I dag har jeg vært på Meny og kjøpt Ketolyseprodukter, planen er å bruke ettpar dager på å lese boka, og planlegge menyen.
Dere som har vært i gamet en stund..hva og hvor burde jeg handle?? Har fått med meg at Lidl har pølser med lite karbo, Rimi (eller Rema, blander alltid de to) har hakkede tomater med minst karbo, og Salsasausen fra FirstPrice er best. Noen flere sånne??
Tja, den eneste jeg kommer på akkurat nå er at Spielberger soyaflokker har bare 5 g kbh pr 100 g, mens andre typer har mer.
Jo, og ICA sin tomatpure på tube er den beste jeg har funnet så langt, med 7,5 g kbh pr 100 g. Det samme gjelder forresten ICA pesto, som bare har 3 g kbh pr 100 g.
Og Finsbråten har den beste leverposteien, men jeg vet ikke hvor man får kjøpt den.
Det finnes jo andre ting det er greit å vite om også.
To lettvinte og gode grønnsaksløsninger:
Blomkål- og brokkoligrateng, frossen, Eldorado (Bunnpris m fl) eller Landlord (Rema). 2,5 g kbh pr 100 g.
Findus franske grønnsaker (ratatouille), 2,5 g kbh pr 100 g.
Johannesbrødkjernemel er veldig kjekt å ha som jevning til saus med mer.
Store IFA er ok å bruke som pastiller.
Rema har melkesjokolade fra sukkerfritt med 5 g kbh pr 100 g
Hmm, da tror jeg andre med bedre hukommelse må trå til :)
I starten kan det være greit å spise så "ren" mat som mulig, synes jeg. Rett og slett for å venne seg til overgangen til et nytt kosthold. Kylling, fisk, kokt eller stekt, koteletter, annen rent kjøtt, med kokte grønnsaker til, evnt salat. En dæsj rømme til fisken, smør eller annet til ellers, om man vil. Stekt egg, kokt egg, omelett, eggerøre, med skinke, majones osv. De første par ukene er jo pussige, da man spiser ting man liksom ikke har kunnet spise på et sunt kosthold. Bruk vanlig smør til å steke i, jeg likte egentlig ikke smør før, men nå synes jammen meg det er knallgodt til maten :)
Man kan spise forferdelig mye. Går du gjennom lista med næringsinnholdet i alt, finner du ting du kan spise. Sopp f.eks, det kan brukes til mye. Og ost - det meste kan jo gratineres :) Man MÅ ikke ha spesielle ketolyseprodukter (matvarer), spesielt ikke med en gang!
Mitt råd er å spise ren mat og ikke tenke ut alle mulige sustitutter for det man nå har valgt å velge bort. samtidig er det lurt å kjenne til noen matvarer som man kan ty til når man ikke har fått planlagt dagen slik som man kanskje skulle ønsket at man hadde gjort.
Hva er best for kroppen min? Litt mental trening gjelper på motivasjonen.....
med dette mener jeg ikke at man ikke skal unne seg noen "substitutter" av og til men for meg er det best å fokusere på noe annet.
Kan jeg spise store IFA??:D Takk takk takk! Er det helt OK, eller er det sånn at jeg kan spise en hvis jeg bare MÅ ha noe søtt?
Og den melkesjokoladen du snakker om.. der har jeg samme spm.. :)
Takk for all info dere kommer med, jeg trenger ALT! Er helt ny i det her..
Soyaflokker eller soyaflak ligner litt på havregryn, men består mestav soyaproteiner og fett. De brukes f eks til lavkarbobrød eller müslierstatning. Jeg sjekket posen min nå og så at det ikke er 5 g, men 3,1 g karbo pr 100 g. Det var jo enda bedre.
Store IFA er helt ok. På min pose står det at det er effektivt 0,6 g kbh pr pose, ettersom sukkeralkoholene kan trekkes fra. Men de kan virke lakserende, så enkelte får trøbbel med magen om de spiser mye.
Jeg tror at melkesjokoladen er helt ok også. Jeg spiste en halv plate (37,5 g) og fikk ikke noe trøbbel av det. Men det er ikke den beste sjokoladen jeg har smakt, den smaker litt som sjokoladen man finner i adventskalendre.
Men vært forsiktig, jeg får skikkelig raufoss om jeg eter en hel pose, først ett opprør som ikke ligner noe, så lenket til toan ett par timer... Det er kombi av maltitol og lakris som setter magen min helt ut...
Ja, skal nok ikke spise en hel pose omgangen. Håper jeg hvertfall. Jeg tror jeg hadde fått dårlig samvittighet hvis jeg hadde spist en hel pose på en gang.. er for likt godteri for meg altså. Så det blir nok bare IFA hvis jeg får skikkelig sukkerhunger, og da bare et par biter.. :)
Dette er visst ikke 100% avklart ennå, men Läkerol inneholder xylitol, og det har det flere ganger blitt nevn her at man skal styre unna også, på lik linje som sorbitol.
...men som sagt hersker det litt tvil om den infoen er korrekt, men i mellomtiden prøver iallefall jeg å ikke spise noe særlig av den .
den hvite sjokoladen fra sukkerfritt er den beste og med mest smak om du liker hvit. ellers må du være veeeeeldig forsiktig med mengden. en halv plate og jeg sitter på do med mageknip resten av natta. ikke å anbefale, ta heller en lørdagskveld hvis du MÅ. men folk reagerer vel forskjellig, jeg reragerer ikke på ifa før jeg har proppet i meg nesten to pakker :D
Hei
Dette er en artig tråd. Den starter med å være en bøn om hjelp fra en fersking, for så å utvikle seg via en drops-tråd til favorittemaet , en sjokolade-tråd.:D
Til du som ville ha råd om starten på ketolysekuren har jeg bare ett råd. LES boken.
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Ang. sjokolade (;):D) så har jeg funnet flere typer sjokolade fra sukkerfritt på Nille....av ALLE butikker:D Smakte den mørke, og den smakte litt som mørk kokesjokolade. Tror de hadde 5 typer, 75 gr plater.
Men har funnet mange sukkerfrie sjokolader men der er det jo snakk om 40-60g karb per 100g, lurte på den der det var snakk om 5 g karb pr 100 :))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.