< Tilbake til oversikten

Mange gode, spennende supper

#1

Lindabtn sa for siden:

Kremet blomkålsuppe

1 blomkålhode
1 ss meierismør
0,5 finhakket løk
8 dl buljong, gjerne av terning + vann
3 dl creme fraishe eller fløte
1 ts splenda
1 ts hvitvinseddik
Kraft fra blomkål selvfølgelig, om du koker den separat

Garnityr:
Bacon
Krutonger (bare litt)
Ost
Basilikum

  • Del blomkålen og skjær bort stilken, skjær deretter hodet i små buketter. Hold av ca. 1 dl små buketter til garnering.

Smelt smøret i en kjele og fres løken uten at det tar farge. Legg i blomkålen og hell på buljongen og fløten og kok til blomkålen kjennes myk. Kjør suppen i en mikser/blender til den er mos. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Blomkål -og brokkoli suppe

250 gr blomkål
250 gr brokkoli
6 dl vann
1,5 ts salt
1 ss Smør
Johannesbrødkjernemel til suppen tykner litt, prøv deg fram
1 l moste grønnsaker og kjøttkraft/buljong
2 dl Fløte
100 gr (ca) revet Jarlsberg Original eller annen ost

  • Del det peneste av blomkål og broccoli i små buketter og kok dem møre i litt lettsaltet vann. Skjær resten av kålen i biter, også stilkene og kok det til det er mørt. Hell alt i en food processor og la maskinen gå til alt er moset.
    Lag lys suppe ved å smelte smøret, ha i melet og rør i grønnsakmos og kraft litt etter litt. Ha i fløte, og de kokte, varme blomkål/broccolibukettene i suppen når den serveres.

Dryss gjerne revet ost over ved servering.
Brokkoli -og ostesuppe

1 ss Smør
2 ss hvetemel
7,5 dl hønsebuljong
3 dl Fløte
0,5 ts salt
0,5 ts nykvernet pepper
500 gr brokkoli
4 dl revet Norvegia original

  • Smelt smøret i en kjele, rør i melet. Spe med buljong og matfløte. Smak til med salt og pepper og la det småkoke i ca. 10 minutter.
    Rør ned lettkokte brokkolibuketter og ca. halvpaten av osten (resten drysses oppå ved servering).

Blir suppen tykk kan den spes ut med litt TineMelk. Server gjerne med godt brød til.
Hot kyllingsuppe

2 stk. kyllingfileter
0,5 stk. eple
1 stk. løk
2 ss Smør
1 ss karri
2 boks hakket tomat hermetisk
1 dl vann
3 dl Fløte
2 stk. grønnsakbuljongterninger
1 ts splenda
0,5 dl finhakket persille

Kald ostekrem:

1 beger Snøfrisk Naturell , eller med dill
3 ss Rømme

  • Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterningene og matfløten. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss hakkede krydderurter over rett før servering og ha i noen små biter kyllingkjøtt. Server også eventuelt en kald ostekrem på. Se under!.
Kald ostekrem:

Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Ha eventuelt kremen i sprøytepose og sprøyt litt i tallerkenen, eller bruk skje. Hell over rykende varm suppe og dryss på friske, hakkede urter.Soppsuppe

1 l sopp , gjerne en blanding av f eks kantarell, sjampinjong eller traktkantarell
1 stk. løk
2 ss Smør
2 dl Fløte
8 dl kjøttbuljong , evnt. laget av terninger
4 ss sherry ( kan sløyfes )

  • Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe med buljongen og la det trekke til soppen er myk.
    Tilsett evt litt maisenna for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper og tilsett evt shrerryen.

Server suppen varm, gjerne med strimler av purre og noe sopp. Gratinerte pitabrød smaker godt til.
Kremet tomatsuppe med basilikum

4 stk. finhakket sjalottløk
1 stk. finhakket hvitløksbåt
0,8 ts chilipulver
1 ss Smør
2 ss tomatpure
2 boks ( a 400g ) tomater
1 stk. laurbærblad
5 dl grønnsaksbuljong
3 dl Matyoghurt eller creme fraiche
1 ss maisennamel (eller bruk jbkm etter eget ønske)
1 ts salt
0,5 ts nykvernet pepper
2 ss frisk hakket basilikum

  • Løk og hvitløk finhakkes og surres i smør tilsatt chilipulver til det er blankt . Rør inn tomatpure og fres 2 minutter til.
    Tilsett tomatene og laurbærblad, ha i kraften og la det koke ca.10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Ønsker man en jevnere suppe, kan den kjøres i foodprocessor. Rør sammen maisennamel og 2 dl matyoghurt og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp. Server med dryss av finhakket basilikum og resten av yoghurten\CF i klatter oppå.

NB! Vi blander yoghurten\CF med maisenna eller jbkm for at den ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten fosskoke etter at yoghurten\CF er tilsatt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.