< Tilbake til oversikten

Lettlaget brownie

#1

Thomasina sa for siden:

Smaker virkelig som brownie. spesielt for sjokolade elskere!

60 gram kremost, helst philadelphia, tine kremost virker litt annerledes
1 ss mandelbutter
1 ss smør
1 egg
1ts vanille ekstrakt
1ss bakecacao
flytende søttstoff (natrena) så mye som du vill. tilsvarende 50 gr sukker virker for meg.

Jeg visper alt sammen til det er fint og jevnt, fordeler det over to skaler og hver for seg 40-60 sec i microbølge på 900 watt.
60 sec blir den tør kakelik
40 sec blir den litt som varm sjokolade inni


#2

Iset sa for siden:

Oj denne høres jo knall ut! Takk!!


#3

Thomasina sa for siden:

Vi trenger godterier av og til,og en gang i måned da må det bare være sjokolade!

Med 40 secunder, har den sånn fine flytende varme sjokolade i midten.....


#4

Nettbabe sa for siden:

Hei!:)

Mandelbutter? Hvor får du tak i det?
Oppskriften hørtes herlig ut da!:D


#5

Iset sa for siden:

Mandelsmør selges i helsekosten og dagligvarebutikker med godt utvalg. :)
Jeg tror kanskje det skal gå like bra med mandelmel?


#6

Hyper sa for siden:

Mandelmel er vel tørrere?....


#7

Hyper sa for siden:

Men man kan kanskje lage sitt eget mandelsmør??


#8

MorStine sa for siden:

Lurte på det samme:spent:


#9

Iset sa for siden:

Ja men jeg tror ikke det har så mye å si her pga. osten som er i kaken, den vil jo gjøre den saftig. Jeg skal prøve med mandelmel i morgen så kan jeg jo gi tilbakemelding. :)


#10

Hyper sa for siden:

Flott!!!

Da maler du bare mandlene sjøl, sant?


#11

Iset sa for siden:

Jepp, kjører dem i food processoren lenge til det er mel. :)


#12

MorStine sa for siden:

Har du prøvd, Iset?:spent:


#13

Iset sa for siden:

Hehe nei, denne hadde jeg jo helt glemt ut. Jeg glemte å kjøpe mandler den dagen og så ramlet det bare i glemmeboka. Skal prøve å huske det til helgen.


#14

Thomasina sa for siden:

Jeg tror dat går bra uten mandler og... :-)
men mandelbutter er best.. eller litt hazelnut...


#15

Kitt sa for siden:

Brukte peanutsmør, jeg! Ble kjempegodt!:spisesnak


#16

Photobscura sa for siden:

Men hva skal man gjøre dersom man ikke har microbølgeovn da? :(


#17

Thomasina sa for siden:

Koke det opp? til det blir en custard slags greier?


#18

Tuppen sa for siden:

jeg også.. men klarte bare halv porsjon av ene skålen.. ble aaaaltfor søtt for meg :o


#19

Thomasina sa for siden:

Tuppen, du kan bruke mindre søtstoff??


#20

Tuppen sa for siden:

brukte ikke søtstoffer utenom en ts med vaniljeessens... så jeg tror at peanutsmøret var søt i seg nok ;)


#21

Photobscura sa for siden:

Um.. Ok, det skjønte jeg ikke helt. Jeg vil jo gjerne ha brownies, så jeg lurer vel mer på hvordan man kan steke den i ovnen, tid, varme, sånne ting, om det i det hele tatt går :)


#22

Thomasina sa for siden:

Jeg går ut i fra at du kan sette det i ovn, går ut i fra at 180 grader på 20 minutt skulle gi god resultat, men det er bare å prøve...


#23

mamma87 sa for siden:

noen som vet hvor mange karbs det er??:confused:


#24

Hyper sa for siden:

Noen som har prøvd?bilde?


