< Tilbake til oversikten

Nøttebrød Lavkarbo

#1

Gerd sa for siden:

Nøttebrød, Lavkarbo

200g mandler
200g paranøtter/valnøtter/hasselnøtter blandet
100g linfrø
100 gr ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1/2-1ts revet muskat ( gir veldig god smak)
12 egg
1,2 dl fløte
175 gram smeltet smør

Kjør nøttene i en food prosessor til det er finmalt. Tilsett 100gram ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.

Helles i en brødform kledd med bakepapir.

La det være igjen ca 3cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i ca 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen. Dobbel porsjon blir 3 store brød.
[color=#006400][/color]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1894&amp;albumid=327&amp;dl=1263747914&amp;thumb=1[/img]


#2

Sol sa for siden:

Ser godt ut!!! Skal det være 200 gr nøtter /mandler totalt, eller 200 gr+200gr? Ble litt usikker vedrørende oppskriftas første linje. Fikke lyst til å prøve denne, og har endel paranøtter fra jul som gjerne skal brukes opp.


#3

Gerd sa for siden:

Det er 400 g totalt :ja: Hadde nok skjedd noe der, men nå har jeg retta på det :)


#4

Sol sa for siden:

Tusen takk. Ble litt klarere nå, ja. Da skal jeg prøve i helgen:)


#5

Nannah sa for siden:

Erfaringa mi er at du IKKE behøver så mange egg...blir bare unødig dyrt synes jeg....8 egg er mer enn nok til 3 brød ...bruker vann jeg :)


#6

Gerd sa for siden:

Oki, smart... Hvor mye vann bruker du da? :)


#7

Sol sa for siden:

Kan du legge ut "din" oppskrift, så kan jeg sammenligne og tilpasse etter hva jeg har i hus...


#8

StineK sa for siden:

Når 40 min er gått - slår du berre av ovnen, eller setter du ovnsdøra på gløtt også?


#9

Gerd sa for siden:

Jeg setter døra på gløtt :)


#10

StineK sa for siden:

Spiste dette til frokost (vel kl 14 ca) i dag. Var kjempegodt! Tusen takk, Gerd! :klem: :heia:

Hadde smør og makrell i tomat på.


#11

Photobscura sa for siden:

Har aldri vært klar på det der, men kan man bruke soyaproteinet i stedet for bakemiksen? Har jo hauger igjen av det :p


#12

Gerd sa for siden:

Jepp :) Bruk soyaprotein :ja:



#14

Tone-G sa for siden:

Hvor mange karber er det i den oppskriften? Noen som har regnet på det?

Smakte på brødet nå å syns det smaker veldig godt:p


#15

luringen sa for siden:

smaker det mye nøtter eller?? Er litt lei av brød som smaker...vil ha nøytralt uinderlag! hehe..


#16

Tone-G sa for siden:

Alle mål er ca, jeg prøvde å regne ut karbs i nøttebrødet..

200 g mandler = 16 karbs
200 valnøtter = 12 karbs
linfrø = 0 Karbs
Bakemix = 8 Karbs
Egg = 11 karbs
fløte = 3
smør = 2

   Blir det ca 52 karbs i brødet?  :eek:   Å jeg som syns det er så godt da!

#17

Gerd sa for siden:

Regna på det nå:

200g mandler : 8,7x2= 17
200g paranøtter/valnøtter/hasselnøtter blandet (valnøtter) 6,2x2= 12,4
100g linfrø 0
100 gr ketolyse bakemiks 8
2 ts. Bakepulver
1/2-1ts revet muskat ( gir veldig god smak)
12 egg (egga jeg bruker veier ca 55g stk) = 6,6
1,2 dl fløte 1,2x 2,9 = 3,48
175 gram smeltet smør 0
[size=3][/size]
regner i tillegg 0,5 for krydder og bakepulver
[size=3][/size]
Det blir omtrent 48 karber, og av et brød får man ca 20-22 skiver. Det blir ca 2,1-2,4 karbe pr skive.
[font=Times New Roman][/font]
Paranøtter har mindre karber (3,1) og kan erstatte andre nøtter. Man kan ha i mindre nøtter og mere linfrø.
[size=3][/size]


#18

Tone-G sa for siden:

Brødet er jo så utrolig godt, så jeg skal iallefall unne meg et par skiver daglig.. idag har jeg spist iallefall 5 skiver, men de er små da:-)


#19

Nepmulk sa for siden:

Jeg lagde 24 "rundstykker" i sånne muffinsformefat.
Kjempepraktisk å fryse ned og ta opp.

2 karber pr rundstykke blir jo da enkelt å regne ut.

Takker for kjempegod oppskrift.


#20

Enid sa for siden:

Tusen tusen takk for god oppskrift, Gerd!
Jeg byttet ut bakemiks med soyaprotein, og fløte med soyafløte.

Har nettopp spist to skiver med leverpostei, majones og agurk :love:

Denne skal jeg forresten også ha med i stort familieselskap i neste uke, blir fint å ha til koldtbordet, og det er flere glutenallergikere der så da kommer det andre til gode også :ja:



#22

[email protected] sa for siden:

Jeg lurer på hvor jeg kan kjøpe ketolyse bakemix?
MVH
Øyvind


#23

Gerd sa for siden:

www.ketolyse.no kan du bestille, eller du kan finne forhandleroversikten der og se om du har en menybutikk i nærheten som selger ketolyseprodukt :)


#24

mona42 sa for siden:

Heisann.. jeg har prøvd å bake denne i kveld. Har gjort litt endringer, fordi jeg hadde ikke alt som skulle til..
Bl.a hatt i ca. 125 gr. kruskakli, 80 gr hel bygg (alt ble knust i blender) hatt i ca. 1 dl vita olje (raps, solsikke og oliven) 1 ts salt, kun 30 gr linfrø, 8 egg, ca. 80 gr. solsikkekjærner....
Det så veldig fint ut hele tiden, men når smøret kom i på slutten, så det ut som rømmegrøt og smør som skilte seg...hihi.. men jeg lot maskina gå og fikk en fin grøtblanding...
Nå står den i ovnen, 200 gr. og 40 minutter var det vel..
Det som er dumt er at jeg ser at toppen sprekker.. Tenke jeg skulle skru ned varmen..
Er det noen som har tips til grader og tid?
Tenkte at lavere varme og lenger tid ville kanskje hindre at brødet sprekker..
Hmmm......vi får se når jeg tar det ut..


#25

marjusen sa for siden:

Vet du om det funker å bruke soyamel fra spielberger også?


#26

Gerd sa for siden:

ja det tror jeg nok :ja:

Egenskapene er vel ganske like på de to ?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.