Nå har vekta stabilisert seg med +/- to kg alt etter om det er morgen eller kveld. Jeg har gått ned 7 kg siden nyttår, og er VELDIG fornøyd:D Buksene passer igjen, og det forferdelige magefettet er redusert til det normale. Jeg, som mange andre, kunne tenke meg å gå ned enda et par kg, men det er kun ønskekg. Det som er poenget er at jeg har slitt litt gjennom kuren. Ikke med maten, den koser jeg meg med, men har fått en del andre plager som det ikke er like lett å hanskes med. Har lenge slitt med magesyren, og smertene har blitt merkbart verre på ketolyse. Har også fått stygge utslett som klør både på brystet og i nakken. De siste dagene har jeg også vært litt sliten, selv om jeg føler at jeg absolutt spiser nok. Samlet har dette ført til at jeg nå er lite motivert til å fortsette med så streng telling av karbene (og i hvertfall siden jeg egentlig har nådd målet mitt:o) Jeg trenger litt råd og veiledning i forhold til hvordan jeg bør spise fremover for å holde meg stabil på vekta, evt ta av et par- tre kg til mot sommeren. Jeg ønsker vel egentlig å få et kosthold noe ala Grethe Roede, bare uten poteter/ ris/ pasta hver dag, da dette ikke er noe savn. Det med å kunne spise litt "junk" i helgene, ta meg en øl eller to, og kunne slenge meg på sofaen med en film og litt snop i helgene frister også veldig:D Rett og slett kunne spise sunt, for så å unne seg det lille ekstra i helgene. Problemet er bare at jeg alt for lett faller tilbake til gamle synder når jeg ikke teller/ holder kontroll på det jeg spiser. Da blir det gjerne burger, pølser og pizza store deler av uka, og da tar det ikke lange tida før jeg er der jeg startet igjen :flau: Kan det være en ide å gå over til under 40 g karber om dagen? Da kan jeg liksom unne meg litt frukt, litt mer av de karbohydratrike grønnsakene og knekkebrød til daglig... Huff, dette ble langt, men håper noen gidder å komme med noen tanker :rolleyes::snill:
Nå går du over på Lindberkosthold ved å gradvis trappe opp på lavglykemiske karbohydrater, og så finner du det nivået på karbene der du ikke går opp i vekt, og holder deg der videre, og så kan du eksperimentere med ulike karber innenfor det nivået og se hvordan det går. :)
Ok, takk. Da får jeg sette meg litt bedre inn i Lindberg- filosofien:) Men gjør jeg rett hvis jeg øker på grønnsakene, og spiser litt frukt? Kan jeg også spise litt Fiberrik/ Ryvita/ Lindbergbrød? Har spist ketolysebrød denne perioden, og begynner å få lyst på litt variasjon :p
Jeg vil nok tro at det er lurt å sette seg grundig inn i den filosofien man vil følge.
Tips:
Jeg kjøpte akkurat disse:
ATKINS, ROBERT C. R ATKINS NEW DIET REV (ISBN006001203X)
LINDBERG, FEDON A.:NATURLIG SLANK (ISBN 8205341834)
ATKINS, ROBERT C. R. ATKINS NYE SLANKER (ISDN 8279001913)
for 200 kr på www.capris.no/ :) Syns det var et godt (billig) kjøp
Ja, det kan du. Men du skal bare spise en halv frukt om gangen (om dagen?), og spise noen nøtter sammen med den for å stabilisere mellommåltidet. Og så kan du spise litt fiberrik og ryvita, og også en skive eller to (tynne) med Lindbergbrød og masse pålegg (det er meningen du skal ha ca 30g protein i måltidet, dvs ca 120g ost, 150g fisk/kjøtt, ca 3-4 egg ), og husk fettet. Må være fett i måltidet, men ikke så mye (smør og oliven/rapsolje).
Jeg ville begynt med knekkebrød/fiberrik, og trappet sakte opp med andre ting. Slik at du får oversikten over hvordan hver ting påvirker deg og kroppen din. Da er det lettere å luke bort dersom noe ikke er bra for deg. Jeg vil også anbefale deg å kjøpe Fedons metode. Det er mye lettere når man har et oppslagsverk og kunnskap. :ja:
Takk for de tilbakemeldinger jeg har fått! Har nå begynt så smått å øke karbo mengden. Jeg er faktisk fortsatt i ketose, men det er jo bare positivt :) Fant forresten noen knekkebrød på Meny som kun har rundt 3 g kh pr skive. Og de var gode! ikke type spon i det hele tatt :) De heter Helseklibrød med havre, og var gode med baconost og salami på :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.