Er det noen som har prøvd noe ala dette? www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=12250
med splenda og jbs? Mamma har bare krem og bær oppå, kan sikkert sløyfe vaniljekremen... Men den er full av sukker da, så kan ikke nyte den...
Det er ikke lett å få til marengs med søtstoff. Jeg har laget med splenda, og det ble veldig porøst og sprøtt. Det var i grunnen litt godt, men det så jo ikke så pent ut, og de måtte skrapes av platen. :p
Jeg mener å ha sett at noen har brukt natreen, men jeg husker ikke resultatet. Jeg tror også at Lindberg har en oppskrift på det med fruktose (noe jeg tror vil fungere best, men da blir det jo mye mer karber også).
Et godt tips dersom du vil prøve deg frem selv, er i allefall å stivpiske eggehvitene skikkelig, og så tilslutt tilsette søtstoffet. (Det gjelder for eggedosis også.) Ja, også må du dele oppskriften og hvordan det gikk med oss. ;)
Jeg har laget marengs med både Splenda og Natreen med godt resultat. Clouet er at du må piske eggehviten nesten helt stiv og ha i søtsoffet til slutt.
[font=Comic Sans MS][/font]
For vaniljekrem kjøper du Heistads sukkerfrie vaniljesaus og lager vaniljekremen etter oppskriften på pakka
Måtte forske litt i går, det ble for mye pavlova-tanker i hodet mitt:) Så, det æ gjorde var:
4 eggehviter og søtstoff tilsvarende 2dl sukker (æ brukte 2dl canderel)
Hadde alt i en stålbolle og pisket hvitene stive over vannbad
Stekes i ca en time på 120 grader(nederste rille-ikke lukk opp ovnsdøren før den er ferdig)
skru av ovnen og sett døra på gløtt til bunnen er avkjølt
kok opp en pk fløte med en vaniljestang delt på langs,skrap ut frøene
4 eggeplommer og en slump søtstoff røres sammen,bland i vaniljefløten og kok opp på svak varme under omrøring, avkjøles og vispes opp litt, bland i ca en dl vispet fløte,
Den skal vel egentlig være litt seig i midten, smakte en som var så seig at man nesten måtte ha biffkniv for å greie å dele den i biter-men det var litt for seigt for min smak:rolleyes: Visst man har i litt maisenna og eddikk (hvitvinseddik?) så blir den seigere. Bunnen kan lagres noen dager i tett boks, men må spises straks etter pynting:sikle:
JEg vet dette er en gammel tråd, men jeg prøver likevel. MEn jeg lurer på hvorfor du koker fløten med vaniljestang? Hva er hensikten med kokingen der?
OG hvorfor kokes så eggeplommene med fløten igjen etterpå?
Varmer opp fløten med vaniljestang for å få mest mulig vaniljesmak :) varmer opp med eggeplommer så vil de tykne det til krem. Eller så lar du bare vanilje/fløte stå i kjøleskapet til det er kaldt, og pisker det til krem- nydelig det og :)
Jeg elsker Pavlova, men har bare fått til svamper på lavkarbo. :lol: Så hvis jeg tilsetter søtning til slutt, så blir den sprø altså?
Må prøves. Til jul kanskje. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.