Ville bare fortelle litt om min egen erfaring. Det hele startet med at jeg våknet opp i romjulen og følte meg...ja ikke bra. Bestemte meg der og da for å gå ned 6 kg på 6 uker. Veide da 85 kg. Søkte litt rundt på nettet og fant fort ut at å sette kroppen i sk Ketose var noe jeg ville prøve. Skeptisk som alltid syntes jeg det var rart at man kunne spise såpass mye "feil" mat og allikevel gå ned. Brukererfaringene man leste om på forumet var jo veldig positive så dette skulle jeg prøve.
Tok derfor utskrift av Matvaretabellen og fant fort ut hva som kunne spises. Kjøpte kosttilskudd og fortsatte med min daglige tran.
Frokost bestod stort sett av egg/bacon + litt tomat, agurk + litt god dressing. Heinz ketchup bare MÅ jeg ha på egg så den var alltid med.
Lunsj bestod ofte av litt salat m/ost/skinke evt kylling.
Middager bestod ofte av Wok og div kjøtt/fiskeretter med grønnsaker.
Kvelds Litt ost, evt hva man hadde av "til overs" etter dagen.
Den store bøygen for meg var å holde meg unna brød - som jeg er veldig glad i - og øl :-) Men fast bestemt på min 6 ukers kur skulle dette ofres.
Etter en uke hadde jeg gått ned 4 kg på en prikk. Mamma mia tenkte jeg. Dette må da nesten bare være vann.
Neste uke gikk jeg ned 1 kg. Fornøyd med det også 5 kg på 2 uker.
Etter 18 dager var målet nådd. 6 kg ned. Helt utrolig.
Har aldri gått rundt og vært sulten og søtbehovet ble borte. Ikke følt meg slapp, snarere tvert i mot.
Eneste snacksen har vært en pose med Øffer Baconsvor som jeg hadde liggende i skapet som nødproviant :-)
Har kun orket å drikke 1-2 liter vann om dagen. Har også holdt meg unna lettbrus.
Har aldri kjøpt sk sticks for å sjekke om jeg har vært i Ketose - ikke sikkert jeg har vært det engang - men dette kostholdet har virket på min kropp i hvertfall.
Veien videre for meg nå blir å stabilisere meg med samme kosten på mine nå 78 kg -ja det fortsatte enda 1 kg ned. Er jo ned 7 kg nå :-)
Etter dette blir det å følge Lindbergs prinsipper. Mengden av brød, pasta, ris og poteter har jeg skjønt jeg må redusere. Øl derimot ofres ikke :-)
Nesten en skam å fortelle men har ikke jogget en meter heller i denne perioden - ei heller vært på treningssenter...
Hilsen
Gutt 69 som har hatt kjempegod erfaring med denne kuren.
Lykke til videre alle sammen!
Takker også for et veldig bra forum med mange nyttige tips. - Bla de gode Polarbrødene til Ziggy. Anbefales.
Kan jo være jeg må tilbake hit en gang senere også...hvem vet :-)
I dag , første dagen etter påskeferie, var jeg igjen på vekta.
Har de siste månedene vært stabil mellom 76,5 og 77.5 og tenkte at etter all den maten og ja...øl ++, hadde jeg vel økt endel.
Men neida. Veide 77.4 etter 5 dager på fjellet :) - Ikke gått så mye på ski heller - Mere Afterski :D
Det jeg de siste månedene konsekvent har unngått er brød.
Ris, poteter, pasta spiser jeg litt av. Sukkervarer er redusert betraktelig men ikke kuttet helt ut. Litt snacks fortæres i helgene - men mye mindre enn før.
Morsomt er det da at jeg foreløpig ser ut til å ha stabilisert meg på rundt 77 kg.
Dyrt har det dog blitt da buksene datt av og nye måtte kjøpes inn :p
Gutt69
Fremdeles overbevist om at dette var den beste måten for meg å gå ned i vekt -
Gratulerer med et flott resultat. Det var veldig inspirerende å lese historien din. :) Lykke til videre med stabiliseringa. Ser ut for at det går flott. :)
Hei igjen alle sammen!
Ny oppdatering - etter ca 3 år med "lavkarbotankegang" i livet mitt.
Min erfaring er at dette er en livsstil/mat tankegang man fint kan følge over tid - Fokus må være på alt det gode man KAN spise og ikke henge seg opp i hva man IKKE kan spise.
Veier i dag ca 75 kg (ca 24 i BMI) - mao "trivselsvekt" for meg :-)
Har de siste årene hatt spesielt fokus på å unngå ris,pasta, poteter og ikke minst brød. Har funnet ut at brød er det som "stopper opp" hele "forbrenningssystemet" mitt og spiser dette kun en sjelden gang.
(uansett type brød) - Andre har sikkert andre erfaringer.
Men feks nå i sommer ble det noen skiver med rørte blåbær - Dette er jo bare noe man mååå nyte om man har mulighet...samt når det er rekelag - da er det loff som gjelder :-) (Dog tynne skiver og heller mere reker)
Og er jeg invitert på middag til noen en søndag som jeg vet har stått på kjøkkenet i timesvis for å lage mat så spiser jeg heller en liten potet samt kakestykke til kaffen for ikke å virker helt sær - men også for min egen del da jeg tror det er viktig å ikke bli helt fanatisk da det nok er lettere å gi helt opp hvis man aldri kan unne seg noe - men som sagt - alt med måte.
Er i tillegg påpasselig med brus,sukker og snacks.
Ligger vel omtrent på mellom 50-80 karbo på hverdager og noe mer i helgene. Føler meg aldri fysen på noe søtt - søtsuget forsvant for lenge siden.
Vekten min har stabilisert seg .- og selv om jeg skulle skeie skikkelig ut en dag i helgen er jeg tilbake til normalvekt i løpet av kort tid(1-3 dager)
Har også vært hos fastlegen et par ganger og sjekket kolesterol ++ Resultatene der viser fine verdier og ingen økning pga det økte fettinntak i kosten.
Jeg er kjempefornøyd og glad for at jeg testet denne - for meg nå veldig logiske "mattankegangen" - og hvor lett det har vært å endre livsstil.
Man føler ikke man er på noen kur eller diett - kun at man har endret på noen matvaner - permanent.
Ønsker alle andre som ønsker å teste ut dette med mindre karbo i kosten - dvs tilføre kroppen energi/karbo som står i stil til hvor mye man beveger seg/trener - lykke til!
Mangler bare at de offisielle kostråd fra helsemyndighetene også endrer seg.....
Så bra!!:)
Dette ble jeg veldig glad for å lese, meget oppløftende. Du har funnet din vei og fått det til slik at du greit kan leve med en permanent kostholdsommlegging. Veldig veldig bra!
Ååhhh - jeg melder meg på den Sirimor og Namba sier, jeg ble oppriktig litt glad inni meg nå :) Gratulerer - takk for at du deler, og vi andre som kanskje har LITT mer å gå ned får nok en bekreftelse på at det valget vi har tatt om å IKKE lytte til de offisielle kostholdsrådene, var rett.... :)
Så flott tråd! Nå VET jeg at dette er det rette:D
Takk :suss:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.