Leser endel om Cocosa rundt omkring, og overalt står det at det øker forbrenningen, virker slankende og at det anbefales å få i seg et par spiseskjeer pr. dag.
Jeg spiste Cocosa for å få i meg nok fett mens jeg gikk på Ketolysekuren, og er man i ketose så skjønner jeg hvorfor Cocosa er bra. Men er det slankende når man ikke går på Ketolyse også? Uansett kosthold liksom? Det påsto både dama i helsekosten og flere av artiklene jeg har lest rundt omkring i helseblader
Cocosa inneholder nesten bare mettet fett og det har vi jo lært er den skumle typen.... Men dama på helsekosten sa faktisk at det var slankende uansett inntak av karbohydrater, uten at hun kunne forklare hvorfor...
Det samme sies om Udos Choice, bla. står det i heftet til Udos at ei sterkt overvektig dame raste ned i vekt da hun ikke gjorde noe andre endringer enn å begynne med 6 ss Udos daglig. Jeg lurer også litt på hvordan dette funker?
Kokosfett er kortkjedet og omsettes raskt i kroppen. Man kan si at det iallefall ikke senker forbrenningen. Det øker ikke kolesterolet ditt og det har bla en god virkning på bakterier. Er du forkjølet så ta kokosfett og tran og drikk vann !
Dette er min mening om kolesterol:
At mettet fett er farlig har aldri vært bevist. Det er ikke det som tetter årene. Det er harskt kolesterol som bla tetter årene. Harsk kolesterol kommer inn i kroppen vha tilberedt mat. Det ble tidlig vist at kolesterol i mat påvirker kolesterolnivået i kroppen begrenset og kortsiktig. Dette viste bla kolesterolmytens far for 50 år siden. Kroppen regulerer produksjonen etter opptaket fra maten. Dessverre er høyt insulin med på å forstyrre denne balansen og det er nok en grunn til at diabetikere ofte også har høyt kolesterol. Det er i et uttall forskningsrapporter vist at det ikke er en klar sammenheng mellom kolesterol og hjerte/karsykdommer/dødelighet, men dessverre er mange rapporter "fikset" for å få frem det forskerne ville i utgangspunktet, feks gjennom å endre datautvalget eller målsetning underveis.
Det finnes et par gode grunner til at myten om kolesterol og mettet fett lever og det er:
Verdens mest solgte kolesterolmedisin selger for ufattelige 13 Milliarder dollar pr år og har ca 50% av markedet
Det finnes veldig mange forskere/eksperter/etc som har basert sin forskning og ære på denne hypotesen. Disse omvendes motvillig.
Helt riktig, og jeg håper virkelig SEF snart begynner å ta til vett! Men det jeg lurer på er hvordan mettet fett og raske karbohydrater blir sammen, er det ikke DEN kombinasjonen som er skadelig for kroppen? Er det da så gunstig å pøse på med kokosfett og Udos om man spiser haugevis med raffinerte karbohydrater?
I følge Bruce Fife i "The Coconut Oil Miracle", så består kokosfett av middels lange fettsyrer. Disse typene omsettes i kroppen på annet vis enn langkjedete, og foretrekkes av kroppen til å bruke til energi, og ikke til lagring.
Flere typer langkjedete og flerumettete fettsyrer vil påvirke energiomsetningen og stoffskiftet negativt, mens disse MCT-fettsyrene som finnes naturlig i kokosfett stimulerer det positivt. MCT-olje inneholder bare to fettsyrer, og har ikke den gunstigste fettsyren som finnes i kokosolje, fordi det brukes i bl.a. kosmetikk, og MCT-olje er altså et biprodukt. Den naturlige blandingen av fettsyrer i rent kokosfett er mye bedre.
Høyere energiomsetning og høyere stoffskifte (om det er lavt fra før) vil i seg selv virke slankende. I følge Fife som slett ikke er lavkarbovennlig, vil man, om man får i seg nok kokosfett per dag få bedre helse, gå ned i vekt om det trengs, og få penere hud og hår. Han sier at smør også er bra, men at soyaolje og andre vegetabilske flerumettete oljer bør erstattes av enten kokosolje eller palmekjerneolje.
