Tomatsuppe Lavkarbo
(ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe)
50 g smør
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipepper
50 g vårløk/purre eller løk
1 boks grovhakka tomater, Landlord (har minst karber)
1 dl fløte
4 dl vann
1 ss sitronsaft
Salt, pepper
2 ts basilikum eller annet krydder etter smak
1 ts timian
Olivenolje etter smak ( jeg bruker ca 1dl)
Smelt smør, stek grovhakka hvitløk/vårløk til de er møre.
Ha i resten (unntatt olivenolje)
La koke 10 minutt.
Trekk kjelen av varmen, tilsett olivenoljen. Bruk så stavmikser til suppa er glatt. Da blandes olje og fettet inn i suppa og blir skjult :)
Serveres med egg, mini blomkålbuketter(som pasta) bacon, lavkarbo pølser….
Hehe,nei jeg gjorde ikke det:rolleyes: Jeg tok stavmixer først og moset hakket tomat før jeg laget suppa. Trodde det var der stavmixern kom inn!:p
Hadde purreløk ringer i og det var veldig godt,hele suppa var god,men den så litt... gyselig ut når oljen fløt i overflaten. Skal bruke stavmixern på slutten neste gang. Den tar ikke skade av og puttes i varm suppe da?
Spiste rester til frokost idag,nesten bedre etter en natt i kjøleskapet!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.