Hva utenlanske oppskrifter angår så har andre land, og da spesielt amerikanerne spesielt strenge og andre regler.
Forumledelsen forholder seg til Norsk lov som forklart ovenfor. [font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
Presiserer og gjentar at det er kotyme å navngi hvor oppskriften kommer fra og forumledelsen ber om at dette gjøres her på forumet.
Så det er veldig strengt med å poste nye innlegg på forumet? Ikke for hvem som helst, må man lese alt som finnes av litteratur før man drister seg til å skrive noe? De fleste gidder ikke å lese en masse bøker. Å spørre er smart spør du meg.
Ser dessverre at dette fremdeles ikke alltid blir gjort her inne, og det er leit for dem som har villig delt av sine egne oppskrifter - enten her inne - eller på blogger "der ute".
Når noen poster andres verk uten faktisk å opplyse om hvor den er funnet og opprinnelig kommer fra, så er dette faktisk ingen bagatell. Kan være greit og ha i bakhodet at man gjør slik man selv ville ønsket å bli behandlet av andre.
Dette handler jo ikke om å få ære, men rett og slett respektere andre.
Dette gjelder også hvis noen gjør om på en oppskrift som er publisert her inne, da er det passende at man forteller det.
Hva ville man selv ha følt hvis noen kopierte dine ting fra din egen tråd her på forumet, og så blogget om det som om det var den personens egen oppskrift/ide? Jeg tror ikke det ville vært så hyggelig, så det kjempefint at vi får denne påminnelsen alle sammen, det bidrar til respekt og god tone her inne.
Jeg nevner dette nå slik at også de nye som kommer til kan forstå hvor viktig dette i virkeligheten er for et godt miljø her inne:)
Dette er et forum med umåtelig mye flott informasjon og hyggelige, behjelpelige mennesker. Det setter jeg meget stor pris på. Tusen takk! :)
Veldig fint om du sier i fra NÅR du ser det, da:) Det er jo umulig å få med seg alle oppskrifter som postes der ute i verden.. Gi folk et vink om at de bør skrive hvor de har hentet oppskriften fra.
Ja det er sant det, nellie, takk for påminnelsen, jeg skal forsøke og gjøre det neste gang jeg ser det. Det er jo sant som du sier, det er jo umulig å få med seg alle oppskrifter der ute:)
Jeg forsøkte og antyde ett sted at trådstarter ikke henviste til opprinnelig kilde, men denne personen har ikke vært her på lenge, så det står det slik det står. Tror overhodet det ikke er vondt ment når slikt skjer, det kan bare være greit for oss alle og få en påminnelse innimellom om at det er viktig og respektere andres oppskrifter som de har brukt tid på og komme frem til.
Jeg skal ærlig tilstå at når jeg av og til viser til en oppskrift, så husker jeg ikke alltid hvem sin oppskrift det var opprinnelig, og jeg sier bare at jeg har funnet den her i oppskriftseksjonen.
Andre ganger går jeg ut ifra ei oppskrift, slik som PC-snuppa sitt sukkerbrød; det har jeg forandret en smule på og hos meg er den blitt til rullekake.....
Andre ganger, f.eks. knekkebrødene til dr. Hexeberg, har jeg nå i ettertid fått vite ikke er hennes, men Nannah sine.
Ikke alltid like lett og være høflig.....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.