< Tilbake til oversikten

Noen som har laget lavkarbo Pavlova? (Lavkarbomarengs?)

#1

Ludviginne sa for siden:

Er det noen som har prøvd noe ala dette?
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=12250
med splenda og jbs? Mamma har bare krem og bær oppå, kan sikkert sløyfe vaniljekremen... Men den er full av sukker da, så kan ikke nyte den...


#2

Helene sa for siden:

Går sikkert fint å lage en lavkarboversjon av den. Tror ikke det er noe problem.

Er ikke marengs egentlig eggehviter og sukker som er steikt?

Vaniljekrem er vel melis og eggeplommer og litt melk ? kanskje det går med splenda?


#3

Summer sa for siden:

Det er ikke lett å få til marengs med søtstoff. Jeg har laget med splenda, og det ble veldig porøst og sprøtt. Det var i grunnen litt godt, men det så jo ikke så pent ut, og de måtte skrapes av platen. :p

Jeg mener å ha sett at noen har brukt natreen, men jeg husker ikke resultatet. Jeg tror også at Lindberg har en oppskrift på det med fruktose (noe jeg tror vil fungere best, men da blir det jo mye mer karber også).

Et godt tips dersom du vil prøve deg frem selv, er i allefall å stivpiske eggehvitene skikkelig, og så tilslutt tilsette søtstoffet. (Det gjelder for eggedosis også.) Ja, også må du dele oppskriften og hvordan det gikk med oss. ;)


#4

Nille sa for siden:

Jeg har laget marengs med både Splenda og Natreen med godt resultat. Clouet er at du må piske eggehviten nesten helt stiv og ha i søtsoffet til slutt.
[font=Comic Sans MS][/font]
For vaniljekrem kjøper du Heistads sukkerfrie vaniljesaus og lager vaniljekremen etter oppskriften på pakka


#5

Lindipindi sa for siden:

Jeg har så lyst på noe søtt, og tenkte på å lage marengs av eggehviter og splenda. Men hvilken temperatur skal det stekes på?


#6

Michelin sa for siden:

prøv ca en time på 150 grader, avkjøles i ovnen med døra åpen-kos dæ:sikle:


#7

Tuppen sa for siden:

:sikle: kanskje jeg prøver til 17 mai....


#8

isola sa for siden:

Hvor mange eggehviter og hvor mye splenda..?


#9

sma sa for siden:

Oppskriften ligger i linken i det første innlegget. :)


#10

Michelin sa for siden:

Måtte forske litt i går, det ble for mye pavlova-tanker i hodet mitt:) Så, det æ gjorde var:

4 eggehviter og søtstoff tilsvarende 2dl sukker (æ brukte 2dl canderel)
Hadde alt i en stålbolle og pisket hvitene stive over vannbad

Stekes i ca en time på 120 grader(nederste rille-ikke lukk opp ovnsdøren før den er ferdig)
skru av ovnen og sett døra på gløtt til bunnen er avkjølt

kok opp en pk fløte med en vaniljestang delt på langs,skrap ut frøene

4 eggeplommer og en slump søtstoff røres sammen,bland i vaniljefløten og kok opp på svak varme under omrøring, avkjøles og vispes opp litt, bland i ca en dl vispet fløte,

ha krem og bær på bunnen og nyt:sikle:


#11

Distrea sa for siden:

Er dette til en vanlig rund form?

Tengte å prøve i en 20x30 form. Kanskje ha halvannen porsjon?


#12

Michelin sa for siden:

Du trenger ikke form, bare bre det utover et bakepapir:)


#13

Distrea sa for siden:

å ja, takk. jeg fikset til slutt:D

den er ikke sprø igjennom hele :( var den kanskje for tykk da?

Kan den lagres? hvordan?:confused:

aldri lagd sånn før jeg:o


#14

Michelin sa for siden:

Den skal vel egentlig være litt seig i midten, smakte en som var så seig at man nesten måtte ha biffkniv for å greie å dele den i biter-men det var litt for seigt for min smak:rolleyes: Visst man har i litt maisenna og eddikk (hvitvinseddik?) så blir den seigere. Bunnen kan lagres noen dager i tett boks, men må spises straks etter pynting:sikle:


#15

Donkea sa for siden:

JEg vet dette er en gammel tråd, men jeg prøver likevel. MEn jeg lurer på hvorfor du koker fløten med vaniljestang? Hva er hensikten med kokingen der?
OG hvorfor kokes så eggeplommene med fløten igjen etterpå?


#16

Ana sa for siden:

Eggekrem/vaniljekrem.


#17

Michelin sa for siden:

Varmer opp fløten med vaniljestang for å få mest mulig vaniljesmak :) varmer opp med eggeplommer så vil de tykne det til krem. Eller så lar du bare vanilje/fløte stå i kjøleskapet til det er kaldt, og pisker det til krem- nydelig det og :)



#19

Bee sa for siden:

Jeg elsker Pavlova, men har bare fått til svamper på lavkarbo. :lol: Så hvis jeg tilsetter søtning til slutt, så blir den sprø altså?

Må prøves. Til jul kanskje. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.