
elco sa for siden:
Har vi en sausetråd?
Jeg fant denne på www.brimi.no, og syntes den var veldig god, mild og fin. Halverte oppskriften, og det ble rikelig til 2. Hadde den til Gourmet-torsk (frossen), som jeg tinte og satte i ildfast form på 180 grader i 15 minutter. Laget sausen ved siden av og hadde dampa blomkål/brokkoli til:
Fennikelkremsaus:
Denne sausen passar godt til fisk og skaldyr.
4 porsjonar:
2 stk sjalottlauk, finkutta
2 stk fennikel, grovkutta
5 dl vatn eller fiskekraft
3 dl kremfløyte
2 ss usalta smør
sitronsaft
salt og pepar
Fres sjalottlauk og fennikel i olje eller smør.
Slå på vatn/kraft og fløyte, og la det koke inn til om lag halvparten. Ha i smør.
Kjør alt til ein glatt saus med stavmiksar eller på ein foodprosessor.
Smak til.