De verste typene fett er i følge Fife transfettsyrer, dernest flerumettete fettsyrer, som så lett blir harske og giftige for kroppen.
Fife sier at mange argumenterer mot kokosolje fordi det er mettet, og det har man jo hørt er skadelig. Men han forklarer hvorfor dette er bra, og sier at stillehavsfolk som lever på tradisjonell kost er sunne, sterke, slanke og vakre, og at det er først når de forlater det tradisjonelle kostholdet at de får diabetes, hjertesykdommer, vektøkning og mye annet. I deres tradisjonelle kosthold har de store mengder kokos, både i form av kokosvann, kokosmelk, kokoskjøtt og som reint fett.
Les gjerne boka hans! :)
Ja kokosfett ER veldig sunt, men mitt spørsmål er om det er så sunt sammen med mye raske karbohydrater? Altså kombinasjonen av de to gruppene? Og det er vel strengt tatt det hovedinnlegger lurer på også. I disse kokosfett-spisende landene fråtser de vel ikke akkurat i loff, cola og pizza heller?
Nei, det er han jo enig i. Men han er i seg selv ikke så opptatt av lavkarbokosthold. Men mener at raffinerte matvarer er skadelig. Særlig i så store mengder som i det typisk vestlige kostholdet.
Han fokuserer mest på fordelene ved kokosfett og at det i seg selv vil være en enorm helsegevinst å erstatte andre vegetabilske fett-typer og oljer med dette, men en må jo ikke være helt bevisstløs med resten av kostholdet for det.
Han mener altså at det er slankende og sunt i seg selv. Selv uten andre forandringer i kostholdet, så da er jo det et svar på spørsmålet. Jeg mener jo at det vil være en enda større fordel om man samtidig går på lavkarbo! ;)
Fife sier forøvrig at kokosfett ikke øker kolesterolet, og ikke gjør blodplatene klebrige. Men siden folk har "lært" at mettet fett er skadelig, så sier de også at kokosfett er skadelig, enda det finnes flere studier som viser det motsatte.
la oss si det slik: Jeg tror det i utgangspunktet er karbohydratene som er fetende enn fettet, dernest er det den totale mengde man setter til livs. Poenget med lavkarbo er å øke forbrenning og evt senke kaloriinntaket. Økt inntak av fett og protein øker energiomsetningen og senker kaloriinntaket. Det senker kaloriinntaket fordi det er mer mettende og fordi blodsukkeret holdes jevnere og man dermed ikke trenger påfyll av mellommåltid.
Altså, kjapp karbo er trøbbel uansett hva annet en spiser. Spiser jeg for mye karbo til middag kommer godtehungeren på kvelden, bankers....
Ja det er jeg enig i, det er ikke fettet i seg selv som er skadelig eller fetende, men karbohydratene. Jeg blir bare så usikker på KOMBINASJONEN av raske karbs og fett, når man feks. ett sted skriver at man må passe skikkelig på å ikke "blande" disse to gruppene, mens andre steder står det at loffskiven faktisk blir sunnere av å ha på et tykt lag meierismør. :undrer:
Hmm, det er ikke koagulering som er problemet ved tetting av årene. Hva jeg har klart å snuse opp er det et klebrig LDL-kolesterol (Lp(a)) som opptrer ved intern transport av fett fra kroppens celler til fettlager som er værst. Dette fettet skapes av overskudd blodsukker og opptrer igjen mye av hos diabetikere. Jeg er ikke i tvil om at mye kjapp karbo sammen med drittfetter og tilsetninger er grunnen til at folk får metabolsk syndrom som det heter, og dårlig helse. Høyt insulin driver kolesterolet, øker fettmengden i blodet og insulin i store mengder skader åreveggene, akkurat som frie radikaler og oksidasjon. I tillegg finner man sammenheng mellom hjerte og karsykdom og harsk kolesterol. Harskt kolesterol kommer fra maten og det skjer i kroppen når harsk fett og frie radikaler harskner kolsterolet i blodet.
