KaizaMaria sa for siden:
Er d noen som vet en bra oppskrift på å få sprø svor på ribbe?
KaizaMaria sa for siden:
Er d noen som vet en bra oppskrift på å få sprø svor på ribbe?
Megvel sa for siden:
Mamma driver med opp-ned damping først, og så må ribba bygges opp så den ligger flatt øverst (hun bruker alufolie etter at ribba er snudd) og så steker den (og drypper i vannpanna under, viktig for sausen/ribbefettet!) og magisk blir ribba sprø. Har også sett på tv at de bruker sånn brenner som man bruker til skismøring og. Søk på Hovig og sprø svor så finner du nok hu Ingrid sin oppskrift også!
BiB sa for siden:
Dette er en idiotsikke rmåte å få sprø svor på. MEN, for at den skal bli skikkelig sprø (og resten av ribba smakfull) bør ribba saltes og pepres skikkelig 3 dager før du skal steike den og la den ligge i plastpose i kjøleskapet.
Fyll langpanna med kokende vann til det står 3-5 cm opp på ribba osm ligge rme dsvoren ned. Dekk langpanna med alufolie. Stek 30 min ved 200 grader. Ta den ut, legg over på rist (ove rlangpanna) og pass på å bygge ribba opp slik at den er høyest på midten. Stek videre v 175 grader i 1,5-2,5 timer avhengig av om det er tynnribbe (kortest tid) eller familieribeb. Pass på, ovner er forskjellige! Synes du ikke svoren er spør og boblete nok sett på grillen, sett ribba så høyt du tør uten at den treffer grillen, sett deg ned foran ovenen med åpen dør og følg med, du ser når det e rpasse og ser det garantert når det er brent :p
Nannah sa for siden:
Jo,jo om man som hele norge later til å gjøre liker kokt ribbe er det jo ok....
Jeg damper ikke!!! Det får ribbefettet til å stivne og bli som gummi...men om du langsteker på lav temp...gjerne 4-5 timer og siden sprøer opp svoren på 200 ca 15 min blir den nyyydelig....og fettet er som fløte...kjøttet så mørt at bena faller ut :)
Nille sa for siden:
Jeg bruker alltid midtribbbe. Salter og peprer ribba 2-3 dager på forhånd. Legger den med svorsiden ned i plastpose i kjøleskap. Når den skal stekes legger jeg ribba med svorsiden opp i langpanna, heller på 2 dl vann og damper under folie på ca. 200-230 grader. Så skrur jeg ned varmen, legger en tallerken under slik at midten ligger høyere enn kantene. Steker på 185 grader i 2 timer (for midtribbe).
Slik har jeg stekt ribba i alle år - og den blir alltid og uten unntak perfekt. Svoren akkurat passe sprø uten å bli brent. Ovner kan være forskjellige, men jeg har brukt 4-5 ovner i min husmorkarriere og har ikke endret metode.
Works for me !
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.