Hvilke kjekstyper er ok, med tanke på sukker og næringsinnhold?
Barnehagen har det siste året gitt kornmo kjeks, og det har vi synes vært ok da det ble servert sammen med frukt en gang daglig... Men idag oppdaget vi at der ble servert Gjende... :( Der oppdaget vi hvorfor poden klikket tulling når vi var på besøk et sted og der sto masse kjeks på disken... Og nå serveres det ikke 1 gang daglig, men 2... :( Gjende med banan... :eek:
Gjende var favoritten min når jeg var som verst på sukkerkjøret... Men jeg aner ikke hvor mye sukker der er i den, eller hvordan den er framfor Kornmo...
Men, til spm: Hvilke kjekssorter er litt ok? ( Til barn - ikke atkins induksjon :snill: )
Og jeg skriver det med store, røde bokstaver (lært av Nille), for dette mener jeg noe så inn i hampen.
Kjeks er en salig cocktail av hvetemel, sukker og transfett. All kjeks inneholder disse ingrediensene i varierende grad. Mange tenker at en kjeks gjør ikke noe, for det er liksom så tørt og unnselig, men det er MYE bedre å gi barna i barnehagen melkesjokolade. Men hvem ville vel finne på det...? :rolleyes: Det er fettet jeg er mest bekymret for. I industrien bruker de en type fett til baking som gjør at varene holder seg lenge. Hvor lenge kan en kjeks holde seg? Årevis? Og det er IKKE fordi de er vakuumpakket. Denne type fett synes også kroppen vår er toppers å lagre, fordi den er så stabil. Kroppen vil ha stabil energi til senere hungersnød e.l. Men det er en veldig usunn type fett å ha innabords. Og vi blir altså ikke kvitt den så lett.
Om kjeksen heter Gjende, Marie, Kornmo, Mummi, Havre eller Saltinas spiller ingen rolle. Kjeks er kjeks, og kjeks er farlig. Ikke på kort sikt, men å spise kjeks regelmessig vil jeg fraråde alle. Barna er jo også mye mer følsomme for blodsukkersvingninger enn hva vi voksne er. Hvis barnet i barnehagen veier 1/5 av hva foreldrene gjør, vil det si at mens barnet spiser én kjeks, blir det som at foreldrene spiser fem. Og det vil vel ingen voksne gjøre uten å merke det på blodsukkeret...
Hvorfor i heite huleste kan ikke personalet i barnehagen ta med ungene ut på tur og plukke bær, ha med noen nøtter og det er det! Eller skjære opp frukt og grønt og legge på fat? Og hvis det absolutt skal være korn; hva med Sesam Delikatesse knekkebrød med gulost?
Hvis ingen skjønner det: Jeg blir :mad: av slikt! De skal yte omsorg i barnehager - ikke feilernære de små!!!!!!
Har gitt beskjed i barnehagen, gjende har komt i tillegg til kornmo, hun jeg snakket med var enig i at det egentlig var unødvendig med kjeks i barnehagen. Men; det er visst så mange som kommer uten å ha spist frokost.......
Jeg hadde nok gitt barnehagen beskjed om at kjeks ikke burde være hverdagskost!
Langt derifra..og de som ikke spiser frokost før de drar i barnehagen burde tilbys grovt knekkebrød eller brødskive-og ikke kjeks!
Synes det hørtes helt feil ut.
Havrekjeks hørtes foresten veldig godt ut..men inneholder ikke den mange karbohydrater..?
Jeg bare spør...
Sønnen min på 13 mnd har aldri smakt kjeks :rolleyes: . Sånn er det å ha Au pair i stedet for barnahageplass..... da kan man bestemme selv hva barnet skal spise ;) (Han går i åpen barnehage da).
På mammaforumer snakker man stadig om kjeks som barna spiser. Høres ut som at de aller aller fleste gir barna kjeks daglig. Vi har i det siste begynt å gi lilleprinsen en bit grov knekkebrød evt. Rugsbrød dersom han er litt utålmodig når vi driver med no på kjøkkenet. Han elsker det :D . Men enda mer elsker han å få et eple. Han blir helt vill når han ser et eple. Ja hvis han hadde vært 1 cm lengre i armene hadde han gjort seg til tyv for saken på Helios her forleden :p .
:lol: Ikke no' rart, så godt som epler er. Kjempefint at du holder deg unna kjeks. Det er tragisk at så mange gir ungene det, når vi vet at det er det de blir vant med som smaker best. Vanemennesker som de er:D
Uff Lise..... jeg føler meg ikke så vellykket nå :rolleyes: . Hvordan får du til å drive med så mye baking og hjemmelaget mat? Det har jeg liksom ikke tid og overskudd til i en travel hverdag.