Det "morsomme" med åreforkalkninger er jo at det opptrer i de store blodårene, der blodet strømmer kraftig og trykket er stort. Man skulle jo tro at det la seg helst der det var liten strøm og rolige forhold og det er riktig det. Folk med hypercholesterolemia (kronisk høyt kolesterol) får avleiringer jevnt over alt. Det kan set ut som om skader på åreveggene er årsaken, ikke innholdet kolesterol. Og skadene opptrer helst der det er stort trykk og blodstrøm. Skaden er et faktum, blodåren må være tett og den naturlige måten å fikse det på er å tette skaden med kolesterol. Helt naturlig prosess vi skal være glade for finnes.
Leste også om en studie der man hadde obdusert noe slikt som 14000 med tanke på avleiringer i årene. Man fant ingen sammenheng mellom avleiringer og dødsårsak hjerte. Det ser ut til at avleiringer er en naturlig prosess som ikke nødvendigvis fører til hjerteatakk.
Kroppen påvirkes av all dritt vi spiser og stabile mettede naturlige fetter er ikke dritt. Det er sunne byggekomponenter og ren energi til kroppen. Og de harskner eller endres ikke.
Jeg spiser da fetter som omega 3 (tran, fisk, nøtter), begrenser omega 6 da jeg får nok av dette i maten (feks i animalske produkter, nøtter, egg), spiser sunt fremstilt enumettet fett (olivenolje, nøtter, rapsolje), og passer på å spise mettet fett (kokos, smør/fløte/melk/ost/kjøtt)
Soyaolje bruker jeg til sykkelolje ;-) Den vil jeg ikke ha i meg...
Chips, potetgull, margariner, omega-6 oljer, ferdigmat, kjøpte bakevarer spiser jeg ikke. Det er for mye transfett og harskt fett.
Så på puls igår om tannproblem for folk spiser så mange ganger og så "sunt", dvs mange måltid, mye frukt. Tennene slites, syren tærer på emaljen og karbohydratene man spiser nærer bakteriene i munnen. Løsningen var å ta flux-tabletter ila dagen. Fluorid er ikke akkurat snill med kroppen. Min løsning er mye enklere. Spis lavkarbo, få kontroll med blodsukkeret, få igang fettforbrenningen, så trengs ikke alle disse mellommåltidene. Jeg spiser grønnsaker og litt frukt for de gode tingene der, men ikke for energi, det får fett og protein stå for. Dermed går mengde syre, mengden karbo-næring til bakterier i munnen og kroppen ellers ned og antall måltider ned. Jeg har ikke belegg på tennene noe mer jeg og bruker ikke fluor.
Nei nå ble det mye, beklager det, men det er så mye idioti å høre på mat og helsefronten og vi har hørt det i 70 år nå mens helsen har blitt dårligere og dårligere...
Ihht blodsukkerstigning og insulinutløsning, så er det jo viktig å trege ned ethvert karbomåltid med fett eller proteiner eller begge. Man blir både fortere mett og det sier ikke bang kræsj i blodsukkeret en time etterpå.
Bare brød skal det mye kalorier til før man blir mett!
Ang cocosaen. Den forskningen som ble gjort på RAFFINERT kokosnøttolje, den som viste at det ga høyere kolesterol, beviste egentlig at transfett er farlig. For RAFFINERT kokosnøttolje har mye transfett. Virgin cocosa har ikke transfett. Befolkninger der de bruker mye VC i matlagningen har faktisk et generelt svakt forhøyet tyroksinnivå, de har litt høyt stoffskifte. Så i USA bruker noen cocosaen mot latent og ordentlig lavt stoffskifte.
