< Tilbake til oversikten

Brimis fenikkelkremsaus

#1

elco sa for siden:

Har vi en sausetråd?
Jeg fant denne på www.brimi.no, og syntes den var veldig god, mild og fin. Halverte oppskriften, og det ble rikelig til 2. Hadde den til Gourmet-torsk (frossen), som jeg tinte og satte i ildfast form på 180 grader i 15 minutter. Laget sausen ved siden av og hadde dampa blomkål/brokkoli til:

Fennikelkremsaus:
Denne sausen passar godt til fisk og skaldyr.

4 porsjonar:
2 stk sjalottlauk, finkutta
2 stk fennikel, grovkutta
5 dl vatn eller fiskekraft
3 dl kremfløyte
2 ss usalta smør
sitronsaft
salt og pepar

Fres sjalottlauk og fennikel i olje eller smør.
Slå på vatn/kraft og fløyte, og la det koke inn til om lag halvparten. Ha i smør.
Kjør alt til ein glatt saus med stavmiksar eller på ein foodprosessor.
Smak til.


#2

Valeriana sa for siden:

Dette må jeg prøve! Fenikkel er en spennende grønnsak som passer godt sammen med fisk.


#3

Mistral sa for siden:

Denne prøvde jeg i dag, og det var virkelig nydelig. Anbefales på det varmeste!


#4

Nannah sa for siden:

Mmmm hørtes nydelig ut :love:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.