< Tilbake til oversikten

Hvordan unngå lav forbrenning?

#1

Maja sa for siden:

Hei :)

Jeg er ny her. Var i utgangspunktet ikke overvektig, men sliter med kronisk sykdom. For ett år siden måtte jeg begynne med to ulike medisiner som begge har vektøkning og økt apetitt som bivirkning. Jeg gikk utrolig fort opp i vekt, i starten la jeg på meg 2 kg i uken, siden gikk det litt lagsommere. Nå sitter jeg her og er 20 kg overvektig.

Overvekten er egentllig underordnet for meg. De viktigste for meg er å gjøre noe med sykdommen. Dessverre er det liten vilje hos legestanden til å tenke alternativt. Saken er den at jeg har vært i kontakt med ulike personer via internett som mener at kostholdet kan ha noe å si for sykdomsutviklingen og symtomene. Det viktigste for meg er å spise "rene" råvarer og ikke bearbeidet mat som er tilsatt GLUTAMAT. I tillegg skal jeg unngå gluten, sukker og melkeprodukter. Og da sitter jeg igjen med et kosthold som ligner veldig på lavkarbo/ketolyse. Derfor håper jeg at dere kan hjelpe meg litt og dele av deres erfaringer og kunnskaper.

Jeg la om til et kosthold der en vanlig dag for meg var:

Frokost: Eggerøre av 1-2 egg, litt skinke (2-3 stykker av påleggsskinke), litt salat og masse tomater.

Lunsj: Havrgrøt av 1 dl store havregryn kokt med vann, kanel.

Middag: 1 kyllingfilet og en stor porsjon grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, blomkål og kålrot kuttet i små biter, woket i litt rapsolje)

Kvelds: rå grønnsaker og en håndfull nøtter.

Jeg kuttet ut pepsi max og gikk over til å drikke bare vann. Drakk ca 3 liter pr. dag.

Jeg er usikker på hvilken effekt en slik kostomlegging har på sykdommen min. Jeg må sikkert se det i en langtidsperspektiv for å si noe sikkert om det.

Jeg raste ned 4 kilo den første uken. Den andre uken stod vekten helt stille. Hvorfor det???? Spiste jeg for lite (for lite proteiner?) slik at forbrenningen gikk over på sparebluss? Etter to uker orket jeg ikke mer av dette kostholdet. Det ble så vanskelig å gjennomføre pga julen og alle familieselskapene. Og på to uker gikk jeg opp 6 kilo, altså 2 mer enn utgangspunktet.

Hva er feil med kostholdet som beskrevet over :confused:

Jeg er motivert for en kostomlegging av helsemessige årsaker, men jeg vil prøve å få mer kunnskap så jeg ikke gjøre noe feil. Tar i mot alle råd med takk. Det er skrevet mange innlegg på dette forumet og mye kunne jeg sikket ha lest meg til, men pga sykdommen min orker jeg ikke å lete etter svar på mine spørsmål blant alle innleggene. Håper dere gir en hjelpende hånd til en nybegynner :blomster:

-Maja-


#2

Eilan sa for siden:

Hei Maja! Det er etpar ting med menyen du beskriver:

Havregrøt. Ikke lavkarbo i det hele tatt! Gulrøtter og kålrot er heller ikke lavkarbo.

I tillegg er det ikke nok fett i denne menyen. Både egg, kylling og skinke er magre proteinkilder.

Mitt råd til deg er å velge én filosofi og holde deg til den. Her inne er det endel å velge mellom, fra moderat lavglykemisk kosthold til ketogene dietter. Siden du skal ned 20 kilo er det mulig ketolyse er noe for deg?

Selv går jeg på Atkins, et program delt opp i ulike faser. Oversikten over hva du kan spise i introduksjonsfasen finner du her: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419

Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.