Jeg savner en ordentlig god pizzabunn. Har lagd den bak på bakemixen mange ganger, men klarer ikke få den sprø, vil gjerne holde pizastykket i handa når jeg spiser det.
Har prøvd Iset sin, men synes heller ikke den falt i smak. Synes det blir for eggete og tørr og heller ikke sprø. Skjønner jeg er veldig kresen når det gjelder bunn :p Liker mye fyll og synes da mange bunner blir veldig tynne.
Men jeg vil gjerne høre om andre har eksperementert seg fra til en god bunn :D Kom med den.....
(ps, jeg har søkt på pizzabunn, men fant ikke anet enn journalene til folk :rodme:, en feil kanskje?)
Du er ikke den eneste som savner en skikkelig pizza. Jeg har forsøkt ulike pizzabunner, og ingen faller i smak:o Jeg liker tykk pizzabunn med maaaasse fyll:D Men det blir kanskje vanskelig på ketolyse. Men skulle så gjerne ønske at det fantes en pizzabunn som ikke smaker gråpapir:)
Jeg vet om noe som fungerer veldig bra. Bruk puppodums (indiske flatbrød) til bunn. Dere må ha 2 stk pr pizza med ost i mellom. Pass på at fyll og saus også blir ordentlig dekket av ost før det går i ovnen.
Disse er garantert sprø og solide (kan holdes i hånden) og jeg synes de er veldig gode på smak. Passe tykke synes jeg bunnene blir også, men kanskje litt tynne for dem som ønsker deep-pan bunner.
Hvis jeg skal komme med noe negativt, så må det være at de er ganske små og runde og derfor bare passer til porsjonspizzaer.
Hmmm.... kan man kjøpe det i vanlige butikker eller får man tak i det i innvandrerbutikker??
Flatbrød høres veldig tynt ut, men liker tynne bunne ala italian style, tynnere også.
Og de kan vi på ketlyse ha??
De jeg har studert inneholder 2 karbohydrater pr stk, og er ikke så tynne som de høres ut. Ligner veldig på pastaplater før de blir brukt. Tykkelsen og konsistensen blir veldig bra med ost mellom 2 stykker.
Kan kjøpes i noen dagligvarekjeder, som for eksempel Meny, men på innvandrerbutikker også så klart. Karbeinnhold kan sikkert variere en del siden det finnes forskjellige størrelser.
Blir veldig mektige hvis man har godt med fett fyll på, så man kan godt bli mett av den første, og da er karbeinnholdet OK også for de på Ketolyse. :)
Santa Maria har sånne ferdige, men vet ikke hvordan karbohydratinnholdet er i de. Har sendt en mail til Santa Maria for å høre med dem. Og Santa Maria har de jo på de fleste dagligvarebutikkene:D
Men nalana, hvordan tilbereder du de?
legger du de litt i vann først eller??
hvis de ser ut som på pakka er de jo så ruglete. de er sikkert helt geniale å bruke til supernachos, det skal jeg sannelig prøve, om det er sånn nachos konsistens...
Et tynnbrød med sprø konsistens som serveres som tilbehør eller snacks til all indisk mat. Bakt på linsemel med chilikrydder som gir en rund og fin smakskarakter. Art nrStørrelseAntall forpkForpakningAntal/pallAntall/Lag 3594110 g6x10Pappkart.10818 Næringsinnhold pr 100 g: Energi: 1450 kJ/340 kcal Protein: 21 g Karbohydrater: 57 g Fett: 2,5 g
Det er slike jeg mener ja, men slik ser de bare ut hvis man steker dem i ojle. Da blåser de seg opp og blir slik som på bildet. Jeg bruker dem til nachos også, og da legger jeg dem over kjøttet/kjøttdeigen og dekker godt med ost. Ingen forbehandling, bare knekkes. Jeg ville funnet et annet merke enn santa maria, for de har mange karber ser det ut som i innlegget over her.
Ingen tilberedning hvis de skal brukes til pizzabunn eller nachos. :)
Hvis man steker dem i olje blir de passelige til taco-skåler synes jeg, men det blir som oftest nachos jeg lager, for det er mye enklere og samme smak hvis man ønsker.:D
Det var mye karbs i dem da :(
Men siden en bare veier 6 gram blir det jo ikke så mye, MEN, en holder jo ikke :p
Skal sannelig prøve å lage pizza av dem. Supert forslag Nalana :klem:
Jeg bruker oppskriften til bolle/rundstykker, har i en form (f.eks stor lasagneform), steker den litt, så den blir fast. SÅ pøser jeg på med fyll. Greit når det er i form, da kan en fylle på litt :) Blir kjempegodt synes jeg, liker tykk bunn da... (Når jeg lager en porsjon av den oppskriften, fyller jeg en bra stor lasagneform, samt at jeg får noen muffins i tillegg. )
Santa Maria sine ja, men som sagt, det varierer. Jeg bruker for tiden Pataks sine, de er litt større og jeg tror de inneholder 2 karber pr stk. Det ble undersøkt og diskutert her inne for noen år siden. Skal se om jeg finner det igjen. Ellers så er det bare å sjekke de forskjellige merkene, siden det varierer ganske mye. Skal si i fra hvis jeg kommer over andre merker som er mer karbevennlige.
Det var visst Sharwood sine som ble undersøkt den gangen. Så da kan jeg egentlig ikke gå god for Pataks sine, annet enn at jeg bruker dem ganske mye og det går bra.:p
Denne er den nærmeste jeg har kommet skikkelig pizzabunn. Den blir selvsagt ikke helt som hvetebunn, men den er kjapp og enkel og lage og god på smak. Og så er den ikke eggete i det hele tatt.
Da jeg lagde Ingi-varianten sist så stekte jeg deigen 10 min før jeg hadde på fyll, og deretter en 15-20 min til. Da ble den fast og ganske så sprø. Det gikk fint å holde et stykke på 10x12 cm eller hva det er i hånden.
Til fyll hadde jeg 400g kjøttdeig, et glass saus, en god slump bacon og masse ost. Så det var godt med fyll oppå.
Jeg støtter Hedda på den. :)
Får 16 reale stykker til bare 6 karber pr bit.
Nettopp spist nå i kveld. :):) Har en deilig frisk salat ved siden av.. Mett som en plett.. ;)
Jeg har veldig lyst til å prøve den pizza bunnen fra lavkarbopikene :ja:
Og uansett, så spiser man ikke pizza så ofte så om man bruker 12-18 karber på pizza i en hyggelig stund, synes jeg ikke er så galt!!! Av og til må man jo kose seg litt ekstra :rodme:
Nå har jegjo bare hørt den beste ideen da :heia:
Lavkarbo-tortillalefser :ja:
Bruke 2 stk, legge litt ost i mellom så de klistrer seg sammen og bunnen blir litt tykkere enn om man bare bruker 1 lefse. Og masse fyll og ost på toppen.
Dette må jo bare være helt genialt!!! :heia:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.