< Tilbake til oversikten

Forkvaklet

#1

Kanutten sa for siden:

Er det bare meg eller er det flere som begynner å bli/er litt småforkvaklet med tanke på veiing av mat og karber?? :o

Greitt at jeg ikke spiser noe uten å ha en viss peiling på hva jeg spiser.. Men jeg begynner jaggu meg å "veie" maten med blikket til mine medansatte og kalkulerer hvor mange karber de får i seg!! Ei spiste 4 tykke loffskiver med smør og brunost... Jaja, tenkte jeg i mitt stille sinn. :_oy:

Stille og stille fru Blom, for jeg har lagt merke til at dama har lagt litt på seg i det siste, og så spiser ho DEN maten...så sinnet var heller litt opprørt over at ho ikke ville prøve å spise den maten JEG spiser... :o

Begynner jeg å bli fanatisk?? Gud bevare meg vel fra det da...:uskyldig:

De usjer seg sikkert på samme måte over maten min; feit og god... :p


#2

Eilan sa for siden:

Ikke bare deg.. :lol:


#3

Kanutten sa for siden:

Pjuhhh, puster lettet ut, da er vi i allefall TO!! :lol:


#4

Millsi sa for siden:

Vi er fler :ja:


#5

Gerd sa for siden:


#6

Hyper sa for siden:

Jeg tenker kanskje litt på hva andre spiser ja..Men tenker som så, at jeg er vanvittig glad jeg ikke spiser sånn..
Så får de spise som de vil..
Synes litt synd på de som ikke vet bedre;)


#7

Georgine sa for siden:

Tamtamtamtam...

Sekretæren på jobben er overbevist om at det eneste riktige er å telle kalorier, lavkarbo er tull og slike motedietter er livsfarlige.

Jeg bare smiler og spør om jeg skal fortelle hva hun faktisk sitter og spiser : ond latter :


#8

Hyper sa for siden:

hæhæhæh


#9

Kanutten sa for siden:

Hehe :lol: Jeg prøver å fortelle dem at loff og sukker er "omtrent" det samme. Da får jeg DET blikket på meg... :o

Skal ikke si sånt mer til mine kollegaer, men sjefen min er lege, og han går på lavkarbo han også. Og han sier at flere og flere av kollegaene hans begynner å se på lavkarbo med nye øyne...


#10

Tusta85 sa for siden:

Jappda... Man er fler som ser sånt...

JEg har ei i klassen min som er eksepsjonell til å klage... Og hva spiser hun i løpet av en skoledag? 4 fine rundstykker, 2-3 sjokolader og masse cola.


#11

LilleRosin sa for siden:

Og ennå flere! :D


#12

Veggpryd sa for siden:

Åh, kjenner meg sååå godt igjen... he he! :lol:

Det er vanskelig å holde kjeft noen ganger, og responsen kan bli noe ubehagelig. :D :o


#13

Kanutten sa for siden:

Fikk kjeft i dag fordi jeg snakket om nye matoppskrifter med han sjefen min som er lavkarbo...

Den ene av mine kollegaer sa at ho ble kvalm bare av å høre på det jeg snakket om... Og det var denne Norzolasausen med kylling!!!!! :eek:

SÅÅÅ nå planlegger jeg en bedre lunsj til sjefen min og meg på onsdag :lol:


#14

Veggpryd sa for siden:

Det er ganske frekt å si man blir kvalm av andres mat! Snøft. Begynn å ta med deg noe velduftende lavkarbomat og vift litt god matlukt opp under nesen på sekretæren! :spisesnak:evil:


#15

Annemora sa for siden:

Jeg får daglig kommentarer på lunsjen min: Der jeg virker har vi kun et bittelite selvbetjeningskjøkken, og standard matpakker (type brødskiver med ost) er regjerende.

Jeg lager alltid såpass ekstra mat til tidlig middag dagen før at jeg har lunsjen klar til varming i microen på det vesle kjøkkenet på jobb; vekker alltid kommentarer og misunnelse. Blitt så vant til det nå at jeg knapt legger merke til det.

Og majoriteten av mine kolleger skjønner ikke hvor enkelt det er, og viktigere; hvor lurt det er.

Gidder ikke misjonere for de som ikke ytrer egeninteresse. Det fenger hverken tilhører eller foredragsholder.
:)


#16

Kenny sa for siden:

Hehe folk var skeptiske og dro flere " negative" kommentarer om min mat som jeg hadde med på jobben (kotelett, egg, laks, løvbiff osv). Men da jeg plutselig en dag fortalte at brødmat var tabu for meg og synet av brød gjorde meg dårlig ble det stille rundt bordet. Hehe alt mot hverandre var jo seff med humor, men nå er folk mer forsiktig med å bemerke maten min....tror nesten de er litt lei sin egen og misunnelig på min :)


#17

Ignite sa for siden:

I begynnelsen fikk jeg en del hevede øyenbryn da jeg troppet opp i kantina med mine egg, kjøtt og lite grønnsaker. "Har du fått beskjed av kona om å spise mer egg eller?" "For sent, jeg er allerede skilt", var svaret da :D

Nå ser det ut som et par andre fete kollegaer har sett lyset også. Heldigvis er ikke folk så veldig forutinntatt til kosthold der jeg jobber, og det er bra. Ville ikke likt å forsvare lunchen min hver dag.


