Smaker virkelig som brownie. spesielt for sjokolade elskere!
60 gram kremost, helst philadelphia, tine kremost virker litt annerledes
1 ss mandelbutter
1 ss smør
1 egg
1ts vanille ekstrakt
1ss bakecacao
flytende søttstoff (natrena) så mye som du vill. tilsvarende 50 gr sukker virker for meg.
Jeg visper alt sammen til det er fint og jevnt, fordeler det over to skaler og hver for seg 40-60 sec i microbølge på 900 watt.
60 sec blir den tør kakelik
40 sec blir den litt som varm sjokolade inni
Ja men jeg tror ikke det har så mye å si her pga. osten som er i kaken, den vil jo gjøre den saftig. Jeg skal prøve med mandelmel i morgen så kan jeg jo gi tilbakemelding. :)
Hehe nei, denne hadde jeg jo helt glemt ut. Jeg glemte å kjøpe mandler den dagen og så ramlet det bare i glemmeboka. Skal prøve å huske det til helgen.
Um.. Ok, det skjønte jeg ikke helt. Jeg vil jo gjerne ha brownies, så jeg lurer vel mer på hvordan man kan steke den i ovnen, tid, varme, sånne ting, om det i det hele tatt går :)
Hei! Denne er kjempegod.. Har modifisert den litt (la til litt grov peanøttsmør og kun smør i stedet for mandelbutter)... Har lagt den ut her... Men har ikke tatt æren for den! All ære til deg!!;) Har lagt ut bilde av den også på bloggen min! Nam!!
Jeg gjorde den store tabben at jeg kjøpte inn vanilje ESSENS, istedet for ekstrakt. Tipper jeg lærte leksa der, at det smaker ikke likt i det hele tatt! :p Æsj, det ble den BITRESTE smaker evver! Huff og huff.. Så etter ekstrakt i butikken, men fant det ikke! Skal det stå med bakevarene?
Utenom det så brukte jeg peanøttsmør, og det funka fint :)
Så flinke dere er til å gå ned i vekt!!!!!!!!!!!! Så stolt av alle sammen selvom jeg ikke kjenner dere... Du som har gått ned 67 kg, du er virkelig et forbilde!!!!!!!!! Hvor lenge har du holdt på????????
Jeg lurer også på om noen vet hvor mange karbohydrater det er i browniene???
Klem:)
prøvde denne i ovnen(i mangel på micro)
m peanøttsmør istedenfor mandelsmør..
..og fy..smakte bittert,peanøtt og ikke godt!!
men mulig jeg bomma litt på noe..droppa feks vaniljeessensen helt. bruker vanligvis stang,men orka ikke kutte den opp..
så jeg skal prøve denne igjen, men være flinkere til å følge oppskriften til punkt og prikke! for jeg liker tanken om brownies!!:D
jess, fant en løsning for oss uten micro og mandelmel og vanilje ekstrakt!
smakte ikke helt brownies, men sjokoladete nok for min smak!
60 g philadelfia (1,8 kbh)
1 ss finhakka mandler (0,36 - ev det dobbelte ved andre mandler)
(brukte coop chefs m bare 4,5 kbh på 100, vanlig innh er 8)
1,5 ss smør
1 egg (0,63)
natreen 4 ts (1,6)
1 ss bakekakao (1,3)
2-3 cm av en vaniljestang (skrap ut frø)
jeg hadde røren i en creme brulee form (er som en lav liten paiform, ca 3,5 cm høy) den kan sikkert fordeles på 2 mindre og dypere former.
200 grader - tiden må man nok se ann litt med tanke på de forskjellige formene, med min flate form, tok det 13 minutter, da var den ikke flytene i midten (noe jeg liker, så neste gang tar jeg den ut av ovnen litt tidligere!) men man bør kjenne etter med en gaffel el underveis!
Jeg bruker cocosa i stedet for smør og peanøtt smør og 1-2 ruter finnhakket 70 % sjokolade. Knall god.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.