< Tilbake til oversikten

Bløtkakebunn-erstatning

#1

Gerd sa for siden:

Oppskrift på "bløtkake"bunn:
3 egg
70 g mandler
2-3 ss Natreen

Pisk eggene til tykk eggedosis
Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikser til mel
bland mandler og Natreen forsiktig i røren.

Smør en LITEN form(lasagneform) med smør eller legg i bakepapir. Hell røren i. (Ser veldig mye ut) og settes i forvarmet ovn i 200 grader i 10 min.
Avkjøles I FORMEN med lokk over seg. Da blir den saftig, fuktig og seig. Faller sammen.

Jeg lagde 2 bunner til 1 kake.

Det blir ikke som vanlig bløtkakebunn, men det er noe å legge kremen i mellom i vertfall ;)


#2

Titti sa for siden:

Noe å legge kremen mellom, den var bra. :lol:
Høres godt ut, Gerd. :ja:

Har du forresten prøvd den bløtekaken som står i Ketolyse-boka? Den med bakemiks, gele og fromasj?


#3

Gerd sa for siden:

Nei, den har jeg ikke prøvd ennå. Soyabrød bunn med søtstoff??? skeptisk :lol:


#4

Titti sa for siden:

Veldig skeptisk jeg også. Så jeg lagde aldri den. Men tanken er jo god. ;)


#5

Titti sa for siden:

Lurer på om jeg fortsatt har en boks bakemix i hus, den går vel snart ut på dato. Minnes at pannekakene og den pizzabunnen ikke ble så verst...


#6

Pc-snuppa sa for siden:

Og hvis du vil ha et tips til alternativ kakebunn, som ligner vanlig bunn er det en link til en her jeg er fornøyd med i allefall. Har laget marsipankake (sukkerfri marsipan) med denne og det smakte jammen godt! La inn samme linken i en annen tråd som også etterlyste bløtkakebunn og der var det en som kom en bløtkakebunn med nøtter. Den er også kjempegod (uhmm :)) Men hvis man ikke tåler nøtter kan det jo være kinkig. Du kan jo sjekke ut denne linken og se selv. Kan være greit med flere alternativer når man blir tom for bakemix;). Dessuten kan denne jeg laget her brukes til rullekake! Men bruk helst ikke sukrin til denne, da blir det en merkelig smak på den (ikke velykket...) Splenda eller Natreen eller halvparten av hver av dem som jeg pleier og bruke, synes jeg er best. Men som sagt ta det du foretrekker. Men da er du i allefall tipset om at sukrinen kan gi en ettersmak på denne her.

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=287111#post287111

Ps, jeg prøvde og lage bløtkakebunn med den bakemiksen, men mixen virket så tung slik at når jeg blandet den forsiktig inn i eggedosisen (silte den i) falt den veldig fort sammen og endte opp med og bli helt merkelig. Men kan jo hende du har en bedre teknikk en meg:)

Lykke til:)

Klems


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.