< Tilbake til oversikten

Første dag på Ketolysekuren, kan noen se hit?

#1

Angar sa for siden:

Hei!
Må vare sjekke at jeg har gjort dette riktig,
ikke lett å få med seg alt med en gang.

kl 09.00: En skive ketolysebrød m/baconost
kl 12.00: 1/4 frokostpannekake
kl 15.00: En skive ketolysebrød med skinke og ekte majones
kl 19.00: En kyllingfilet, to skiver bacon og 6 smørdampede rosenkål

Tenker å spise en brødskive ketolysebrød senere i kveld.
Så har jeg drukket myyyye grønn te og vann.

Er dette ok? har ikke gjort noe feil her?

Å en annen ting:
så en plass at man skulle bruke ekte smør å steke med
å i en annen tråd at man skulle bruke margarin, ser at margarin har
minde karbohydrater, men hva gjelder for ketolyse?

...og saus! Jeg elsker saus!!
Er det noen sauser man kan lage? noen som har linker?


#2

MorStine sa for siden:

Det ser ok ut det der, jeg ville kanskje variert litt mer, ikke hatt tre brødmåltider om dagen. Og jeg håper du spiser grønnsaker selv om du ikke skriver det her.

Bruk meierismør, sunnest og best. Lag sauser av smør, fløte og champinjong feks. Eller jevne følte med johannesbrødkjernemel og smaksette etter eget ønske. :nam:


#3

Angar sa for siden:

Åh, tusen takk MorStine, nei har desverre ikke spist mer grønnsaker enn dette.
Kan jeg f.eks erstatte et brødmåltid med hardkokte egg?
Eller spise rå kålrot og rå gulrot i stedenfor?

Tenkte ikke i dag på å veie og måle karbohydrater, så bare sånn ca,
men skal gjøre det fra i morgen av...
Hvor mange karbohydrater bør man ligge på per dag når man er 173 høyog 85kg og vil ned til 70kg?
har lest alt fra mellom 20-40g....

å er det slik at man bør holde seg på det antall karbohydrater.
f.eks hvis man skal ligge på 20 g om dagen, så om kvelden har man bare spist 15g, bør man da spise 5 g mer?

Mange spørsmål her, det dukker opp så mange når man først setter i gang, selv om jeg har lest igjennom maaange tråder..
Lett å glemme når man først står oppi det:)


#4

Petronella sa for siden:

Måtte titte på denne da jeg er ganske ny sjøl:)
Jeg har gått på ketolyse i snart en uke og spiser følgende pr dag ( ca ):
frokost: 2 egg og 4-5 skiver bacon/eller laks
lunsj: salat med kylling og fetaost/gulost
middag: kjøtt eller fisk/laks ( ligger nok på en 2-300 gr kjøtt/fisk ca ) + enten en god porsjon salat eller blomkål/broccoli ( kokt el. gratinert) Tar litt rømme eller litt fløte(som blir saus) ved siden av.
kvelds: litt ostesnacks(hjemmelaga) eller bittelitt rester fra middag. Men de siste dagene har sultfølelsen avtatt veldig og jeg er ikke no særlig kveldssulten lengre :)

Det er mulig jeg spiser for mye ? ? Syns det er litt vanskelig å vurdere sjøl..;)
Men utifra boka tror jeg at jeg er i rute....Jeg er hvertfall i ketose ifølge sticks.
Føler meg passe mett gjennom hele dagen og det er jo litt av poenget med ketolysekuren. :) Et godt tips er å titte litt inne på profilene til de som har holdt på en stund her inne, der kan man titte litt på hva de spiser osv og få litt pointere.
Men mitt inntrykk er uansett at ketolyse er en finfin kur, jeg har mista søstsug og merker at energinivået er bedre enn på lenge :)
Masse lykke til :D



#6

terry sa for siden:

Hei
Gratulerer med et godt valg og velkommen hit.
Jeg har skrevet ned noen av de greiene jeg bruker.

Til frokost bruker jeg å, steke opp litt kjøttdeig, røre sammen 1-2 egg med en skvett fløte i å slå det over kjøttdeigen, å så røre det sammen slik at det blir en eggerøre. (sparer karboene til senere). Mengden kjøttdeig avhenger av hvor sulten jeg er. Varierer med forskjellige krydder.

1-2 hardkokteegg på ei Lollypopbrødskive med ei skje MCT olje til er også greit (blir litt lite fett med bare smør på brød).
Anbefaler at du prøver ut et av de brødene du finner her. Kommer godt med og skaper variasjon.

Denne har jeg brukt mye. Husker ikke hvem som skrev den men det var en her på forumet.
”potetsalat (selv om det er blomkål biter i stedet for poteter)

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7082&highlight=potetsalat

Den kan man bruke til nesten alt. Kjempegod og godt med fett.

Jeg bruker en del kjøttdeig også. Bruker å lage opp en mengde kjøttkaker å ha i fryseren. Godt til middag og godt hvis man har lyst noe mellom måltider. Kjøttkaker/karbonader kan man variere mye. Steke opp bacon å ha i biter er kjempegodt. Ellers bruker jeg løk, paprika, forskjellige krydder med mer (godt med ”potetsalat” det også). Gjerne med salat til.
Jeg bruker å kjøpe inn en haug med Findus Gourme Laksestykker når de er på tillbud (godt med ”potetsalat” til). Jeg brukte å spise 2 stk men nå er det nok med et..

