Nå har jeg värt i ketose, såvidt jeg kan se, siden slutten av november. Jeg var på induksjon (Atkins), gjorde det meste riktig og gikk ned i begynnelsen. Så kom julen, og selv om jeg spiste innenfor matvarekategoriene, spiste jeg alt for mye.. Etter jul har jeg lagt meg på en slags fase 2: Rundt 20g karbohydrat pr dag, men med nötter og ingen 100gramsgrense på ost. Sötstoff er også lov.
Dette kostholdet har jeg fulgt nå siden 1. januar, og med unntak av noen glass vin sist lördag har jeg holdt meg unna alkohol. Jeg drikker heller ikke kaffe lenger.
Likevel har jeg gått OPP i vekt denne siste uken. Hva kan det komme av? Jeg trodde en "partystopper" hindret vekttap - kan den også före til vektökning?
Ja du kan absolutt gå OPP i vekt av dette. Det er derfor Atkins er bygget opp slik det er. Og du har nok foregrepet begivenhetenes gang ved å få på egnkomponert "Fase 2" - noe kroppen din tydeligvis ikke liker. I tillegg bøpr du ta minst en renseuke, dvs. sreng induksjon etter å ha spist mye karber. Da får du en kickstart. Over 100 gram ost (hvor har du funnet den grensen henne ?) og nøtter er kjent som partystoppere og for mye av det forårsaker vektoppgang.
[font=Comic Sans MS][/font]
Sjekk vedvarende stigen og følg den strengt. Du kan hoppe over trinn, men ikke opp og ned.
Funderer fremdeles over kropp og toleranse og vekttap og fett og GI og går litt surr i hjernen. Her er fakta:
Jeg har gått ned i vekt på Montignac tidligere, men i ettertid ser jeg at det skar seg da jeg endte opp med å bare spise karbohydrat - lav GI, dog, men ikke noe særlig protein og fett.
På induksjon i november gikk jeg ned sakte de første to ukene, så stoppet det. Så kom julen, med endel søtstoff og en god del mer mat enn jeg hadde spist tidligere. Var i ketose gjennom hele julen, men gikk opp likevel.
Nå har jeg vært på induksjon en uke igjen, og det føles bra, savner ingenting. Men har ikke gått ned merkbart. Så her er noen spørsmål:
Vil vekttapet gå tregere nå fordi det er 2. runde på induksjon?
Kan for høy fettprosent i maten føre til stagnasjon?
Og kan for lite grønnsaker føre til det samme?
Hva med for lite karbohydrat? Kan kroppen stagnere fordi man holder seg under 20g/dag for lenge?
Det kan det gjøre, men selv har jeg ikke blitt straffet for dette. Har begynt på nytt flere ganger enn jeg har lyst til å innrømme her.:o
Det tror jeg er nesten umulig så lenge du ligger veldig lavt på karbene.
Det kan, men vi er så forskjellige. Noen merker fremgang ved å gå motsatt vei også.
Det tror jeg også er riktig ja. Tror uansett jeg ville fullført induksjonen nå hvis jeg var deg, men kanskje vil det gå bedre for deg når du kommer høyere på karbe-stigen.
Lykke til, dette går veien snart det!:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.