#18

sma sa for siden:

Jeg bare leg og ler når jeg leser denne tråden! :lol:


#19

Valeriana sa for siden:

Noe av det verste er når folk sier at lavkarbomat er så ensidig, og så sitter de der med den gørrkjedelige brødmatpakka si dag etter dag, år ut og år inn. Forstå det den som kan...


#20

Embla sa for siden:

Jeg pleier vanligvis ikke å legge merke til hva folk handler inn, men det var faktisk en gang jeg husker spesielt godt. Jeg stod i kantinen på jobben og hadde tatt med meg grove knekkebrød, et par osteskiver og en lett-yoghurt. Da kom det en kvinne bak meg i køen som var relativt lav av vekst, men temmelig overvektig. På disken la hun to king-size sjokolader og ingenting annet. Følte meg utrolig råtten, men slike ting legger jeg rett og slett merke til.....spesielt i perioder hvor jeg er ekstremt opptatt av hva jeg putter i munnen og hvor mye kalorier hver enkelt vare inneholder:o


#21

SusieBlues sa for siden:

JA!! Dette hadde jeg tenkt å skrive!!
"Blir du ikke lei av så kjedelig og ensidig mat?"
Ensidig?? Kjedelig?? Frokost: ostesmørbrød, lunsj: rømmegrøt, middag; ovnsbakt kylling med indisk saus, masse ost og deilige grønnsaker, dessert: hjemmelaget "jordbæris". Nei, det går faktisk helt fint å spise lavkarbo "hver eneste dag". Koser meg masse!!
Til og med barna synes det er stas at middagen er hjemmelaget, og ikke bare varmet.

Jeg misjonerer ALDRI til noen som ikke tar initiativet. Det er fåfengt! Veldig glad for at Grete Roede-entusiaster ikke misjonerer for meg!

Legger merke til hva andre spiser? OH YES! Jeg regner også ut i hodet!! Tenker; "Oj, 200g karbo til lunsj..stakar".
Opplever det som om jeg har oppdaget en hemmelighet, jeg..


#22

Veggpryd sa for siden:

Jeg er nok helt motsatt der. Jeg synes det er viktig at folk får vite hva det er som gjør oss syke, hvorfor sykehusene blir overfylte av folk med livsstilssykdommer, hvorfor det er så lett å få diabetes 2, hjerteinnfarkt, mage- og tarmsykdommer, hvorfor vi blir fete, får spiseforstyrrelser og resten av den regla. Jeg klarer bare ikke å sitte med armene i kors, og tenke at "Nei, du vet ikke mye om kosthold, du gitt."

Det er mye jeg ikke visste om lavkarbokost før noen fortalte meg om det. Det tok ganske lang tid fra jeg leste den første boka om lavkarbo (Barry Sears og Fedon Lindberg), før jeg forsto at det skulle mer til enn Fedon for å få meg slank og mett.

Det var bare tilfeldigheter at jeg kom over Wolfgang Lutz og til slutt dette forumet her. Hvis noen hadde fortalt meg det jeg vet nå i dag LITT FØR, hadde jeg sluppet å ha så mange traurige år i bagasjen!

Jeg presser selvsagt ikke informasjon over hodene på folk som ikke gidder å høre på, men hver gang jeg kommer opp i en samtale om kosthold og slanking, får jeg Vektklubben, Grete Roede, Libra, Cambrigde og beinhard fysisk trening tredd nedover hodet mitt.

Alle og enhver har plutselig blitt kostholdseksperter nå for tiden, og det er vanskelig å få folk til å forstå at det de misjonerer om faktisk ikke virker, og at vi blir sjuke av det.

Noen ganger må jeg bare si no...


#23

Nille sa for siden:

En kollega av meg spurte (litt sånn overbærende): "Blir du ikke lei av å spise den salaten din hver eneste dag ?" (Kan tilføye at salaten min var veldig variert, aldri den samme to dager på rad. Lagde den sjøl hver morgen før jeg gikk på jobb). Hvorpå jeg svarte "Nei, ikke mer lei enn du må bli av de tre skivene med brunost du har spist til lunch hver dag de siste fem årene jeg har jobba her"...... Det stoppa kjeften hans gitt. :D

Der jeg jobber nå har vi svær kantine med stor salatbar. Og kantina er subsidiert. Vi betaler 300 kr mnd og kan spise så mye vi vil. Nå jeg er på vei til bordet med min salat leger jeg merke til at nesten ALLE spiser salat, enten som hovedmåltid (med proteiner til), eller ved siden av annen mat. Tror folk er i ferd med å bli sunnere jeg. Men nå kan det jo hende at dette er påfallende nå fordi det er rett etter jul......:p

Jeg syns ikke det er forkvaklet å legge merke til hva andre spiser når man er opptatt av eget kosthold. Det er en fase man går igjennom. Det går over....:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.