I kostholdsdebatter på jobb så har flere påstått at fett fra sau og lam er mye farligere enn annet animalsk fett. Det påstås at det blir hardt og tetter blodårene våre så jeg lurer på om noen vet om dette stemmer eller ikke, eller har linker til artikler om emnet.
Fårefett ser jo hardere ut enn annet fett, spesielt i tørket/saltet form, kanskje det er det det kommer av? Jeg har hørt mange som har skyldt av tallerkener med fett på og kommentert hvordan det som sitter fast på tallerkenen også tetter årene våre. Men om en varmer fettet til 37 grader så flyter det ... ;)
Mener å ha lest at i Mat&helse (eller var det et foredrag med Mysterud?) at fårefett skal være spesielt sunt pga blant annet et relativt høyt innhold av omega-3-fettsyrer.
Ja, det er jo kun hardt når temperaturen daler. Inne i kroppen, altså ved 37 grader, blir det jo slett ikke hardt. :rolleyes:
Er folk litt dumme av og til? Ernæringsfysiologer og slikt også? Hvorfor sier de at hardt fett tetter igjen årene våre, når det for fanken ikke ER hardt inne i kroppen? Se på smøret når det står i et varmt rom en dag, det er jo nesten flytende!
Dyr som går ute og beiter får en sunnere fettsammensetning med mer omega-3 fettsyrer sammenlignet med dyr som står inne og spiser kraftfôr. Siden sauer vanligvis går ute større deler av året enn for eksempel kuer burde dette gi et sunnere fett. I tillegg er sau mer bærekraftig med tanke på ressursbruk siden de kan utnytte utmark som ikke egner seg til dyrking.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.