I storfeproduksjon "vet alle" at om man gir dyra kokosnøttolje i maten så blir de slanke og om man gir de flerumettede oljer så blir de fete.
Jeg synes det er helt FANTASTISK utrolig at disse studiene og forsøkene som beviser nytten av mettet fett finnes, men at kritikerne (og da mener jeg SEF og andre høyt på strå) ikke kan ta det innover seg? Hvor er logikken? Hva skjer? Hvorfor skjer det ingenting til tross for all informasjonen om mettet fett som ligger der ute? Jeg blir helt satt ut?
jo for lenge siden matet amerikanske bønder grisene med feks kokosfett for å få feite griser, men de ble slanke !
Så nå får de kraftfor med mye karbo i og da blir de feite :-)
Det finnes som jeg sa et par grunner til at mytene får leve leenge:
Verdens mest solgte kolesterolmedisin selger for ufattelige 13 Milliarder dollar pr år og har ca 50% av markedet
Det finnes veldig mange forskere/eksperter/etc som har basert sin forskning og ære på denne hypotesen. Disse omvendes motvillig.
Dessuten må vi bare innse at vi nordmenn er veeldig ordentlige og hører og stoler på våre myndigheter i mangt og mye. Vi må bli litt mer kritiske og mistenksomme.
Her tror jeg du er inne på grunnen til at vi har ulike dietter (metabolsk type) og grunnen til at folk på ketolyse reagerer forskjellig. Noen takler ikke karbo i det hele tatt, mens andre kan gjerne ha noe med i maten uansett. Stoffskiftet er forskjellig. Derfor blir noen overvektig og noen ikke av akkurat samme kosthold. Men selvom man er slank med karborikt kosthold vil det ikke si at man kan spise hva man vil...
Noen har høy forbrenning uansett, noen "slår av" forbrenningen og går i lagre-modus bare de snuser på litt karbo...
Mettet fett er da friskmeldt for lenge siden. Det er TRANSfettet som er farlig. Noe mettet fett er transfett, noe er ikke.
Kaldpressede oljer er bra, varmpressede oljer er ikke bra.
Cocosolje og MCT oljer tilhører den sunne delen av mettet fett. I tillegg forbrenner de såpass fort i kroppen - setter opp forbrennin og stoffskifte og virker derfor slankende. Men det er ikke et slankemiddel. Man må ha et sunt variert kosthold ved siden av.
At kiloene renner av bare ved å spise cocosa/MCT eller Udos er en grov overdrivelse. Hadde det vært tilfelle hadde det ikke vært noe igjen av meg iallefall...
Du må bruke Google for det det er verdt ;-) Fant feks dette under. Der står det at gi dem soyaolje, så spiser de mer fór enn om de får cocosolje...
Effect of Fat Sources and Fat Blends on Starter Pig Performance
Five week trials in 2 phases (1st 2 weeks and following 3 weeks after weaning), utilizing a total of 324 weaning pigs (21+ 3 day) were conducted to determine the effects of different fat sources and combinations on starter pig performance.
Addition of fat to starter rations has been shown to enhance performance of weaned pigs. Research conducted at Kansas State University has demonstrated that the magnitude of the fat response is related to the source of fat and specific blends of fat. Thaler et al. (1988) compared the growth and feed efficiency of pigs (age=21 days) fed rations containing no added fat (control) to the performance of pigs fed rations containing either soybean oil, coconut oil, choice white grease, ½ soybean oil: ½ coconut oil or ½ choice white grease: ½ coconut oil. Fat supplementation improved the performance of pigs during the combined five week trials as compared to controls. Pigs fed rations containing ½ soybean oil: ½ coconut oil consumed more feed than pigs fed either coconut oil or choice white grease diets, and gained faster than pigs fed rations containing coconut oil and the daily feed intake was elevated.
Flott, informativ tråd! :) Oppfordrer folk til å stemme på/rangere (knapp øverst til høyre i tråden) denne og andre gode tråder slik at de får rangering, da blir det lettere å finne frem til de beste trådene :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.