Kylling er blitt en vinner hos meg for tiden. Bruker å steke opp en 5-6 stk å dele opp i biter å hive i fryseren.

Min favoritt middag/kvelds for tiden er:
Kapper opp blomkål og brokkoli i skiver å hiver det i stekepannen (rå) med godt med meierismør. Hiver også oppi, varierer med asparges, spinat, sopp og rosenkål.
Og varierer med kylling, kjøttdeig eller laks (har fått smaken på grønn curry på glass, sterkt og godt J ).
Når alt er ferdig stekt tar jeg i 3-5 ss fløte eller CF eller rømme. Kjempegodt! (Lar panna stå i et par min.)

Jeg bruker å kjøpe inn mengder av de grønnsakene jeg bruker, dele det opp i biter å ha det i fryseren. Enkelt og greit tilgjenngelig når man ønsker det. 20 sec i microen gjør alt lett å bearbeide.

Se på oppskrifter her på forumet. Masse gode tips der. Jeg kan virkelig annbefale Ziggys smørgrøt og vafler. Får ikke helt til de Polar lappene men de blir gode likevel. Flott med en brøderstatning.
Mama Lupes Tortillas (3 karb pr tortilla) er også kjempegod. Bruker dem til bunn på pizza også

www.lavkarbo.no/ står "Den store Matvaretabellen"
Her finner du næringssammensetningen i de fleste norske matvarene.
Jeg har skrevet dem ut å har dem liggende på kjøkkenet sånn at det er lett å slå opp i.

Bare litt tips :)


#7

Gerd sa for siden:

Så kommer jeg da med mitt faste spørsmål...

Har du boka?
Der står det en del oppskrifter, forslag til variasjon.

Jeg mener, utfra egen erfaring, at å bruke boka som mal den første tida er veldig viktig.
Etter hvert blir det enklere :ja:

Ellers:
15-20 karber daglig, mesteparten fra grønnsaker som vokser over jorden.
Vann- mye vann
Fett- Mye fett

Spis deg mett til hvert måltid, men ikke stappmett. Spis når du er sulten.

Lykke til :D


#8

Megvel sa for siden:

Mye av ketolysekuren og introduksjonen av Atkins er lik. Se inne på filosofiene, Atkins induksjon, hva som er lov (skrevet av HP).
Generelt: Salatgrønnsaker: 5dl per dag, Andre grønnsaker over jorda: 2 1/2 dl per dag.

Grønnsaker under jorda (=gulrot!!!)= ikke lov.
Man ligger mellom 15 og 20 Kh per dag.

Ellers, kjøp og les boka! Og bruk ketolysetablettene! Eller noe tilsvarende, hardt å gjøre dette uten krom og magnesium!


#9

Angar sa for siden:

Petronella: Tusen takk for dine erfaringer:)

Lindabtn: Perfekt: Der fant jeg mye godt! akkurat slike oppskrifter jeg lette etter:))

Terry: Tuusen takk for mange nye tips, spesielt matlagingstipsene, mye jeg ikke hadde tenkt på der!!

Gerd: Tusen takk, har ikke boka, men skal kjøpe den!!:)

Megvel: oj, tusen takk!! Trodde gulrøtter var lov jeg... godt jeg oppdaget det første dagen da!!:)


#10

Lisbeth sa for siden:

Hvor finner jeg disse torilla'ene??



#12

MorStine sa for siden:

Du har jo fått alle tips jeg ville kommet med;)

Viktigst synes jeg er å skaffe deg boka, lese den også begynne. Så du får rett start. Men det er lov å øve;) Begynne med å kutte ned på de store karbofellene som brød, ris, pasta, potet, sukker osv. Så ser du i boka hvordan du skal gjøre det videre.

Og 15-20 khd, på ketolyse anbefales ikke noe særlig mer...

Lykke til:klem:


#13

Princez sa for siden:

Jeg begynte på Atkins i dag... Har en god del vitaminer og mineraler igjen fra en herbalife-kur heg tok for lenge siden. Det jeg tenker er at jeg kan bruke disse nå også, men totalt pr dag blir det ca 5 KH. Er jo litt det da, i denne målestokken.. Noen som vet om det er greit at noen av grønnsakene blir erstattet av dette? (Kjeitete forklart men...)


#14

Princez sa for siden:

Skriver i dette forumet, siden jeg har forstått at induksjonsfasen i Atkins er mye det samme som ketolysekuren... :-)


#15

MorStine sa for siden:

Tja... Jeg er ingen lege eller helsekostekspert, men jeg mener å ha lest at vitaminer og mineraler ikke skal ersatte ett sunt og variert kosthold med mye grønnsaker. Men rop på Torkil eller Nille så får du nok svar som er mer sikkert enn mitt, jeg er nemlig ikke sikker, mener bare å ha lest her en anbefalning...


#16

Princez sa for siden:

Takker for svar! :-) Har hørt det samme....


#17

MorStine sa for siden:

:klem: Bare hyggelig:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.