< Tilbake til oversikten

Lavkarbo generelt ...

#1

cilemora sa for siden:

dere som har (bare) lavkarbo som filosofi,
hvordan er dagene deres matmessig??
tenker dere over gi osv, eller går dere bare
på lavkarbo??
hvor lavt/høyt i karbo isåfall??
(tenker ikke på fedon eller ketolyse da)

jeg sliter litt med oppsette til fedon, kjenner
at eg begynner å bli lei av å prøve å tenke
gi hele tiden, å da mister eg lysten på mat...

det e greit med sånne ting som å spise nøtter
samtidig som frukt, ikke hvetemel eller sukker,
det er null problem.. men gi går meg på nervene
nå....

om noen kan fortelle meg hva dere ca spiser og
hvor mye karbo ca dere får i dere iløpet av dagen,
så hadde eg satt stoooor pris på det...


#2

Iset sa for siden:

Jeg tenker ikke GI, men bruker sunn fornuft. Etterhvert vet man jo hva som er sunt og ikke, og jeg holder meg mest mulig unna hvitt hvetemel og sukker. Skal jeg spise pasta eller ris, spiser jeg de grove variantene og bruker mindre av det og mer av saus/kjøtt/grønnsaker på. Poteter spiser jeg sjelden, men tar gjerne EN potet og mye mer kjøtt og grønnsaker.
Linser og andre belgfrukter spiser vi mye av her i huset. Samme med frukt og nøtter, og vi spiser VELDIG mye grønnsaker. Kjøper aldri lettprodukter men bruker de vanlige. Spiser mer knekkebrød enn brød (av brød går det som regel i Lindberg- eller hjemmebakt grovt/lavkarbobrød), og har meierismør og alltid proteinrikt pålegg på.

Jeg spiser feks. sånn:

Frokost: 1 knekkebrød eller 1 skive med smør og feks. hardkokt egg, majones, litt kaviar og dill.

Lunsj: 1 avokado delt i 2 og fylt med fetaost i biter og rømme, og krydder oppå

Mellom: En god neve mandler og/eller litt frukt

Middag: vanlig middag, feks. kyllingfilet eller laks med kikerter, rømme, salat og brokkoli

Mellom: frukt/nøtter, evt. et knekkebrød eller en skive

Kvelds: ofte middagsrester.

Nå er jeg gravid da, og jeg skal ikke ned i vekt, så mulig man må tenke litt mer over karbohydratene om man skal ned.


#3

cilemora sa for siden:

takk for svar :)

eg ligg gjennomsnittlig under 50g karbo pr dag, ofte mindre...
det er vel ikke høyt??

har siden eg begynte på fedon passet på å ikke spise så fet
mat, men lurer på om eg må begynne med fet mat igjen, for
blir fort sulten.... og er mest gla i feks seterrømme og ekte
majones.... og vanlig ost for IKKE å glemme det....
ostechips var redningen min under ketolyse, men på fedon
føler eg at eg gjør noe feil når eg spiser det...
trur kanskje eg må prøve å tenke mere lavkarbo istede for
lav GI, for føler ikke at det funker helt for meg...

setter stor pris på om andre også vil dele erfaringer og dags-
plan med meg...

er det noen som går fint ned på å bare tenke lavkarbo??


#4

Iset sa for siden:

Fedon selv anbefaler vanlig majones fremfor lettmajones, så det kan du iallfall spise. :) Måtte bare nevne det siden du snakket om majones.


#5

Manina sa for siden:

Jeg vil anbefale deg å lese boka "Bedre uten brød" av Lutz og Allan!
Det går utmerket an å leve moderat lavkarbo uten å tenke GI. Synes selv det er unødig mye pes med det. For sunn fornuft som Iset sier, holder lenge!
Sukker og fruktose er sukker like fullt, selvom det det ene har høy og det andre lav GI. Ingen av delene finnes i raffinert form i naturen. Ingen av delene har noen som helst næringsstoffer i seg i raffinert form. Unngår du dette og stivelsesrike matvarer som poteter, ris og brød, så slipper du å tenke på GI. Vet ikke hva slags nivå du ønsker å ligge på; skal du ikke gå ned i vekt, anbefales 50-72 gram karbohydrater per dag. Forsøk å se hvor mange karbohydrater du ligger på nå, og så justerer du mengden ut fra det. Spis når du er sulten (passe sulten) og spis til du er passe mett. Enkelt og greit!
Og skal du spise meieriprodukter i forhold til dette, så bruk helprodukter!
:)


#6

Begod sa for siden:

Jeg tror jeg ligger 40-60 gram karbs pr dag.

Jeg hverken måler, veier eller teller.
Jeg bare spiser mat med lite karbs og plukker ut matvarene på ren rutine.
Jeg tenker GI , men med noen unntak som posesauser og slikt som vanligvis inneholder sukker. Det blir jo ikke noe særlig høy gi/gb på hele måltidet uansett.

Dette er en typisk mat dag for meg. Du finner mange sånne i dagboka mi:


#7

cilemora sa for siden:

da har eg gått over til lavkarbo, leste et utdrag fra boka
"best uten brød" og går ut fra det :)

slik ser dagen min ut i dag:

frokost:
fedon sin frokostblanding + litt store havregryn med litt melk og søtning

lunsj:
var ikke hjemme så ble en atkinsbar
(hadde eg vært hjemme hadde det nok blitt egg/ommelett og salat)

middag:
2 løvsteik med blomkål, brokkoli og bittelitt saus

(mellom:
evt en joghurt)

kvelds:
1knekkebrød med pålegg, og ost til "kos"

regnet grovt over karboene og kommer til ca 35...

ser dette greit ut???

:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.