< Tilbake til oversikten

hei Iset...skorpia..eller noen andre;O)

#1

ayliah sa for siden:

:)

Bare lurer jeg...nå er det på tredje dagen med lavkarbomat...og fikk typen til å kjøpe Ketostix istad.jeg tok en nå..og den viser den nest mørkeste.8 står det der....
Er dette riktig? og er jeg da i en ketogen fase?jeg følger også litt med på blodsukkeret mitt..bare for å teste da...
og Kalium...er det noe dere tar??jeg mener...det er jo igrunnen litt riski da.belastningen det er på kroppen etc..om man kanskje tar for store doser?

og tenkte jeg skulle kjøpe en proteinshake...har dere noen å anbefale??

PÅ forhånd tuuusen takk;O):o


#2

Begod sa for siden:

Ja , du er i ketose:) .

Når det gjelder norske kosttilskudd så er det nesten umulig å ta for høye doser.
Jeg tar ikke kalium spesielt, men multivitamin, anti-ox, c-vitamin Krom - magnesium. Udos choise og proteinpulver selvsagt.

Når det gjelder proteinpulver så kommer det litt anpå hvordan du har tenkt å bruke pulveret(frokost, mellommåltid eller før og etter trening).

De fleste pulverene er basert på melke protein, så det kommer ann på om du tåler melk.Det er også påstått at aspertam( søtstoff i de fleste pulverene) er helseskadelig og svekker ketosen ( dette er ikke jeg overbevist om).


#3

ayliah sa for siden:

så flott da...;O)Det er jo lov å prøve ut litt..jeg begynner på atkins om en og en halv uke..;O)
Takk for spesielt opplysende om vitaminer etc..jeg tar selv multivitaminer,ølgjær(er det godtatt mon tro)?(brukt i noen måneder),chrom,og en spesiell vitamintablett for hud ,hår og negler...med noe tang,kjerringrokkekstrakt og greier.!
angående dette med ketose(føler jeg er litt masete her om dagen..men jeg er så nysgjerrig på ALT da..hehe)..ifølge denne teststrimmelen...er det egentlig den lyseste fargen vi egentlig er i...altså..om vi spiser"normalt"med karbo?

Ja..var på helsekost istad..de hadde en proteinpulver "sak"med sjokolade og jordbærsmak..750 g tror jeg det var..men jeg husker ikke navnet.
tenkte bruke dette som erstatning for en til to måltider om dagen jeg da:)


#4

HP sa for siden:

Du har jo begynt! ;) Du kan være ferdig med introduksjonen om en og en halv uke...

Har ikke lest noe om at det ikke er det... Du får se på pakken om det er karbohydrater i... ;) Hvis det er det må du regne dem med i de 20g.

Hvis du spiser "normalt" med karbo så får du ikke utslag i det hele tatt... Altså fargen på stixen før du bruker den...

Proteinshake er bra hvis du ikke har mulighet til å lage/få i deg annen mat. Og i forbindelse med trening. Men det er ikke bra å bruke det på introduksjonen...

Finnes mye annen lettvint mat som er lov... Kyllingvinger/lår/klubber, koteletter, ostepølse m/bacon hvis du ikke har andre muligheter, ost i alle vaianter osv... Ikke noe problem å få i seg nok mat på introduksjonen...

Men husk at du skal spise når du er/blir sulten, og legge fra deg gaffelen når magen er behagelig mett...

Du er igang! Hvorfor vente?


#5

Maz sa for siden:

Jeg går på Eurodietten til Lindberg under kontroll av lege og han anbefaler definitivt kalium tilskudd. Faktisk så insisterer han på det. Jeg har tatt 750 mg to ganger om dagen. Dette er langt over vanlige doser.


#6

ayliah sa for siden:

det jeg tenkte ang.kalium.Jeg doserer selv ut slike medikamenter i jobben min..men disse er faktisk nøye fulgt opp blant annet med tanke på riktig dose etc..og ikke minst med tanke på belastningen på nyrer.
Så jeg er litt usikker ennå..!Men uansett..det er vel bare greit å ta en tbl a 750 gram kanskje?
Dere andre her da på atkins?Tar dere noen tilskudd av kalium?

Tusen takk for svar:D


#7

Maz sa for siden:

Som jeg forstod legen så er det faktisk omtrent bare i ketose at en trenger store tilskudd av kalium. Men at dette er viktig. Nå har jeg ikke studert Atkins så veldig nøye men forstår det på legen min at han også annefalte tilskudd av kalium. Fikk også intrykket (kan ikke gå god for at jeg oppfattet riktig) at det kan være farlig å ikke ta kaliumtilskudd i ketose.

Legen har tatt gjentatte blodprøver av meg og følger nivåene,


#8

HP sa for siden:

Atkins sier ikke noe om at Kalium (Potassium) er spesiellt viktig...

Kosttilsuddene hans inneholder svært lite av det...

Jeg tar ikke tilskudd av det, men får rikelig gjennom kosten... Mye mer enn 750mg... ;) (Jeg tar multitilskudd X1,7)

Har studert litt, og lagt ut en tråd om kalium her:
karbojunkie.wilhelmsen.biz/forum/showthread.php?t=176

Ser helst at kalium diskusjonen forsetter der... ;) (få litt struktur her inne....)


#9

Skorpia sa for siden:

Hvis du er interessert i proteinpulver bare for å få i deg næring,kan du kjøpe proteinpulver uten smak og blande med fløte og vann. Et helt lite måltid altså og helt uten søtstoff
Klem Skorpia


#10

ayliah sa for siden:

:)
Tusen takk for opplysningen;O)Da tror jeg at jeg skal gjøre det..for det er bare at jeg skal ha litt næring ved siden av dette ja..og lurt å kjøpe nøytralt ja...blande i litt forskjellige smaker:D


#11

MHM sa for siden:

Man MÅ ta tilskudd av kalium + magnesium i ketose, pga økte tap. Hvis man gjør dette, og ikke er gravid eller har type 1 diabetes, så skal det ikke være noe farlig. Men NB - dette advarer også Atkins mot - ikke bruk proteinpulver som måltid alene! Dersom man spiser ensidig proteiner uten fett og grønnsaker, øker man sin risiko for å få blodpropp. :eek:
Hilsen ernæringsfysiolog.


#12

ayliah sa for siden:

Men apropo,,,hva er slike anbefalinger??jeg har kjøpt inn kaliumtabletter a 750 mg ,.mener jeg det stod!!Det står ta en tablett om dagen.hva er anbefalt..altså når man går i ketose??Jeg har forløpig ikke tatt NOE!!(av kalium)
Og ps...hvilke matvarer er kaliumrike??Vet du det??Takknemlig for svar;-):p


#13

MHM sa for siden:

En tablett kalium (750) er nok i ketose, men de som bruker blodtrykktabletter eller vanndrivende medikamenter, bør ta dobbel dose. Grønnsaker og nøtter er kaliumrike, men det er jo grenser for hvor mye nøtter man kan spise i ketose. Kalium + dagsdose magnesium + drikke mye er de tre hovedrådene. Og mange har dårlig erfaring med å trene tungt i ketose (såsant man ikke er lenge i ketose og adapterer til en bedre fettforbrenning).


#14

ayliah sa for siden:

Takker så mye for svar;O)Ja..nå ble jeg litt "glupere her":D Jeg tok en tab a 750 mg igår..tenkte at dette fikk være nok;O)Spiser jo endel salat da..og drikker masse..+magnesiun tar jeg også;O) Blodtrykket mitt ligger javnt rundt 102/68-75...så jeg regner det som helt greit!:)

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.