Jeg trives ikke så godt med maten på Ketolyse, og går ikke ned på Lindberg. Jeg tror det blir for mye karber for meg. I min naivitet håper jeg nå at det skal gå ann å havne på en slags mellomting.
Dersom jeg spiser lite karbohydrater. Mindre enn Lindberg uten C-måltider, men litt mer enn på ketolyse. Og så fjerner jeg mesteparten av ketolysens fettinnhold. Altså blir det en slags Lindberg med mindre karber ut av det. Hva havner man på da? Er det en egen kur som er ca slik?
Jeg går ned litt på ketolyse, men trives altså ikke med maten.
Jeg vil ha rød paprika istedet for grønn. Jeg vil kunne bruke squash som jeg er veldig glad i. Jeg vil kunne spise litt frukt og bær av og til.
Det er altså ikke store utskeielsene det er snakk om, men unner jeg meg rød paprika og spuash på ketolyse så må jeg over karbogrensa for å bli mett. Mer proteiner kan jeg ikke fylle på med, for da stopper vektnedgangen.
En typisk dag i min drømme-filosofi vil se ca slik ut:
Frokost: En skive eller to av lollypop eller isetbrød med salat, kylling og paprika på. Lunch: En blandet salat bestående av salat, rød paprika, agurk, tomat og skalldyr med en liten dert sitron og rømme som "dressing" Middag: Noe slags magert kjøtt med linse og blomkålmos og stekt rød paprika og squash til. Mellommål: 1/2 avocado med reker og litt majones. Kvelds: Smoothie av 1 0,1% yoghurt, 2 egg, en ts olje og 1,5 dl frosne jordbær/blåbær. Noen nøtter ved siden av.
Det er altså mye av lindberg her. Posjonsstørrelsene hans ca, og mange små måltider. Ikke spise de siste tre timene før leggetid, og balangsere måltidene.
Kan dette gå bra?
det er ingen som sier at du ikke kan spise squash og rød paprika på ketolyse. det spiser jeg hele tiden og holder meg fortsatt innenfor grensen. Du kan også spise bær (bringebær, jordbær), men alt med måte :klem:
Også kan man øke på karbene når man går på ketolyse, mener det står noe om det i boka... Jeg har satt grensa på 30 karber pr dag, for å få litt mer valgmuligheter. Funker fint det!
Menyen du ønsker å ha ser helt grei ut. Men når du skal øke på karbene lønner det seg å gjøre det litt om gangen. Det er mange som ikke tar av på ketolyse rett og slett fordi det er fot LITE karber. Men om man går rett på Lindberg blir det også feil, fordi man øker for mye for fort.
Om du tar utgangspunkt i ketolyse og 15-20 karber pr dag, kan du øke karbene med 5 gram pr uke/økning.
Du kan godt stå på samme trinn lenger enn en uke, og du kan hoppe over trinn. Men det lønner seg ikke å hoppe opp og ned, da matvarene er lagt til etter GI og karboinnhold. Stigen hører gentlig til under Atkins vedvarende, men funker veldig godt som videreføring av Ketolysekuren også.
Jeg ligger vanligvis på 20 g karber hver dag. Da tusler jeg ned bittelitt. Spiser jeg mer enn det så gikk vekten litt opp, eller står stille. Og det er ikke pga musker, for klærne blir heller litt trangere enn løsere. :O
Derfor vet jeg at ketolyse med litt mer karber ikke funker for meg. Jeg må fjerne fettet for å få det til.
Hvordan vet jeg hvor mange khd jeg får i meg?
Jeg er helt grønn når det kommer til sånne ting. Jeg hadde planlagt å ligge helt unna khd, men høres ikke ut som at det er noe særlig lurt.. :p
Nei det er IKKE lurt, for da stopper forbrenningen din. Det anbefales IKKE å ligge under 15 KHD, heller litt over enn under. Men det er jo viktig å fa de karbene fra riktige kilder, mesteparten bør komme fra gode "tillatte" grønnsaker som vokser over bakken, jeg synes de beste er rå eller dampede brokkoli- og blomkålbukketer, gul paprika og tomat bruker jeg også MYE av. Salat er også fint, men pass på å ha mye forskjellige grønnsaker i, for issalat og agurk feks er stortsett bare vann og har liten næringsverdi:)
For å finne ut hva du får i deg av karber må du se på matvaretabellen og veie det du spiser, da spesielt grønnsakene, for rent kjøtt er det jo ikke karber i. Det virker litt styrete i starten, men det går fort å komme inn i det og da sitter det i fingrene (sit. Gerd).
Har du prøvd South Beach? Der er fase 1 ganske lite karbo ( i hvert fall mindre enn jeg noen gang hadde spist før), men uten noe telling av gram, bare du holder deg til riktige matvarer. Ikke så mye mettet mett, men en del av det gode plantefettet.
Jeg raste ned 6 kg på 14 dager, og ble der (til jeg ble gravid og sånn...). Ikke spes sulten og ullen i hodet etter de første dagene. Egentlig var jeg i superform.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.