#25

Fnutte sa for siden:

Lagde brownies ved forrige bursdagsfeiring, slik så de ut :)

[ATTACH]4671[/ATTACH]


#26

Hyper sa for siden:

mmm..smaker den like godt som den ser ut?


#27

sma sa for siden:

Mandelsmør kan man lage selv også.

50 g smør
1 dl mandelflak (eller hva man selv vil)

Blandes i mixeren

:)


#28

supermom sa for siden:

Fantastisk godt!
Takk for oppskrift!


#29

xeena82 sa for siden:

Hei! Denne er kjempegod.. Har modifisert den litt (la til litt grov peanøttsmør og kun smør i stedet for mandelbutter)... Har lagt den ut her... Men har ikke tatt æren for den! All ære til deg!!;) Har lagt ut bilde av den også på bloggen min! Nam!!

skinnyshepherd.blogspot.com/2008/06/lavkarbo-brownie.html


#30

Smula sa for siden:

Custard = vaniljesaus, meiner eg...

Høres deilig ut, lurer på om dette blir et tilskudd til bursdagsselskap på lørdag!


#31

scartz sa for siden:

Jeg gjorde den store tabben at jeg kjøpte inn vanilje ESSENS, istedet for ekstrakt. Tipper jeg lærte leksa der, at det smaker ikke likt i det hele tatt! :p Æsj, det ble den BITRESTE smaker evver! Huff og huff.. Så etter ekstrakt i butikken, men fant det ikke! Skal det stå med bakevarene?

Utenom det så brukte jeg peanøttsmør, og det funka fint :)


#32

Gro Anita sa for siden:

Så flinke dere er til å gå ned i vekt!!!!!!!!!!!! Så stolt av alle sammen selvom jeg ikke kjenner dere... Du som har gått ned 67 kg, du er virkelig et forbilde!!!!!!!!! Hvor lenge har du holdt på????????
Jeg lurer også på om noen vet hvor mange karbohydrater det er i browniene???
Klem:)


#33

aldrimerjollycola sa for siden:

prøvde denne i ovnen(i mangel på micro)
m peanøttsmør istedenfor mandelsmør..
..og fy..smakte bittert,peanøtt og ikke godt!!
men mulig jeg bomma litt på noe..droppa feks vaniljeessensen helt. bruker vanligvis stang,men orka ikke kutte den opp..
så jeg skal prøve denne igjen, men være flinkere til å følge oppskriften til punkt og prikke! for jeg liker tanken om brownies!!:D


#34

aldrimerjollycola sa for siden:

jess, fant en løsning for oss uten micro og mandelmel og vanilje ekstrakt!
smakte ikke helt brownies, men sjokoladete nok for min smak!

60 g philadelfia (1,8 kbh)
1 ss finhakka mandler (0,36 - ev det dobbelte ved andre mandler)
(brukte coop chefs m bare 4,5 kbh på 100, vanlig innh er 8)
1,5 ss smør
1 egg (0,63)
natreen 4 ts (1,6)
1 ss bakekakao (1,3)
2-3 cm av en vaniljestang (skrap ut frø)

jeg hadde røren i en creme brulee form (er som en lav liten paiform, ca 3,5 cm høy) den kan sikkert fordeles på 2 mindre og dypere former.
200 grader - tiden må man nok se ann litt med tanke på de forskjellige formene, med min flate form, tok det 13 minutter, da var den ikke flytene i midten (noe jeg liker, så neste gang tar jeg den ut av ovnen litt tidligere!) men man bør kjenne etter med en gaffel el underveis!

tot kbh 5,69


#35

Nangijala sa for siden:

Det her var dødsgodt!!! juhu


#36

Nangijala sa for siden:

Noen som vet hvor mange karbs som er i sånne to brownies? :confused:


#37

Yonah sa for siden:

ÅÅÅ, dette ser godt ut!


#38

nomma sa for siden:

Jeg bruker cocosa i stedet for smør og peanøtt smør og 1-2 ruter finnhakket 70 % sjokolade. Knall god.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.