< Tilbake til oversikten

Balsamico, Cocosa,Udo og sånn

#1

Vippa sa for siden:

Har lest herinne at det ikke er lov med Balsamico i induksjonsfasen ettersom den inneholder sukker; vel; på min balsamicoflaske så sier innholdsfortegnelsen at den kun inneholder druemost, vineddik samt sulfider. 3 g karber per serving på 10 ml, disse er da kun fra det naturlige sukkeret i balsamico'en. Vil den da kunne brukes?

Jeg får virkelig brekninger av Cocosa og Udo; MÅ man ta dette eller kan man balansere kostholdet med annet fett?

Hva med dextroseinneholdet i krydderet på sånne "butikkgrillkyllinger", kan man spise kyllingen allikevel eller må man fjerne det deilige skinnet?


#2

Megvel sa for siden:

Jupp, så masse sukker er i en ss balsamico eller to, hulk, og ja det betyr at det er fy og skam. Ta deg epleeddik eller noe istedenfor.

Cocosa går greit i sauser, faktisk ikke så ille oppi kaffe med fløte(!), du kan ha det som base i sauser. Jeg steker faktisk bare med cocosa for tiden.

Udo har jeg ingen erfaring med, bruker det ikke.


#3

terry sa for siden:

Har du vurdert MCT olje?
Den er smaksløs. Skal vist være noe av det bedre man kan bruke.


#4

Vippa sa for siden:

MCT? blond


#5

Megvel sa for siden:

Middle Chain Triglycerides? Helsekosten. Spør der, det er det det er 50% av i cocosaen.


#6

Vippa sa for siden:

Hm.

Men TRENGER man dette eller holder det med god kaldpresset olivenolje samt avocado og fikefett som primære fettkilder?


#7

Megvel sa for siden:

hva er fikefett:confused::confused:

Ellers, ja og jo. Det er ikke no særlig å steke med!

Og andre umettede oljer er ikke no særlig å steke med (les atkins), det er heller farlig.
Men om du ikke steker noe som helst så går det jo greit sånn. Om du steker, så bruk smør da!


#8

Vippa sa for siden:

Fikefett ja...... det er jo skummelt. Vet du; jeg aner ikke hva jeg tenkte på men det er mulig jeg finner det ut etterhvert...

Olivenolje er strålende å steke i, det er den oljen som beholder sine sunne egenskaper selv ved høye temperaturer; andre oljer bruker jeg ikke. Vel; soyaolje når jeg lager aioli men ellers ikke noe annet.

Jeg tror jeg foreløpig styrer unna Cocosa og Udo - ÅHHHH - nå skjønte jeg hva fikefett var - det er FISKEFETT! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.