< Tilbake til oversikten

Oppskrifter med søtpotet?

#1

Photobscura sa for siden:

Hei, jeg har plutselig sett at de har søtpotet på nærmeste grønnsakssjappe, og de har jo langt lavere stivelsesinnhold enn vanlige poteter, dog de ikke riktig skal smake potet.
Men jeg trenger noen tips om oppskrifter som man kan bruke søtpotet i, lavkarbostyle åff kårs. Noen tips?


#2

Nannah sa for siden:

Kan ikke skjønne at de kan ha lavere!! De er jo veldig søte på smak da...jeg brukte dem før sammen med ovnsstekte potetbåter og løk m skrell på...godt var det ialf


#3

Photobscura sa for siden:

Det er fortsatt en del, men mindre i forhold til poteter. Ca 20 om jeg ikke husker feil. Og selv om det ikke er noe jeg følger, så er det glykemiske indeksen mye lavere enn hos poteter.

Men jordskokk har jeg til gode å finne. Noen som vet om noen steder hvor de selger det? Har vært i et x antall forretninger, no luck..!


#4

arkine sa for siden:

på meny for du jordskokk har dem ikke så be dem bestille


#5

Photobscura sa for siden:

Jeg fant jordskokk på en innvandrerbutikk her på Løkka :heia:
Men aner ikke hvordan man tilbereder, så jeg har ikke kommet så langt som å kjøpe enda, gitt.


#6

Sivensvans sa for siden:

Jeg leste også her en aldeles vakker dag at søtpoteter har lavere karbo-innhold enn vanlige poteter - og, guuuuuuud så glad jeg ble for det!
[font=Comic Sans MS][/font]
Noe såå godt...!!
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg pleier å koke de 5-7 min før jeg tar de opp igjen av vannet - skjærer de i båter ell , heller over olivenolje og det krydderet man ønsker. Ofte er det mer enn nok med bare salt og pepper -for, de smaker såå mye i seg selv. Steker de så i ovnen en halvtimes tid - alt ettersom hvor tykke biter man har skjært. Man må bare følge med og se.
[font=Comic Sans MS][/font]
Man kan i grunn tenke på søtpoteter som vanlige - man kan mose de, koke de, bake de, grille de (søtpoteter er fantastisk grillet til grillmat - kok dem bittelitt og hiv dem på grillen! )
[font=Comic Sans MS][/font]
Men, her er en oppskrift jeg nylig fant i min nyeste kokebok:
[font=Comic Sans MS][/font]
Søtpotetsalat med fetaost 4 pers:
[font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
1 middels stor søtpotet
olivenolje
salt og pepper
1 pakke bladspinat
1 1/2 pakke fetaost (ca 300 g)
2 avokadoer
[font=Comic Sans MS][/font]
Sett stekeovnen på 225 grader. Skrell søtpoteten og skjær den i skiver. Legg skivene på et stekebrett. Hell over litt olivenolje og dryss på salt og pepper. Bak søtpotetene i ovnen i ca 20 min og legg dem på et fat når de har avkjølt seg litt.
Bland i spinatblad og fetaost skåret i terninger. Skrell avokadoene og ta ut steniene. Skjær dem i skiver og fordel dem over salaten. Dryss på salt og pepper og hell over noen dråper olivenolje.


#7

Paradis-Oscar sa for siden:

Her er link til en oppskrift som er vanvittig god, synes i alle fall jeg:

smittenkitchen.com/2008/02/spicy-sweet-potato-wedges-plus-five-etceteras/#more-459>

Den inneholder bare krydder i tilegg til selve søtpotetene, pluss olje da selvsagt.
Her er det kjekt om man har en morter eller krydder/kaffekvern til å male krydderne, ellers kan man jo bare knuse de med bredsida av kniven på fjøla, eller slenge de i den lille kjøkkenmaskinen som følger med stavmiksere, det gjorde i alle fall jeg før:p

Oversatt:

Ovnsristede krydrede søtpoteter:

1 ts korianderfrø
1/2 ts fenikkelfrø
1/2 ts tørket oregano
1/4-1/2 ts tørkede chili-flak
1 ts havsalt
ca. 900 g søtpoteter
3 ss vegetabilsk olje

Varm stekeovnen til 220*C
Mal korianderfrø, fennikkelfrø, oregano og chili-flak grovt. Skjær potetene på langs i ca. 2-3 cm brede stykker. Bland potetene med olje og krydder i en stor ovnspanne eller -form, og rist de i ovnen 20 minutter. Snu deretter på potetbåtene, og rist de videre i ovnen til de er lett gyldne og møre - ca. 15-20 min.
Bon apetit!


#8

martefie sa for siden:

I en av SB kokebøkene har de en oppskrift på pommes frites av søtpotet. Den går noe a la dette:

Skjær søtpotet i pommes frites staver. Legg i langpanne. Sprinkle/spray med litt olje. og dryss på paprikapulver. Stek i ovnen til de er litt brune. Snu dem og stek til de er brune på den andre siden også.

Fritt etter hukommelsen. Smaker godt som snacks.


#9

Zincite sa for siden:

Jeg har laget mos av de, synes det blir godt :)
Fant en oppskrift på [url]www.aperitif.no[/url]

Her er originaloppskriften: (jeg har variert litt med fetaost, ingefær, andre krydder og litt smør. Bruker bare fløte og jeg:) og har raspet de på råkostjern, da går det kjapt å koke de)

Jordskokkpuré:
600 g jordskokker
1 dl melk
1 dl kremfløte
Salt og pepper

Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.


#10

Photobscura sa for siden:

Takk takk! Skriver dette bak øret til senere!
Har funnet ut at begge disse nok er for høye i stivelse til at jeg kan spise dem nå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.