< Tilbake til oversikten

Grønnsaker

#1

Marilyn sa for siden:

Hei alle sammen :)

Her sitter jeg og koser meg med gulrøtter. også leser jeg et innlegg der det står at jeg bare kan spise grønnsaker som vokser over bakken. Fader.
Så dvs, jeg kan spise:
Blomkål, brokkoli, kål... hva mer?
:)


#2

Petronella sa for siden:

Da regner jeg med at du ikke har lest boka ennå?:)
For i den står alt du trenger/bør vite i forhold til ketolysekuren.;)
Ellers kan du ta enn titt her:
www.lavkarbo.no/matvaretabell/frukt-og-gronnt
På forsida til lavkarbo.no altså, under "Den store matvaretabellen" her så finner du kh innholdet til alle matvarer :) Den kan være veldig grei å bruke i førsten. For da ser du hva det er minst kh i. Blomkål og brokkoli f.eks :)

lykke til :D


#3

MorStine sa for siden:

Tomater, gul paprika, salat, løk, agurk, aubergin, avocado, osv osv. Maaaange fler grønnsaker vi KAN spise enn IKKE KAN spise da. Det er jo ikke så mange som vokser under bakken, gulrot, kålrot, potet, persillerot og nepe er de jeg kom på i farten.

For å lette litt på samvittigheten din, så er det i allefall bedre å ha spist en rå gulrot enn en kokt.

Men det er ett MUST å lese boka, ellers kan du få en litt kronglete start;)


#4

Marilyn sa for siden:

Ja, jeg skal kjøpe meg boka :) Må bare vente til jeg får lønn.. :p Er ikke så lenge til det da.. takk for link til matvaretabellen, det trengte jeg :)

Joda, at jeg spiste rå og ikke kokt er greit nok, men jeg tror jeg spiste kvota mi for resten av året i tillegg.. ja ja. Man lærer av sine feil, gjør man ikke? :D

Takk for svar folkens :)


#5

Helene sa for siden:

du kunne ha spist sjokolade ser positivt på ting


#6

Tiger sa for siden:

eh... Hva skal en se på i tabellen?
Hva som har lite karbohydrater, lite energi kcal eller lite kostfiber?

:confused:


#7

Eva sa for siden:

Siden dette er lavkarbo vi holder på med er det smart å se etter hvor mye karber det forskjellige inneholder!:D

#8

nettan sa for siden:

er gul paprika bedre enn grønn? trodde det var grønn som var minst karbs i jeg?


#9

MorStine sa for siden:

Jepp, det er riktig det, jeg bruker den ikke selv, synes den smaker gress, eller som skallet på agurken. Derfor jeg foreslo gul;)


#10

SkinnyToBe sa for siden:

Jeg spiser mye brokkoli, blomkål, squash, grønn paprika osv. Nydelig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.