprika pluss gressløkdryss)
Scampi inneholder pr 100 gram:
107 kcal
20,5 g protein
0,9 g karbohydrat
1,8 g fett
Blomkål inneholder pr 100 gram:
21 kcal
1,9 g protein
2,9 gram karbohydrater
0,2 g fett
1 ts olje eller smør til steking veier vel ca 5 gram og inneholder da
ca 40 kcal og
ca 5 g fett.
Smaken er som baken…
Jeg synes det var en helt OK ED-fase2-middag. Andre kan jo tilsette fett for å få det til å passe inn i sine kosthold. For eksempel en stooor klatt meierismør oppå stappa..