
Carbokiller sa for siden:
Jeg har akkurat stått og stekt et helt berg med tapas kjøttboller for å ha i bakhånd til raske mellommåltider, luncher, kvelds'er eller middager. Det er en smaksbombe av en kjøttbolle og virkelig fantastisk god!!
Oppskriften kan selvfølgelig gjøres mindre, men synes at når jeg først er i gang med å kokkelere kan jeg steke opp et berg og fryse ned.
1500 gram kjøttdeig, evt. halvparten kjøtt og karbonadedeig
6 store knuste hvitløkdsfedd
1 stor bukett med bladpersille som er finhakket
4 egg
2 strøkne ts chili. Har du sterk chili så bruk mindre.
1.5 - 2 ts salt eller etter behov.
Pisk egg med en gaffel og hell over kjøttdeigen sammen med krydder og persille. Lag til små boller ved å forme og presse dem litt sammen i hånden, og stek i stekepanne til de er brune (og rå inni) Legg dem inn i ovnen etterpå på 200 grader i ca. 10 minutter til de er gjennom stekt.
Jeg har brukt helt ren kjøttdeig uten tilsetninger av noe slag. De er sterke og med mye smak, så her passer det godt med rømme, tzatziki el ved siden av som en "demper".
En ting til; Når det gjelder chili, hvitløk og salt så er dette noe som er svært individuellt hvor mye man tåler og hvor sterk krydderet er. Jeg ville anbefale og begynne med minste mengde, stek en liten prøvebolle og smak. Tilsett evt. mere krydder hvis du vil. De skal være kanonfulle av smak disse bollene, det er ikke kjøttbollene til mormor liksom...
God apetitt!!