Jeg skal ha gourmetklubb på lørdag, men har foreløpig bare planlagt desserten... (sjokolademousse som er superdupermegahysterisk god - enda jeg egentlig ikke liker sjokoaldemouse...).
[color=navy][/color]
Er det noen som har tips til forrett eller hovedrett som er SMACK?
[color=navy][/color]
Vi har elg indrefilet i fryseren, og jeg elsker scampi. Men alle forslag mottas med takk. Det trenger ikke være oppskrift - bare et tips eller en lenke. Eller en saus eller garnityr eller tips til borddekking....
[color=navy][/color]
Enhver kostholdsside med respekt for seg selv må da ha en GOURMET-TRÅD! :D
Denne oppskriften har jeg brukt tidligere med stor suksess:
Forrett
KAMSKJELL DRØM
Beregn 2 skjell pr person
For det første må du få "dyret" ut av skjellene før du starter og alt det der. Gjør følgende:
Smelt meierismør i stekepanne
Vend "dyrene" i smøret (bare bittelitt) ta ut av panna og la hvile mens du fortsetter med sausen.
Fres hakkes sjallottløk (ellerhvadetnåheter) og hvitløk i smøret, ha i litt hvitvin evt. noen "dråper" konjakk. Reduser.
Smak til med fløte eller creme fraische eller begge deler.
Smak til med salt & pepper og evt. cayenne pepper hvis du vil ha den litt spicy.
Dryss over finhakket persille, eller ander grønne urter (gressløk er også snadder) du har for hånden.
Anrett dyrene i skjellene, hell over sausen
Server med tynn, tynn toast eller annet godt og sunt brød til !!
Har ingen nøyaktige mål, så du må smake deg frem undeveis. Du kan gjerne erstatte salt med fiskebuljong eller kraft - det vil gi en fydligere bedre smak.
Bruker samme fremgangsmåte på breiflabb medaljonger (hovedrett). Litt lenger steketid enn "dyrene", tilsett hakket tomat uten skall og grov sennep i sausen. Bruk mer fløte.
Nå stiller jeg egentlig bare i klassen for hverdagsmat. Men disse to varme salatene er i hvertfall en fest verdig. Jeg serverte dem ved siden av helstekt kalkun sist nyttårsaften - med god respons. Det er en ertesalat med sprøstekt backon og små osteterninger, og rosenkål med smørstekte mandeler på. De kan kanske brukes ved siden av elgfileten også?
Tusen takk for respons Nille og Guro! (Jada, takk for slurping og slafsing Fedonisten...:p ).
[color=navy][/color]
Vi er i tenkeboksen fortsatt, så om noen har flere innspill....
[color=navy][/color]
Klubben vår heter forresten "Gourmetklubben Gær Gætt". Noen av medlemmene slenger også på en "gett" på slutten. Vi er seks personer - tre vennepar - som bytter på å lage selskap for de andre. Morsomt. Og GODT!
[color=navy][/color]
Jeg skal selvfølgelig legge ut menyen når den er spikret (i denne tråden).
[center]Kamskjell på seng av salat og parmesansaus[/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center]Breiflabbfilet med bacondryss, stekte tomater og hvitvinsaus[/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center]Indrefilet av elg, kantareller, sukkererter, nypoteter og viltsaus[/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center][size=4][/size][/center]
[size=4][/size]
[center]Petters nydelige sjokolademousse[/center]
[center]
[/center]
[center]Ode til elgbiffen
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]Elgbiff-
[/center]
[center]nødtørftig steikt over ringhølet
[/center]
[center]på komfyren i skogskoia.
[/center]
[center]Grovfibret lårkjøtt
[/center]
[center]med barnåler og tørre tyttebærblar
[/center]
[center]klistret i snittet etter Morakniven.
[/center]
[center]
[/center]
[center]Seigt er det, la gå,
[/center]
[center]krever god tanngard.
[/center]
[center]Men smaken, menneske! Karrig tørr
[/center]
[center]men likevel som krydret med all skogens ville poesi:
[/center]
[center]Furubar,
[/center]
[center]røsslyngblommer i seinsommersol,
[/center]
[center]våt bjørkenever og tyrirøyk
[/center]
[center]og livets salige brunst…
[/center]
[center]De fine smaksvortene på tunga di
[/center]
[center]sender skinnende lykkebud til hjernen,
[/center]
[center]ditt hedenske kjøtteter-hjerte
[/center]
[center]ler lykksalig i brystet.
[/center]
[center]Kort sagt,
[/center]
[center]du er herlig heime på jorda.
[/center]
[center][center] [/center][/center]
[center][center][size=4][/size] [/center][/center] Hans Børli
Dette er en illustrasjon til diktet over. Bildet henger på veggen i dagligstua mi og heter: En glad elg. Jeg liker det godt fordi elgen smiler på MonaLisask vis og så har bildet gode varme farger. Kunstneren heter Ellinor og er fra Torsby.
Den er ikke hemmelig. :) Har fått den av en kollega. Derfor døpte jeg den til Petters nydelige sjokolademousse. Det er en ganske SUNN dessert, spør du meg!
[color=navy][/color]
5 eggeplommer
5 eggehviter
300 gram 70% kakao
150 gram smør
1,5 dl sterk kaffe
3 plater gelatin.
[size=2][/size]
Smelt smør og sjokolade, pisk inn eggeplommene, bland inn kaffe med gelatin oppløst i, og til slutt vend inn stivpiskede eggehviter. Sett kaldt i noen timer, og server med krem på. NAM!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.