Har kjøpt et glass med cocosa,- den til steking, og akkurat lagd min første omelett stekt i denne ganske ekle rent visulet, men riktignok smaksnøytrale fettmassen. I følge beskrivelse fra leverandør er dette fettet ganske suverent helsemessig. PÅ nettet fant jeg følgende beskrivele:
"Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Cocosa® er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler. Kokosolje har vist seg så effektiv mot stoffskifteproblemer at det i USA nå forskes på om kokosolje kan erstatte vanlige medikamenter." '
Er dere enige i disse påstandene? Til hva/ hvordan bruker dere cocosa i daglig matlaging?
Ja absolutt!
Jeg, og flere med meg bruker Virgin cocosaen i kaffen(!) om morgenen, eller bare tar meg en skje nå og da når jeg trenger et løft energimessig (i ketose så går cocosaen rett i energibanen!). Ellers er det mega for å steke, det tåler masse varme! Perfekt for biff. Og det holder på kjøkkenbenken to år i åpnet glass!
Er cocosa noe man får kjøpt i vanlige matbutikker? Har i grunnen ikke hørt om det før, men det høres veldig praktisk og godt ut og jeg kunne absolutt tenkt meg å prøve:o
Noen Meny-butikker og ellers helsekosten.
Forresten, Om der mauler cocosa sånn som meg ;), så ta det rolig i begynnelsen, mange får veldig fart på magen av det!
Jeg kjøpte min på helsekosten, men de var utsolgt for virgin, så jeg kjøpte stekevarianten. Skal kjøpe den andre også, blir jo nyskjerrig på å prøve den også...
Kan være greit med noe som setter litt fart på magen,- den er ellers litt for treg i avtrekkeren når jeg lever på ketose-kost....
Minn venninne, naturopaten, har overbevist meg om at "den søpla" må vi ut med hver dag... Kaskje cocosa er tingen i så måte...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.