Jeg har akkurat vært hos legen min og tatt blodprøver. Siden jeg har gått over til lavkarbo, tenkte jeg det var greit.
Alle mulige slags vitamin, kolesterol og leverprøver ble tatt - og resultatet ble høyt kolesterol, og litt lavt på D-vitaminer. Høyt kolesterol har jeg fra før av, og D-vitaminene skjønner jeg jo. Det er vinter, og jeg har ikke spist fisk siden jeg startet i juli. (Er så lei fisk at jeg blir dårlig bare ved tanken).
Alt annet var helt normalt. Jeg spurte om C-vitaminer, og det var også helt normalt. Det er jo litt rart siden jeg ikke har spist frukt eller grønnsaker på snart 6 måneder. Ikke har jeg spist en eneste vitaminpille eller kosttilskudd i denne perioden heller. Spiser Møllers dobbel nå da riktignok, men jeg sitter og lurer på hvor viktig disse vitaminpillene egentlig er?
Jeg levde mine foerste àr pà lavkarbo uten tilskudd i det hele tatt, med fin form. Nà har jeg startet à ta multifiber og kal-mag. Formen er fortsatt fin :)
Tror vel det er bedre à ta de enn à la det vere ;)
I følge boken til Litsfeldt - Spis deg sukkerfri - så er det nok vitaminer i kjøtt og fett. Bla. så levde eskimoer før i tiden kun på sel og fisk, og fikk ikke mangelsykdommer av den grunn.
Kostholds-"eksperter" har lett for å si at vi skal spise grønnsaker for å få i oss vitaminer, men glemmer elegant at det også er vitaminer i andre matvarer. :rolleyes:
En annen ting er at å spise bare kjøtt og fett kan bli litt ensformig - og litt grønt pynter opp på tallerken og smak.
Ja, jeg begynner å lure på om markedsføringen av vitamintilskudd har vært svært vellykket. Kanskje det er viktig om man ikke spiser noe særlig med kjøtt eller animalsk fett.
Husk at inuitter og andre kjøttetere langt nord spiste en god del mer av dyret enn det vi gjør! Lever, hjerne og annen innmat, for ikke å snakke om innholdet i magesekk, margen i beina, osv... "Den hvite manns syke" viser til europeere/hvite amerikanere som var på besøk hos disse, og som kun levde på harekjøtt de fanget. Altfor magert og lite næringsrikt.
Lever er svært næringsrikt, og jeg har merket god effekt på hjemmelagd leverpostei.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.