Ikke det at vi bare spiser ferdigmat men hjemmelaget kjeks, is, tortillapannekaker osv..... det blir det lite av.
100 g smør
1 dl fruktose
250 g (4 dl) mandler
hvetemel til utbaking
Stekes i ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret på lav varme i en kjele.
Bland i fruktose og de malte eller finhakkede mandlene. Rør det hele godt sammen.
La det avkjøle noe. Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle og klapp ut deigen til ca. 4-5 mm tykkelse. Skjær ut små snipper, trykk ut deigen med et eggeglass eller bruk små pepperkakeformer. Løft kjeksen med en ostehøvel over på et bakepapirkledd stekebrett. La det være ca. 1 cm mellomrom mellom dem. Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte og gylne. Husk at fruktose blir lettere brunt enn sukker. La de bli kalde på stekebrettet før du legger dem i en kakeboks.
Jeg har kjevlet de ut rett på bakepapirarket på stekebrettet, jeg. Synes det er kjekt å unngå å flytte dem over en og en. Og så brukte jeg fin spelt til utbaking.
Har nå kjøpt Tildas kakebokser som er fra Panduro hobby, og disse gleder jeg meg til å fylle til jul...;)
Vi lagde denne oppskriften i kveld... NAM! :sikle: :sikle: :sikle:
Jeg tok i litt kanel også, ca en og en halv teskje. Funket råbra! Sinnsykt gode mned brunost på!!!
hmm...Denne tråden har jeg tydeligvis oversett.Må vel prøve den!Jeg har nok ikke vært så streng på kjeks med poden..Men jeg har ikke kjøpt kjeks på kjempelenge men frukt derimot!Det kjøper jeg hver dag,men poden er ikke så begeistret for det.Han spiser nøtter og knekkebrød,og rå gulrot.:spisesnak
At barnehager servere kjeks fordi barna ikke har spist hjemme eller er småspist,synes jeg er forkastelig!Er jo å belønne barnet i matveien.:realmad: Nei,heller gi knekkebrød eller frukt,eller rett og slett vente til neste måltid,så skal de nok se at barnet spiser godt til lunsj!
Brunost er nok dessverre ikke lavkarbo.Det som er så godt-i perioder:kadetgaar
åh nå blei jeg frista altså av alt pratet på kjeks her,,,,,og ikke minst brunost,,jeg elsker kjeks med brunost på,,,,,,,har jo ikke rørt det på over et år......jam-jam,......hadde vært godt,,,,,,
Det skriver jeg også under på,for jeg gjorde den store feil å spise noen cookies,på søndag. Halsen klødde etterpå som gal,og jeg fikk utslett på beina,og utslettet bak knea er ikke borte enda:mad:
Kremt... :o
Joda. Sant det. Det er vel under 2 gram per skive, men det duger ikke likevel...
Men madamen er gravid, så da holder vi oss rundt 50 gram dagen, så da syns vi det er greit med noen få småutskeielser. Hun har tross alt stått imot alle "cravings" så langt, bortsett fra at vi spiste kun taco-mat i diverse former i tre uker her...
Men melding mottatt, og brunosten på vei ut. :o :o :o ;)
med fare for å bli "hengt" så må jeg bare si at jeg tror ikke det er noen krise om barnet mitt får en kjeks av og til...men alt med måte og det skal ikke være noen måltidserstatter nei.
Jeg har kjøpt speltkjeks (dyrefigurer) og det er stas. Det er nok litt sukker i dem, men det er det i youghurt og alt mulig anna også...han blir ikke hyper av disse i allefall...
Hvorfor ikke ta opp det med kjeks på foreldremøte. Poden min går i en familiebarnehage (=små forhold) og vi hadde foreldremøte her om dagen. Så mens personalet i barnehagen gikk en tur ut, hadde vi foreldreråd. Der snakket vi om dette med maten, og noen savnet mer fisk som varmmat og grønnsaker, samt at vi alle var enige om at ungene fikk mer enn nok sukker. Derfor ville vi også at de helst skulle servere bare havregryn sammen med yougurt, ikke sukkerholdige frokostblandinger. Personalet syntes vi pekte på noe viktig, men syntes også det var vanskelig å gjennomføre, blant annet fordi barna ikke vil ha særlig med grønnsaker og fisk. Og da lot de barna få brødskive istedenfor. Og dette gjorde de i beste mening, fordi de var redde for at vi ville reagere om barna ikke hadde spist i løpet av dagen. Da de så fikk høre at vi ikke ville reagere på at barna hoppet over ett måltid, så sa de seg mer enn villige til å forsøke. Kanskje noe sånt kunne prøves der dine barn er også. Vet barna at de får kjeks, så vil de iallfall ikke ha alternativet som kanskje er brød e.l.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.